spaso
Search Pretty Girls from your city for night
Ke kazam edno deka tie so veruvaat samo vo naukata ke vidat so ke im se desi so vtoroto Pricestie.Jas mirno ke spijam do togas a tie neka mu ja mislat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Decak, znaes kolku vida zivotni ziveat na planetava, kolku vida insekti, bilki.....?ќе ги споменам само најголемите глупости на религијата шо сум ги сретнал.
1. демек господ ја создал земјата ,денот ноќта животните кои ги имаме и на крајот човекот.е сега кај се тука диносаурусите кои постоеле и живееле многу порано и подолго од човечкиот род.или тој бил некој друг дино расположен господ на кој му поминал терминот за играње на земјата:zlo:
E ova strasno me nervira, spizduvam.....мене не ми се верва дека во денешно време на наука каде се откриваат какви не чуда шо не можевме да ги замислиме пред некоја година,и откритијата во астрономијата има се уште луѓе шо верват во религија.свестете се бре луѓее
едно паметно кажаа нацистите: религијата е отров!
Decak, znaes kolku vida zivotni ziveat na planetava, kolku vida insekti, bilki.....?
Milioni..... e sega zamisli site da bidat spomnati vo edna edinstvcena kniga. Logicno ti e toa tebe, a?
, па го создал Човекот, неговата најголема грешка у кариера..
Незнам колкав семоќен, совршен идијот треба да си, да создадеш несовшено суштество што ќе мисли само за себе, и неможеш да го контролираш.
И пак ќе ти контрираат со стариот, излишен и наводен теистички аргумент дека Бог го креира човекот но подоцна го остава на самоволна егзистенција и дејствување со цел да извршува тестинг на човековата верба во него, а на крајот да донесува заклучок и пресуда за тоа каков ќе биде неговиот епилог.
Бог е најсовршен гледано од теистички аспект, а во спротивно е се само не совршен.
Бог е мисловна именка, идеја во умот на човекот.
Најсовршен е човековиот ум.
Ja go razbrav mnogu ubavo, nego ti ama ic ne si me sfatil.Не му беше тоа понетата у муабетот на дечкото..
Редоследот на настаните во Библијата, не се совпаѓа, ни малку, со вистинскиот распоред на настаните кој се случиле на земјата.
Библијата вели, дека, нели, Господ го создал светот, создал вода, земја, ден, ноќ, вамте тамте, а потоа го создал човекот, а он уствари пред да го создаде човекот, ги создал диносаурусите, после ги убил, поради некоја причина, па го создал Човекот, неговата најголема грешка у кариера..
Ja go razbrav mnogu ubavo, nego ti ama ic ne si me sfatil.
Poentata mi bese, zosto mora da bidat spomnati dinosaurusite.
Nevozmozno e da bidat spomnati vo edna kniga poedinecno site sustestva koi ziveele vo planetava.![]()
Dete, ne vregaj, okey?Омфг, те разбрав, пацер.
Не реков дека мора сите животни да бидат спомнати, ама нека бидат спомнати стварите каков што е стварно редоследот на настаните.
Шо, мислиш многу е тешко да се додаде еден ред муабет? "И господ ги создаде животните" a потоа човекот?
Zosto morat da bidat spomnati zivotnite?
И пак ќе ти контрираат со стариот, излишен и наводен теистички аргумент дека Бог го креира човекот но подоцна го остава на самоволна егзистенција и дејствување со цел да извршува тестинг на човековата верба во него, а на крајот да донесува заклучок и пресуда за тоа каков ќе биде неговиот епилог.
Бог е најсовршен гледано од теистички аспект, а во спротивно е се само не совршен.
Бог е мисловна именка, идеја во умот на човекот.
Најсовршен е човековиот ум.
А бе што збориш...
- Дека Бог го ствотил Светот па го препуштил на самиот себе, тоа е став од Волтер (колку се сеќавам) а не од некој припадник на Црквата. Црквата го вели токму спротивното: дека Бо ем го створи Светот ем птомислува са се во Светот.
- Бог не е „најсовршен„ туку Е совршен.
- Или е совршен или не е совршен, каков е тој израз „најсовршен„? Има и „помалку совршен„? Има и „несовршен„?
- Да, навистина, идејата/сликата за Бога му е вродена на човековиот род.
- Да беше човековиот ум „најсовршен„, тој и таков ум би творел совршени а не фалични нешта.
А, поентата и на самиот Волтер е, доколку Бог постои, или сака, а не може да го спречи злото во светот, или може, а не сака.Црквата го вели токму спротивното: дека Бо ем го створи Светот ем птомислува са се во Светот.
Очекуван одговор од ваша теистичка страна нели?Бог го креира човекот но подоцна го остава на самоволна егзистенција и дејствување со цел да извршува тестинг на човековата верба во него, а на крајот да донесува заклучок и пресуда за тоа каков ќе биде неговиот епилог.
Да, навистина, идејата/сликата за Бога му е вродена на човековиот род.