Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
Кои научни сознанија ни се достапни за да заклучиме дека има креатор?

Наука нуди најрелевантни решенија, базирани на научни истражувања за даден проблем...
А и науката да не може да даде целосен одговор за некоја теза и да има дупки тоа не ни дава за право да констатираме дека има создавател..тоа е глупост... ако е нешто комплицирано тогаш мора да имало создавател...цццц

Епа тогап да престанат сите научни истражувања на таа тема и да не се праат акцелератори у Швицарска, да те пратиме тебе пошто глеам ги знаеш тајните на у ниверзумот од неколку молитви, идења у црква и читање библија :pos2::pos2:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кои научни сознанија ни се достапни за да заклучиме дека има креатор?

Наука нуди најрелевантни решенија, базирани на научни истражувања за даден проблем...
А и науката да не може да даде целосен одговор за некоја теза и да има дупки тоа не ни дава за право да констатираме дека има создавател..тоа е глупост... ако е нешто комплицирано тогаш мора да имало создавател...цццц

Епа тогап да престанат сите научни истражувања на таа тема и да не се праат акцелератори у Швицарска, да те пратиме тебе пошто глеам ги знаеш тајните на у ниверзумот од неколку молитви, идења у црква и читање библија :pos2::pos2:
1.Здравиот разум ни вели дека ИМА Креатор! Од кога има луѓе на Земјата, сите тие луѓе/нардои веруват во Божјото постоење, и сега одеднаш, ти и сличнит ен атебе, после повеќеилјадан верба во Бога, тврдите дека сте отркиле дека НЕМА Бог!
2. СИТЕ задраворазумни истражувачи на Природата, независно од тоа во кое време живеел и истражувале, СИТЕ дошле до ИСТИОТ заклучок: НЕКОЈ сето ОВА го СТВОРИЛ! Природата е премногу добро уредена за да биде СЛУЧАЈНО настаната.
3. Наулните истражувања веќе ја промашија смислата од своето псотење!
4. Моето одење во Црква, нема блага врска со создавањето на Вселената, туку со моето спасение.

П.С. Прашањево „Кои научни сознанија ни се достапни за да заклучиме дека има креатор?„ е наблаго речено-смешно! Се однесуваш како да не си дел од овој Свет. Или можеби, научните сознанија кои го потврдуваат христијанското учење не ти одговарааат па напросто ги запоставуваш, а?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Професори..де смирете се...

R

RAYTHEON23

Гостин
1.Здравиот разум ни вели дека ИМА Креатор! Од кога има луѓе на Земјата, сите тие луѓе/нардои веруват во Божјото постоење, и сега одеднаш, ти и сличнит ен атебе, после повеќеилјадан верба во Бога, тврдите дека сте отркиле дека НЕМА Бог!
2. СИТЕ задраворазумни истражувачи на Природата, независно од тоа во кое време живеел и истражувале, СИТЕ дошле до ИСТИОТ заклучок: НЕКОЈ сето ОВА го СТВОРИЛ! Природата е премногу добро уредена за да биде СЛУЧАЈНО настаната.
4. Моето одење во Црква, нема блага врска со создавањето на Вселената, туку со моето спасение.

П.С. Прашањево „Кои научни сознанија ни се достапни за да заклучиме дека има креатор?„ е наблаго речено-смешно! Се однесуваш како да не си дел од овој Свет. Или можеби, научните сознанија кои го потврдуваат христијанското учење не ти одговарааат па напросто ги запоставуваш, а?

шит хепнс...ол д тајм!!!!

не е само земјата чуму толкава вселена...за нас:pos2:

САМООО ЗА НАС!!!!! да не чуват ресурси за во рајот!!!

:vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
не ми се верува дека денес во 21 век постојат луѓе кои веруваат дека се што се случува е под дејство на бог.

Како и да е јас морам да го споделам расказов напишан од моето друштво:
-Библијата е напишана од неколку кретеноидни будали кои немале попаметна работа и зеле да пишуваат басни. Бо збирката басни се зборува за некоја будала која правела муабет со запалена грмушка. Исто така се зборува и за човек кој бил ментално пореметен и слушнал некој глас во себе кој му рекол "оди со стапот напред...чукни го од камен и ке почни да течи вода". Многу глупаво од страна на главниот лик во басната е тоа што се издал дека е пијаница...цело езеро (или море како и да е) го претворил во вино...

имаше уште ама не ми текнува сега...ова е пишувано одамна xD

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А мене сеуште не ми се верува дека сеуште постојат луѓе кои сметаат дека Светот постои од нивниот влез во пубертетот и дека Светот е создаден само заради нив, а тие самите се гравитационо тежиште на Светот па се постои само заради нив....

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
ти тврдиш дека се ама баш се што се случува е последица на вољата на исус?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
не ми се верува дека денес во 21 век постојат луѓе кои веруваат дека се што се случува е под дејство на бог.

Како и да е јас морам да го споделам расказов напишан од моето друштво:
-Библијата е напишана од неколку кретеноидни будали кои немале попаметна работа и зеле да пишуваат басни. Бо збирката басни се зборува за некоја будала која правела муабет со запалена грмушка. Исто така се зборува и за човек кој бил ментално пореметен и слушнал некој глас во себе кој му рекол "оди со стапот напред...чукни го од камен и ке почни да течи вода". Многу глупаво од страна на главниот лик во басната е тоа што се издал дека е пијаница...цело езеро (или море како и да е) го претворил во вино...
Јас сум тој заостанатиот што верува во басни, живеам во 21 век исто како да не живеам. Верувам во Бог во креатор тоа си е мое лично мислење и никого не убедувам во тоа. Додека ти пак не веруваш во креатор или Бог, ајде сега чекам да ме убедиш во твоето мислење, просветли ме мене заостанатиот :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
јас никаде не гледам во постот каде имам пишано дека планирам на некого да го убедам да не верува во бог. Само мене ми е многу смешно то шо веќе има едно чудо научни докази за настанокот и на земјава и на човекот. Сега пред некое време црквата се откажа од претпоставката за постанувањето на човекот (демек од Адам и Ева). Немаме исто мислење и не планирам да земам да ти перам мозок

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ти тврдиш дека се ама баш се што се случува е последица на вољата на исус?
„Се„ е премногу сеопфатен поим. Вероучението јасно раздвојува што е волја (и намера) Божја а што и до/од каде почнува волјата човекова. Само така може да воспостави двонасочќна личносна релација меѓу Творецот и Негоите творенија, оти во спротивно, се што Бог створ(л), би бил само однапред преограмиран робот, кој не ќе може да „избега„ од „софтверот„ кој би му бил вграден.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
„Се„ е премногу сеопфатен поим. Вероучението јасно раздвојува што е волја (и намера) Божја а што и до/од каде почнува волјата човекова. Само така може да воспостави двонасочќна личносна релација меѓу Творецот и Негоите творенија, оти во спротивно, се што Бог створ(л), би бил само однапред преограмиран робот, кој не ќе може да „избега„ од „софтверот„ кој би му бил вграден.
абе ти си луд:uvo:
Дали е луд:raz:..мислам дека се што сака да ви објасни во последно време можете да го најдете во три реченици..

-Словото за крстот е безумство за оние, кои пропаѓаат, а за нас, кои се спасуваме, Божја сила...

-Ќе ја уништам мудроста на мудрите и ќе го отфрлам разумот на умните...

-Каде е мудриот? Каде е книжевникот? Каде е истражувачот на овој век? Не ја претвори ли Бог мудроста на светов во безумие...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.828
Поени од реакции
12.327

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2

1. Па луѓето тогаш немале микроскопи, телескопи и компјутери, математики и физики, колку примитивно размислуваш ццц..
2. Ајде најброј еве бар еден од тие здраворазумни истражувачи, кој дошол до тој заклучок, ама некој познат, не некој говнар „креационист„ со праи интервјуа кај Бил О рајли на фокс нјуз хахаха, ја можам да набројам стотици кои го тврдат спротивното. Здрав разум не е веРувањето дека земјата е стара 5000 години. Тоа е засепеност, илузија или ПСИХИЧКО ПОРЕМЕТУВАЊЕ..
3.На кој начин ја промашија смислата на своето постоење?
4. Па од каде ги црпиш ти информациите дека земјата е стара 5000 години? (да ги пријавам у полиција за заблудуење на анрод)

Според овие податоци за Македонија
бааги народ е луд и забеган во Македонија ...па и во светот.

Одлични квалификации. Сите сме ние луди.
како бе ова бе ццц

па и ја спаѓам во таа хриостијанска статистика, меѓутоа сум атеист ама се водам у евиденција цццц

Член од
28 март 2006
Мислења
17.828
Поени од реакции
12.327
како бе ова бе ццц

па и ја спаѓам во таа хриостијанска статистика, меѓутоа сум атеист ама се водам у евиденција цццц
Во модулите за одговор секогаш постои и друга опција освен религиозен. Не знам точно кои се опции се понудени (се менуваат мислам дека не се константни) но има. Значи си можел да заокружиш и друго. Тоа е истовремено и индивидуално прашање чија тајност е заштитена со закон како и за националност.

Kajgana Shop

На врв Bottom