Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема везе!
Каква врска има националноста на играчите со квалитетот. Точно сега немаме речиси ниеден Англичанец ама сличен е случајот и со другите екипи од топ 4 баграта во Англија. И тој тренд на купување странци ќе продолжува. Па најголемите надежи меѓу младинците што ги имаат овие екипи се од странство. Кога последен пат си слушнал Челзи или Ливерпул или Јунајтед да пројават интерес за некој англичанец. Па и покрај тоа овие екипи се меѓу најдобрите во светот. Лани имаше 3 англиски екипи во полуфинале на ЛШ оваа година 4 во четвртфинале и сигурно ќе бидат 2 во полуфиналињата(Арсенал:vozbud: и Челзи веројатно). Така што тоа со странците не ти држи вода.
Јас мислам дека главна причина за неуспесите е тоа што секоја година од клубот си заминува по еден или двајца од носителите на играта. Причини за тоа има повеќе и не сакам да навлегувам во тоа.
Второ многу повреди имаме секоја година. Право да ви кажам не е ситница да ти се повредат 3 фудбалери на по 3 месеци. Се губи полека концептот на играта, па потоа следи периодот на повторно воигрување на играчите итн...
Потполно се согласувам со составов само наместо Аде да се проба со Вела па ако не иде нападот во второ да се убаци или он или Едуардо ако биде фит, па и двајцата.

Можеби си во право...али не знам како да го окарактеризирам тимот....Мислам дека треба да има барем некој Англичанец, сепак е Англиски тим...Шо знам...можи сте во право....Како и да е...

Многу ми е мило за Љунгберг... конечно и тој да најде тим... а Венгер си кажа...очекувал да замине Фреди во Америка... му одговарала играта таму... и ете го... тоа е ѕверот...:vozbud:

Сакав Фреди да остани кај нас...али ....тоа е тоа...немаме искуство...а ако беше тој во тимот..мислам дека ке беше поинаку...али...има една изрека...„После ебење нема каење“...

Во компилацијата од Пирес фали голот против Лацио шо го даде во 2000 ЛШ за 1-1

Дуду е спремен за утре па може да го очекуваме со Аде во тандем
http://www.nogometni-magazin.com/ne...i?id=EkFAFyVElkLlRxPOGV&tmpl=coranto_eng_news

Арсенал се наоѓа на 3 место на најбогати тимови во светот пред нас се само црвените газови и кралските педери еве ги и другите
http://www.sportnet.com.mk/

Абе трет клуб смее вишеее... побогати и од Челзи и од Ливерпул... кај се тие пари?????
Се прашувам и јас ;):toe:

Абе трет клуб смее вишеее... побогати и од Челзи и од Ливерпул... кај се тие пари?????
Се прашувам и јас ;):toe:

Не те разбрав баш убаво, со тоа сакаше да кажеш зошто не ги трошат парите за појаки засилувања ? Ако на тоа мислеше изгледа нема потреба многу да се трошат пари за засилувања тргнувајќи од идеологијата на Венгер... Арсенал е тимот што ги прави играчите ѕвезди кај што потоа многу екипи ги бараат во нивните состави... за пример Насри, Клиши, Диаби, Сања па дури и останатите не верувам дека ќе беа во репрезентација ако не беа во Арсенал, од друга страна пак јас како што знам најголем дел од средствата беа инвестирани во изградбата на Емирати.

Инаку замена за тројцата повредени денеска ќе бидат Фабијански Џуру и Гибс.

Their respective replacements at the JJB Stadium are likely to be Johan Djourou, Lukasz Fabianski and Kieran Gibbs.

“At the moment yes Kieran Gibbs will play. I will see how well he does – he will play on Saturday. He is a player; I am confident that he will do well.

Според мене вака би го очекувал составот:

-----------------Фабијански

---------Сања - Туре - Џуру - Гибс

-----Ебуе - Фабрегас - Денилсон - Насри

---------------------------Аршавин

-----------------Адебајор

Пошто Арсенал ќе игра со Манчестер Јунајтед, Ливерпул и Челзи, Венгер смета дека Арсенал ќе биде решавачката екипа за тоа кој ќе биде шампион во Премиер лигата.

„Да, се разбира - ние ќе имаме големо влијание во трката за титулата. Но за нас во моментов првична цел е да се одалечиме што е можно подалеку од Астон Вила. Потоа да дојдеме што е можно поблиску до Челзи и Ливерпул затоа што никогаш не се знае.

Во моментов не е реално да се каже дека имаме шанса за титулата, затоа што сме 10 поени позади Манчестер Јунајтед, тие имаат еден заостанат натпревар, а до крајот има уште седум натпревари.“

Тоа е реалноста во Премиер лигата, за останатите две (ФА куп и Лигата на шампионите) имаме изгледни шанси. Се е во рацете на Венгер и на Арсенал.

Не те разбрав баш убаво, со тоа сакаше да кажеш зошто не ги трошат парите за појаки засилувања ? Ако на тоа мислеше изгледа нема потреба многу да се трошат пари за засилувања тргнувајќи од идеологијата на Венгер... Арсенал е тимот што ги прави играчите ѕвезди кај што потоа многу екипи ги бараат во нивните состави... за пример Насри, Клиши, Диаби, Сања па дури и останатите не верувам дека ќе беа во репрезентација ако не беа во Арсенал, од друга страна пак јас како што знам најголем дел од средствата беа инвестирани во изградбата на Емирати.

Инаку замена за тројцата повредени денеска ќе бидат Фабијански Џуру и Гибс.

Their respective replacements at the JJB Stadium are likely to be Johan Djourou, Lukasz Fabianski and Kieran Gibbs.

“At the moment yes Kieran Gibbs will play. I will see how well he does – he will play on Saturday. He is a player; I am confident that he will do well.

Мислам дека мора да се купуваат играчи...посебно ако имаме таков буџет...ако сакаме да се подобрисостојбата на буџетот...требаа да се инвестира и со титули да се појачува и зацврстуе буџетот:helou:

Мислам дека Бентнер ќе стартува денес. Нема настап во првиот тим неколку натпревари, а и не би требало да биде потребен во среда. Е сега кој би бил поштеден во ваков случај не знам. Али најверојатно изборот би паднал меѓу Адебајор и Насри. Се зависи од тактиката на која ќе се определи Венгер.

Не го гледав полувремево. Кажете катастрофа сме? Имаме ли шанси? Кој разочарува кој импресионира? Краток брифинг ќе ве молам!!

Najkatastrofa poluvreme sto sum gledal godinava. Uzasna igra tapa igra kako moze ova neznam, zalosno..:jaj:

Да, катастрофа сме.

Бентнер треба да почне да си бара нов клуб, дур е време.
Какви замени какви бакрачи, Гибс камен, Џуру камен, Фабиански камен ...
Ебате замените...
Гибс може да му каже фала на судијата што не доби директен црвен картон, кога го повлече Мидо у гол шанса (сам на сам со Фабиански).
Џуру ништо.
Фабиански треба уште фурни леб да јаде. Голот беше од негова млитава интервенција, сам си ја дозаби у гол.

Ништо не прајме вака, у второ мора Ван Перси да влага.

Стрим тука - sop://sop.rojadirecta.com:3912/73257 на СопКаст.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom