Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
MIKI1 колку години имаш? Ме интересира колку годишно битие ги пишува овие постови. Доколку си под 18 се ти е опростено, но доколку имаш повеќе тогаш сето тоа станува веќе сериозен проблем. Сум читал постови на верници но ова е веќе нешто друго, нешто... сепак подобро е тука да запрам.
поздрав.
39 , колку шо се сечам... сори МИКИ шо одговарам у твое име :smir:

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Ај припазете на речникот да не ви ги бришам "постовите"...
Марцус не биди толку строг:kesa: само одговорив со иста мера со која бев прашан иначе мислам дека веке ни ги познаваш стиловите на пишување намерата мојата а и на мики мислам дека не е да се навредуваме така да релах:smir:

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Мора да ме зезаш? Човек од 39 години им објаснува на деца 20 години помлади од него за Адам, Ева и Божјото царство..?

Мој совет друже?

C

Cool Hand Luke

Гостин
Мора да ме зезаш? Човек од 39 години им објаснува на деца 20 години помлади од него за Адам, Ева и Божјото царство..?

Мој совет друже?
Skopje - Aerodrom - Pred PC или Beverli Hils - 1 спрат - Sexy Shop Love Store

Понуди му работа кај тебе. :icon_bigg

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Ако не е проблем да се држиме до темата ок е се нашаливте ама да се вратиме на темата може тнх:smir:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
People, people , hear all about:
MIKI1 our new cyber saviour, our very own cyber mesaja.

Знам дека сега може че се налути, ама неможев да оддолеам.
Еден мал хинт мики дури и сите атеисти да ја прочитаат библијата пак нема да ги направи верници, а знаеш зошто? зошто секој атеист кога првпат чита книга чита со неверување. ништо од тоа што ќе го прочита не го зема за апсолутна вистина се додека тој само не се уваери во тоа и додека не ги има материјалните докази за тоа.
Ама знам дека сега на оваа точка муабетот преоѓа во она основното филозофско во целата проблематика имено дали постои идеалистички свет покрај веќе докажано постоечкиот материјален.
Кон болтуваното:
- за првоболтуваното си во право
- на верните, не им требаат материјални докази, а иное кои бараат докази, ниеден доказ нема да им биде доволен па бараат уште докази...

MIKI1 колку години имаш? Ме интересира колку годишно битие ги пишува овие постови. Доколку си под 18 се ти е опростено, но доколку имаш повеќе тогаш сето тоа станува веќе сериозен проблем. Сум читал постови на верници но ова е веќе нешто друго, нешто... сепак подобро е тука да запрам.
поздрав.
- имам повеќе од 18 г.
- за мене, не е сериозен проблем, туку сериозна вистина
- си читал постови од верници...И?...Што прочита?

Ништо чудно од твоја страна...ама да одговоараш и кога ќе те прашаат, на пример, да пишеш некој сериозен пост...

Мој совет друже?

А што очекуваше? Деца да ми проповедаат за Адам и Ева?
Советот задржи го засебе. Ако го побарам ( а се сомевам дека тоа ќе го сторам) ќе те повикам.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Советот задржи го засебе. Ако го побарам ( а се сомевам дека тоа ќе го сторам) ќе те повикам.
Годините не би требало да играат улога во дебатата се додека постот е аргументиран и разбирлив за останатите членови,а мики што сакаше да кажеш дека ај да кажам деца не смеат да Проповедаат за она во што веруваат....не те сватив ...

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
- на верните, не им требаат материјални докази,
чист пример дека во тоа во шо веруваат не може да се докаже затоа таа мисла им ја наметнале за да не бараат докази и тука го затвараат кругот на прашања.знак дека сета религија е измислица инаце зосто да не му доказат на човек зошто да не верува во нешто (шо е невидено и пред се непостоечко.)со таа реченица јасно каза дека нема потреба да мислис ако си верник твое е да слусаш и слугуваш.
фала ,пријатно :tapp:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Годините не би требало да играат улога во дебатата се додека постот е аргументиран и разбирлив за останатите членови,а мики што сакаше да кажеш дека ај да кажам деца не смеат да Проповедаат за она во што веруваат....не те сватив ...
-Да, годините не се битни.
-постот е аргументиран со вера а не со материјални докази. Верата не е физика и хемија и астрономија, туку духовен принцип на вкупното живеење. А колку е постот разбирлив, зависи од познавањата од форумџиите а не од оној кој постува.
- на форумов, никој не проповеда (колку можам да забележам), туку сведочи за верата која ја има. Во православната Црква, не проповеда кој ќе стигне. Јасно е кој проповеда, кој советува, кој слуша и кој сведочи за својата вера и Бог.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
-Да, годините не се битни.
-постот е аргументиран со вера а не со материјални докази. Верата не е физика и хемија и астрономија, туку духовен принцип на вкупното живеење. А колку е постот разбирлив, зависи од познавањата од форумџиите а не од оној кој постува.
- на форумов, никој не проповеда (колку можам да забележам), туку сведочи за верата која ја има. Во православната Црква, не проповеда кој ќе стигне. Јасно е кој проповеда, кој советува, кој слуша и кој сведочи за својата вера и Бог.
Самата вера не е аргументирана а камо ли па таа да биде аргумент за нешто...

На форумов никој не проповеда хех ....

Ова јас го свакам дека баш ти пробуваш да проповедаш поправи ме ако грешам..

Член од
2 јуни 2008
Мислења
36
Поени од реакции
0
i pokraj toa sto ste ateisti(normalno vasa rabota) treba da ja pocituvate hristijanskata religija znam deka se izjasni eden od vas ama ne znam koj bese toa...nwm sakam da kazam deka ovaa tema e mnoooogu teska za diskutiranje zatoa sto ne moze da se dokaze tvrdenjeto ni na ednata ni ja na drugata strana...jas veruvam vo gospod i sekako go pocituvam vaseto mislenje deka naukata e nad religijata i deka religijata go zapira mozokot,ama za zal nikoj ne uspeal da dokaze deka nie ne sme bozjo delo zar poveke vi se dopaga pomislata deka vodilme poteklo od majmuni??? nego ete tolku od mene

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
i pokraj toa sto ste ateisti(normalno vasa rabota) treba da ja pocituvate hristijanskata religija znam deka se izjasni eden od vas ama ne znam koj bese toa...nwm sakam da kazam deka ovaa tema e mnoooogu teska za diskutiranje zatoa sto ne moze da se dokaze tvrdenjeto ni na ednata ni ja na drugata strana...jas veruvam vo gospod i sekako go pocituvam vaseto mislenje deka naukata e nad religijata i deka religijata go zapira mozokot,ama za zal nikoj ne uspeal da dokaze deka nie ne sme bozjo delo zar poveke vi se dopaga pomislata deka vodilme poteklo od majmuni??? nego ete tolku od mene
И ај сеа зашто не ни се свиѓа фактот дека потекнуваме од мајмуни и ќе веруваме во Господ??? Значи сваќаш дека религијата го запира усовршувањето на човекот и сепак се потпираш на неа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Самата вера не е аргументирана а камо ли па таа да биде аргумент за нешто...

На форумов никој не проповеда хех ....

Ова јас го свакам дека баш ти пробуваш да проповедаш поправи ме ако грешам..
- Верата е духовна особина од поедниците на кои им се отворени духовните очи, т.е. разумот, со кој ја примаат и Божјата вечна вистона а не само земските милниви „вистинчиња„.
- на форумов, никој не проповеда, оти кога би прповедал, би го препознал. Очигледно е дека никогаш не си бил присутен на црковна проповед па сега нагаѓаш за тоа како таа (проповедта) изгледа. Исповедањето на својата вера и Бог не е исто што и проповедањето.
- православието познава согледување на своите грешки/гревови и нивно самопоправање, со Божја помош. Начелно, никој не е должен да ги бара твоите грешки и да те поправа ако самиот не изразиш таква намера.

Kajgana Shop

На врв Bottom