Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
site sme ateisti vo odnos na starite bogovi na koj veke nikoj ne im se moli nitu gi obozuva, na Zevs, merkur, Perun, VelesOdin i koi sve ne, a vo odnos na Allah i Jehova sme agnostici ili vernici.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
jas da se izvinam prvo na site so ulavam vaka na temata.
Isto taka ke go zamolam i administratoro da ne go brise voa so ke go pisam.
Deneska sum osetil tolkova bolka so nemam zborovi.U konflikt so gospod sum veke
so meseci.Celata vojna ja odrzuvam dlaboko pod psihata dlaboko pod covekovata
sves i racionalno i logicno razmisluvanje...i sega posle tolku vreme sakam da si ja ispraznam dusata oti pred lugeto ne mozam da zboram site me pravat bolen.Jas sega vaka ke mu kazam na toj Isus Hristos (mozebi e grk ne se znae "hristos")

HROSTOS PERDER4INO VOA E ZA TEBE!!!!PU6I MI JA KIFLATA DA TI SE SERAM NA FACATA DA TI EBAM PLEMETO PREDAVNICKO!!!!I TEBE I MAJKA TI DA JA EBAM TAA SO TE ISRALA!!!!!AKO TOLKU SI SILEN ELA ZEMI MI SE!!!VEKE SE MI ZEMA!!!DUSATA, SRECTO, RAZUMO, DRUGARITE, PRIQTELITE, DEVOJKATA, NARODO MI GO ZEMA,MIROT DUSEVEN MI GO ZEMA,NAJVERNIO DRUGAR MI GO UKRADE KOPILE EBANI PICKA TI MATERINA!!!!!!UMRI BE KOPILE!!!A I DA TI KAZAM NESTO BATE HRISTOS PERDER4INO KRSTO SO MI STOE U SOBATA KOA KE OTIDAM U MAKEDONIJA KE GO ZAMAPALAM PRED OCITE NA MAJKA MI TAA SO ME ZAEBA NA NAJEBANIO NACIN!!!!KE VI EBAM MATER NA SITE BE!!!!!!ZNAM DEKA KE SE SAMOUBIJAM ZA KRATKO VREME SAMO NEM DA MISLES DEKA SO TOA KE NAPRAVES POBEDA NAD MENE I MOJTA DUSA!!!NE BE KOPILE MOJTA DUSA KE PRODOLZE DA OPSTIJUVA U SONIVITE NA SITE TVOI CEDA!!!
NE SUM SO GAVOLO NE SUM NI SO TEBE SAM SUM I SAM KE BIDAM!!!!!MRAZAM TE
NISTO NE MI DADE OSVEN LUDO SRCE I PSIHA POBOLNA I OD TVOJTA!!!!!

ne go brisite postov molam ve....tolku go mrazam gospod so sakam i na nego da mu go kazam toa..Ama sekogas koga mu go kazuvam on se prae na ulav.Ne ne ne sum lud veruvajte.Jas sum antihrist...ama zatoa veruvam u silata na prirodata i silata na dobroto i losoto i refleksija na sekoj poteg so go pravime.

pozdrav ...
Кој ти е курац чоече? :nesvest:
Па Господ ти е силата на природата. Што паламудиш ко само ти да имаш проблеми. Прашај кој сакаш на форумот ќе видиш дека истите срања му се дешавле у животот. Некој помалку некој повеќе, ама не си ти посебен, не бери гајле.
И пцуеш у празно, никој не те слуша. А доброто кое го заслужуваш ќе ти дојде, ако го заслужуваш, ама по зборовиве чисто се сомневам...

Б

Бат Елохим

Гостин
jas da se izvinam prvo na site so ulavam vaka na temata.
Isto taka ke go zamolam i administratoro da ne go brise voa so ke go pisam.
Deneska sum osetil tolkova bolka so nemam zborovi.U konflikt so gospod sum veke
so meseci.Celata vojna ja odrzuvam dlaboko pod psihata dlaboko pod covekovata
sves i racionalno i logicno razmisluvanje...i sega posle tolku vreme sakam da si ja ispraznam dusata oti pred lugeto ne mozam da zboram site me pravat bolen.Jas sega vaka ke mu kazam na toj Isus Hristos (mozebi e grk ne se znae "hristos")

HROSTOS PERDER4INO VOA E ZA TEBE!!!!PU6I MI JA KIFLATA DA TI SE SERAM NA FACATA DA TI EBAM PLEMETO PREDAVNICKO!!!!I TEBE I MAJKA TI DA JA EBAM TAA SO TE ISRALA!!!!!AKO TOLKU SI SILEN ELA ZEMI MI SE!!!VEKE SE MI ZEMA!!!DUSATA, SRECTO, RAZUMO, DRUGARITE, PRIQTELITE, DEVOJKATA, NARODO MI GO ZEMA,MIROT DUSEVEN MI GO ZEMA,NAJVERNIO DRUGAR MI GO UKRADE KOPILE EBANI PICKA TI MATERINA!!!!!!UMRI BE KOPILE!!!A I DA TI KAZAM NESTO BATE HRISTOS PERDER4INO KRSTO SO MI STOE U SOBATA KOA KE OTIDAM U MAKEDONIJA KE GO ZAMAPALAM PRED OCITE NA MAJKA MI TAA SO ME ZAEBA NA NAJEBANIO NACIN!!!!KE VI EBAM MATER NA SITE BE!!!!!!ZNAM DEKA KE SE SAMOUBIJAM ZA KRATKO VREME SAMO NEM DA MISLES DEKA SO TOA KE NAPRAVES POBEDA NAD MENE I MOJTA DUSA!!!NE BE KOPILE MOJTA DUSA KE PRODOLZE DA OPSTIJUVA U SONIVITE NA SITE TVOI CEDA!!!
NE SUM SO GAVOLO NE SUM NI SO TEBE SAM SUM I SAM KE BIDAM!!!!!MRAZAM TE
NISTO NE MI DADE OSVEN LUDO SRCE I PSIHA POBOLNA I OD TVOJTA!!!!!

ne go brisite postov molam ve....tolku go mrazam gospod so sakam i na nego da mu go kazam toa..Ama sekogas koga mu go kazuvam on se prae na ulav.Ne ne ne sum lud veruvajte.Jas sum antihrist...ama zatoa veruvam u silata na prirodata i silata na dobroto i losoto i refleksija na sekoj poteg so go pravime.

pozdrav ...
ova mi stoe kako koga ke napravis ili ke ti se sluci nesto dobro si vikas " Ej, Bravo za mene, vidi me be najubav, najpameten drn drn drn" a koga ke ti se izdesi nesto loso Gospod ti e kriv.

a i me interesira... ova bese emotivno praznenje?

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
ova mi stoe kako koga ke napravis ili ke ti se sluci nesto dobro si vikas " Ej, Bravo za mene, vidi me be najubav, najpameten drn drn drn" a koga ke ti se izdesi nesto loso Gospod ti e kriv.

a i me interesira... ova bese emotivno praznenje?

ne nikogas ne se falam so mojte uspesi i sranja...sekogas sum si gi kazuval problemite...a voa moe emotivno praznenje ..ne veruvam brat..nemam ja emociii... ne znam..imav nekogas ama ne i poveke... i ne mi zborite vie so kako oti sum bil tolku golem vernik, odil sum na crkva sekoja nedela sveka sum palil zboril sum za gospod karal sum se so lugeto za nego,cital sam ja i biblijata i so uste ne...dedo mi i manastir ima napraveno i sve toa..poteknuvam od familija so nogu verba...i jas bev takov...ama veke ne... ...
Vistinskiot covek Sam si go kreira "Pisanoto od Boga"

samo da vi kazam edno nesto so primetiv vo poslednite meseci.

Pred 5 meseci sedev so eden bitolcanec i nesto zborevme za boga religija....jas mu velam abe begaj od tie sranja ja ne veruvam u bog ...i ona taka me gleda i vika xaxaxa abe se e ured samo so taka nogu poveke ke te mava psihata...
i jas taka si traev i mu vikam..pa i da znaes deka e taka...a i da vi kazam stvarno e taka...eve 5 meseci kako sum daleko od bog i negovite marifeti i sega psihata mi e tolku smackana so veke se plasam od samio sebe...
bog e psihata ... ako go nemas bog do tebe nemas ja samokontrolata vrz smio sebe...koga bese bog tuka, ke sepomolev, ke se isplacev, ke se ispovedav i posle koa ke izlezam sum cist....a sea koa go nema nego i koa ne se ni molam i koa mislam na stvarni raboti a ne abstraktni, navecer koa ke izlezam mislam deka nekoj me slede deka nesto suska...se si mislam deka e on...ama nema veza....toa e samo del ot psixata i posledicite od toa da se bide sam bez bog....taka si e...celata rabota e so koga veruvas u bog ne si sam a koa go nemas nego togajka e nogu po zaebano..

ama kako so vikam....psihata mora da bide posilna od sve...pa ke videme do kaj ke ja dokaram..iskreno kazano izgleda go pravam najgolemio i najzaebanio expreiment u mojo zivot...ama pa da vi kazam koa e tolku sranje vaj zivot koa nema nisto interesno, pa i ima nekoja smisla da vodes vojna so protivnik so te sozdadel i so nekoj so e nesmisleno po silen a sepak ne postoe =DD hhahah kolku e smesno ama nogu e zaebano...ako sakate probajte...ke vi stane interesno kako na mene....ama nooogu e gadno..sepak ima smisol...ke vidam kolku mi e jaka psihata....

pozdrav..

