Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Го нема во Девајс Менаџер. А ако го извадам тој од 20 Гб и да ми остане само тој од 160 ке ми се пушти ли компјутерот? Немам Windows инсталирано на тој харддиск.....

оооо супер, не ми бил цркнат :):). Го извадив и го ставив пак и работи сега. :zlo:

И имам уште еден проблем да споделам со вас.
Значи кога слушам музика на пример или било што на компјутерот многу често ми се губи звукот и треба да го мрднам приклучокот што е од звучниците за да преработи. Дали е до звучната нешто или да го мењам приклучокот?

оооо супер, не ми бил цркнат :):). Го извадив и го ставив пак и работи сега. :zlo:

И имам уште еден проблем да споделам со вас.
Значи кога слушам музика на пример или било што на компјутерот многу често ми се губи звукот и треба да го мрднам приклучокот што е од звучниците за да преработи. Дали е до звучната нешто или да го мењам приклучокот?

А зашто прво не си провериш, па после да прашаш за решение?
Пример, земи ги слушалките, пробај ги на друг уред (компјутер, MP3 player, радио....) или земи други слушалки, и стави ги во компјутер.....

Па после ќе си знаеш што е проблемот :toe:

треба да го мрднам приклучокот што е од звучниците за да преработи. Дали е до звучната нешто или да го мењам приклучокот?

Сам си го одговори прашањето.

Како можам да дознаам дали на лаптопов имам можност, т.е. слот за RAM Меморија?

Како можам да дознаам дали на лаптопов имам можност, т.е. слот за RAM Меморија?

Обично од долната страна на лаптопот треба да има капаче (слично на она за менување батерии на некој уред) и под капачето да стојат рам мемориите.

Инаку, софтверски, симни си го CPU-Z и тој ќе ти каже колку слота имаш за рам и што рам имаш...

Мониторот замрзнува на секои 5-10 минути

Кога немам ништо уклучено не ми замрзнува.А кога ќе уклучам нет ,мсн или игра ми замрзнува.Пробувам алт цтрл длт,нејќе,тастатурата и маусот не работат додека е заглавен.Пробав да го форматирам Ц и пак исто.Вируси немам,со 2 антивируса го проверив, кабелчето шо се поврзува екранот со куќиштето го сменив и пак исто.Незнам што да правам...Помош?

Графичката е зезната. Ако е Ати пиши ми ке средиме.

Имаш ли ставено нови драјвери од АТИ ?
Ако имаш бриши ги подитно,а претходно оди на asus.com и симни си специјални нови АСУС драјвери за твојата графичка.
Се надевам дека помогнав.:smir:

Имам едно прашање: Имам компијутер со интегрирана графичка картица дали може да ставам и друга графичка пошто оваја ми е слаба.

Имам едно прашање: Имам компијутер со интегрирана графичка картица дали може да ставам и друга графичка пошто оваја ми е слаба.
Ako imas PCI slot za graficka ke mozes.Toa treba da vidis kakva ploca imas...

Ako imas PCI slot za graficka ke mozes.Toa treba da vidis kakva ploca imas...
Немора да е PCI слотот, може да има и AGP па да може да стави. Инаку тоа зависи од каква е матичната. Ако има некој од горенаведените слотови може, старата графичка ќе ја исклучиш во BIOS-от. Значи, во секој случај кажи која матична ја имаш па ќе ти кажеме дали може да се стави.:smir:

Абе ми цркна нешто ласерот на стариот ЦД/ДВД РВ/РОМ, купив нов, АТА, но кога го ставам не ми го подига виндоусот и ми вика нешто инсерт бут нешто... Што да правам? А стариот беше исто вака поврзан и работеше.

Абе ми цркна нешто ласерот на стариот ЦД/ДВД РВ/РОМ, купив нов, АТА, но кога го ставам не ми го подига виндоусот и ми вика нешто инсерт бут нешто... Што да правам? А стариот беше исто вака поврзан и работеше.

Види како се наместени џамперите на DVD-ROMот и на HDD (ако се на ист кабел приклучени)
Ако имаш 2 уреди приклучени на еден IDE (дебелиот кабел), едниот треба да е MASTER, другиот да е SLAVE. Расчачкај таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom