Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Приказната за Света Троица почнува уште во Битието, во Стариот Завет. Авраам се сретна со тројцата патници-ангели, преку кои Троица се објави пред луѓето. На кршетвањето Исусово во р. Јордан, Отецот говореше од Небесата, а Светиот Дух слезе на рамењата Хрсистови во облик од гулаб. Така, и во Новиот Завет, Света Троица остана Троедин Бог.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Приказната за Света Троица почнува уште во Битието, во Стариот Завет. Авраам се сретна со тројцата патници-ангели, преку кои Троица се објави пред луѓето. На кршетвањето Исусово во р. Јордан, Отецот говореше од Небесата, а Светиот Дух слезе на рамењата Хрсистови во облик од гулаб. Така, и во Новиот Завет, Света Троица остана Троедин Бог.
Па што тогаш цело време се буниш......јасно ви е напишано три богови...или и при очи слеп се правиш.... цело време тројно гледаш а викаш има само еден....

S

smart ass

Гостин
bla bla bla bla......nema ni eden ne 3 cel den citam na temava i se se vrti vo krug jas imam dokazi deka nepostoi bog :toe:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па што тогаш цело време се буниш......јасно ви е напишано три богови...или и при очи слеп се правиш.... цело време тројно гледаш а викаш има само еден....
За Божјата Троичност и Единост, веќе имам пишувано, така да не би се преповторувал уште еднаш.

bla bla bla bla......nema ni eden ne 3 cel den citam na temava i se se vrti vo krug jas imam dokazi deka nepostoi bog :toe:

Ајде де...Е ај да го видиме и тој доказ.

S

smart ass

Гостин
За Божјата Троичност и Единост, веќе имам пишувано, така да не би се преповторувал уште еднаш.

Ајде де...Е ај да го видиме и тој доказ.
dokaz deka bog ne postoi imam mnogu......
samo se plasam ako pobaram od tebe da dokazes deka postoi ti nemas dokaz i kako i vo nekoj dr temi ke reces potrebna e vera bez dokaz deka ne ti treba tebe dokaz samo vera...
licno samo za tebe e ova

Џек

Мастер!?
Член од
8 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
2
samo se plasam ako pobaram od tebe da dokazes deka postoi ti nemas dokaz i kako i vo nekoj dr temi ke reces potrebna e vera bez dokaz deka ne ti treba tebe dokaz samo vera...
licno samo za tebe e ova
Сите ке го видиме бог на судниот ден...ако постои.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
licno samo za tebe e ova
Дај барен еден од „многуте„ па може и ќе ти поверувам...

Во секој случај, на верните навистина не им треба доказ: тоа што веќе поверувале во Христа, тоа само по себе е доказ: метанојата е средба со Христа, средба помеѓу духот/душата и нејзиниот Творец.

da mojot bratuced bese sofer koga na avtopat go pregazi kamion so 120 km na cas go sobiraa so salfeti po patot i sigurno go visol bog:smir:
Го виде, без сомнени, но побитно е што Му кажал, како се оправдал, каква сметка Му принесол...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Stolbovite na sekoja vera ne se etickite ucenja na verata
tuku nejzinite dogmi i rituali
zatoa religiite imaat dezintegrativna funkcija
i jabe se povikuvaat na etikata
koga ne e nivna osnova
tokmu dogmatikata i ritualite
e ona sto go aspektiraat kako bitno.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Страшно е тоа што се откажав од Господ?Сега сум Атеист.

Цитат:
Напишано од smart ass
da mojot bratuced bese sofer koga na avtopat go pregazi kamion so 120 km na cas go sobiraa so salfeti po patot i sigurno go visol bog:smir:

А,тебе каков смајл ти е тоа :smir:???

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Наука : Атеизам = 32 : 9

Баш пријатно ме изненади фактот што повеќето форумџии на овој форум и веруваат повеќе на науката отколку на атеизмот :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Бог е крив за се што не знаеме.

Наука : Атеизам = 32 : 9

Баш пријатно ме изненади фактот што повеќето форумџии на овој форум и веруваат повеќе на науката отколку на атеизмот :)
Споредбата ти е невероватно глупа. Ја сум атеист [ Човек кој верува дека не постои Бог ] па гласав за науката, зошто и верувам на науката, а не на збирка приказни прераскажувана 2 милиона години.

Kajgana Shop

На врв Bottom