Член од
13 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Hail Atheism:helou:
од векот се покажало дека луѓето попрво би се истепале (и СЕ истепале) за верски несогласувања, отколку за научни, или поделба на ниви и шо ти ја знам шо беше пишано на првите страни. на повеќе форуми имам гледано и учествувано во дискусии за тој ваш бог.да ве прашам, вас, верниците, дали ви е смешно кога ќе помислите дека пештерските луѓе му се плашеле на богот кој им праќал громови, ветер, огин и сите тие работи, а го обожавале богот што им го давал сонцето - убавото време? дури и жртви принесувале!?! вие сте нивни наследници..науката ги побила нивните мислења, ќе ги побие и вашите.и по 1000-2000 години, и вие т.е. нашиве поколенија ќе изгледаат примитивно и смешно од истите причини.
ја така мислам, не си зимајте за срце, верувајте си ако сакате.
Hail Atheism:helou:

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Do Slaughter
Druze eve ja bi sakal da ti sugeriram nesto pa se nadevam ke si olesnis
Prvo da si znaes deka kolku poveke razmisluvas tolku poveke ke zabeguvas so mislite toa definitivno ne ti pomaga. SAMO TI MOZES DA SI POMOGNES SAMIOT NIKOJ DRUG! mene mi pomaga Gospod i toj e del od mene t.e si go nosam so sebe a ednas i me spasi od sigurna smrt sto veruvam ateistite ke recat `slucajnost` od koa ke oladis na temata ke se osekas glupo! druzi se so optimisti i baraj promeni taka ke ti bide pointeresno... ponekogas ima golemi problemi koi ne se lesni za resavanje i ostavaat tragi po idninata tie gi resavame so silata sto ja imame vnatre vo samite sebesi a sto ni doaga od verba vo Gospod...
pozdrav....:helou:

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Najmnogu me NERVIRA koga ke sretnam nekoj ateist so go nametnuva svoeto mislenje za religioznite raboti...
ako si ateist bidi ama nemora poganata usta da vi dojde do izraz!
Imajte pocit za tradicijata za izminatite vekovi vo koi lugeto veruvarele t.e moite i vasite predci....

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Najmnogu me NERVIRA koga ke sretnam nekoj ateist so go nametnuva svoeto mislenje za religioznite raboti...
Imajte pocit za tradicijata za izminatite vekovi vo koi lugeto veruvarele t.e moite i vasite predci....
kako go povrzuvas ziti sve ateizmot so pogana usta, pa vo imeto na Isus e proleano najveke krv eeeej lupni so toa crpkata, site religii zasnovani na LJUBOV go unistija ovoj svet! Baska ateizmot ima vrvna etika i povozviseni motivi za razlika od hristijanstvoto kadfe pravenjeto dobro se motivira so nagrada vo Rajot!

Член од
15 февруари 2008
Мислења
19
Поени од реакции
2
Jas sum vernik ama ne sum kojznae kolku religiozen...samo imam edno prasanje....zosto koga nesto loso mu se slucuva na nekoj covek site vikaat deka gospod go kaznil, ili ne pravete taka gospod kje ve kazni i red drugi "kletvi" .....a biblijata nas ne uci da prostuvame, i deka bog prostuval itn itn.....

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Jas sum vernik ama ne sum kojznae kolku religiozen...samo imam edno prasanje....zosto koga nesto loso mu se slucuva na nekoj covek site vikaat deka gospod go kaznil, ili ne pravete taka gospod kje ve kazni i red drugi "kletvi" .....a biblijata nas ne uci da prostuvame, i deka bog prostuval itn itn.....

nogu ubavo kazano..bravo...

Член од
13 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
хаха
погана уста? само да ти кажам нешто, иако нема потреба, нихилистот ти објасни прилично добро, па ја користам оваа прилика да го поздравам:salut:
на кратко, можев и јас сите ваши вернички усти да ги наречам погани секој пат кога ќе кажете дека верувате во господ, и дека тоа не е за заебанција, на истиот начин на кој ти мене ме нарекуваш носител на погана уста, кога кажувам дека целата таа ваша верба во господ и религија се само чиста - ЗАЕБАНЦИЈА.
затоа, обиди се да правиш разлика помеѓу ДАВАЊЕ мислење, и НАМЕТНУВАЊЕ на истото. има разлика:uvo:

Б

Бат Елохим

Гостин
kako go povrzuvas ziti sve ateizmot so pogana usta, pa vo imeto na Isus e proleano najveke krv eeeej lupni so toa crpkata, site religii zasnovani na LJUBOV go unistija ovoj svet! Baska ateizmot ima vrvna etika i povozviseni motivi za razlika od hristijanstvoto kadfe pravenjeto dobro se motivira so nagrada vo Rajot!
Mala greska. Vo hristijanstvoto ima 2 bozji zapovedi. 1. Sakaj go Bog i 2. sakaj go svojot Blizen.

A toa sto nekoi si mislat deka si gi otkupuvaat grevovite si pravenje nekolku dobri dela, se zaebale!

Б

Бат Елохим

Гостин
хаха
погана уста? само да ти кажам нешто, иако нема потреба, нихилистот ти објасни прилично добро, па ја користам оваа прилика да го поздравам:salut:
на кратко, можев и јас сите ваши вернички усти да ги наречам погани секој пат кога ќе кажете дека верувате во господ, и дека тоа не е за заебанција, на истиот начин на кој ти мене ме нарекуваш носител на погана уста, кога кажувам дека целата таа ваша верба во господ и религија се само чиста - ЗАЕБАНЦИЈА.
затоа, обиди се да правиш разлика помеѓу ДАВАЊЕ мислење, и НАМЕТНУВАЊЕ на истото. има разлика:uvo:
Sloboda na govor be ejjjjj :) :helou:
site imaat slobodna volja da si biraat sto si sakaat vo zivotot!!!

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ти си поган и твојот бог ќе ти суди.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
ako razmislete malku po logicki ke dojdete do zaklucokot koj jas go dobiv..ako mi e smesno mislenjeto slobodno koregirajte...

nanazad isus hristos grkot kazal deka ke se pojavi antihrist....eiii ama e pameten ovoj..
znaete sea vaka...mnogu pati niz internetov sum cital za toa kako celata religija i tie sranja e cista izmislica na grupa luge koi imale golemi celi da go kontroliraat sveto vo koe i delumno uspevaat.Edno nesto sto bev zapametil od seto toa e deka 12te apostoli bile 12te meseci.Pa nestoto bese podeleno na 4 dela t.e. 4 godisni vreminja i takvigluposti izma4kani...e sea...Vo Skientologijata kako religija Ron Habard rekol "ako vistinski sakate da stanete milioner izmislete si svoja religija" i toj vo toa delumno uspeva xaxaaxa..
e sea da se navratam na Antihristot.Dali znaete deka i najglupio covek bi trebalo da se sete na celata poenta...
-> ISTITE TIE KOI JA IZMISLILE RELIGIJATA ZA KONTROLA NAD LUGETO SE ZAMISLILE VO EDNO NESTO.VO TOA KOGA SE SETILE DEKA EDEN DEN NARODOT KE OSOZNAE DEKA SETO TOA E IZMISLICA!!I STO NAPRAVILE??REKLE DEKA KE SE POJAVI ANTIHRISTOT SO CEL DA IM KAZAT NA LUGETO DEKA GOSPOD IPAK POSTOI I TREBA DA VERUVAAT VO NEGO A NI TROSKA VNIMANIE NI VERBA DA NE IM OBRNAT NA ANTIHRISTITE KOI BI TREBALO DA SE POJAVAT PREKU BOGOHULENJE KAKO OVA MOJTA PREKU VESTICI I bla bla sranja....
zatoa narode posle ova sleduva antihristot...eee si vikam sega uste kolku li vreme ke se laze narodot deka isus postoi...ako ako neka neka...sega ke pise nekoj deka bila najdena nametkata na isus bla bla...pa sto...toa mozebi e vistina no toa ne pokazuva deka postoi i BOG vi6iot komandant cc ...
A i dosta poznato e toa deka niz istorijata milioni luge se ispoubieni poradi religijata i tie sranja .... i uste se ubivaat i uste ke se ubivaat...

A inaku da vi kazam ne znam dali e voa znak ama veke 5 minuti mi mirise sobata na temjan i na sveki..... stra me faka zimi majka...ne znam od kaj mirise voa??!!Ke saka li nekoj da mi kaze dali e voa znak =S

Kajgana Shop

На врв Bottom