Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
3.najmnogu slucai za pedofilija ima povrzano so katolickata crkva.dali tie se ateisti?taa misla ti e "najjaka"
4.pedofilijata ne e ucenje tuku e izopacenost kaj poedinci,individui,vo uzivanjeto da imat sexsualen aktso dete, lice pomalo od 14 god.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
5.ateizmot ne e tvorina na komunizmot tuku taa postoi od stariot vek.ako ne ja razbiras recenicata procitaj je poveke pati.ako nema efekt prociti istorija na religijata.
6.koj e lesno manipuliran .covek so zatvoreni misli ili covek so ja gleda vistinata i javno zboruva za istata.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
7.nie ateistite ne sme ograniceni vo mislite kako vas .vie ste kako luge sto tonat vo voda i go gledate kopnoto(spasot) ama i so pomiislata da dojdete do nea ke bidete osudeni za gresnici.
8.samiot zakluci koj e voden za uzdi.ako ti dozvole religijata.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
9.koj e popameten?postoe li takov?postoi li nekoj koj znae se?ako mislis deka tvojo bog znae se kazi mi od kade znaes ?go imas li videno ili mozebi se slusas so nego po mobilen pa ako e taka daj mi go br.:vozbud::pos2::vozbud::pos2::pos2:

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
ke posnam da zbiram gafovi na tema religija . ocigledno ke najdam dovolno za nekolku toma.mora da proveram koj e naj naj u kajgana .lele, kolku li samo nemozam da se iznacudam so se nema na taj svet. se ssi mislam deka p..... vode pred site.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
ke posnam da zbiram gafovi na tema religija . ocigledno ke najdam dovolno za nekolku toma.mora da proveram koj e naj naj u kajgana .lele, kolku li samo nemozam da se iznacudam so se nema na taj svet. se ssi mislam deka p..... vode pred site.
Почни со оние на МИКИ - кецот .. он е само за колекција :pos2:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
takva logika ...............
Друже, све е ОК тоа што напиша, се согласувам, али немој повеќе постови еден под друг да пишуваш, можат бан да ти мавнат.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Почни со оние на МИКИ - кецот .. он е само за колекција :pos2:
Од моите постови може многу да се научи, оти на форумов не тресам произволности запакувани под фирмата „...мое мислење е дека...„ ниту пак моите постови се сведуваат на негирање и исмејување по секоја цена, без да даам и контра-мислење, туку исповедам православни ставови. Разбира се, кој сака-може да поднаучи нешто. Кој неќе, и понатаму нека ја изразува својата генијалност.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Од моите постови може многу да се научи, оти на форумов не тресам произволности запакувани под фирмата „...мое мислење е дека...„ ниту пак моите постови се сведуваат на негирање и исмејување по секоја цена, без да даам и контра-мислење, туку исповедам православни ставови. Разбира се, кој сака-може да поднаучи нешто. Кој неќе, и понатаму нека ја изразува својата генијалност.
Уште поарно .. твоите се од типот“ друг ми рече дека е така , а јас немам мозок за размислување и не смеем да имам различни гледишта од оние на црквата оти ќе се печам“..

Таа приказната за гуштерот што се клања , за густиот сообраќај за кој се криви атаистите , за гаволите кои си летаа НЛО се само дел од твојата генијалност ..:smir:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Мики, форум е место каде се разменуваат мислења, и пожелно е да се запакувани под “мое мислење е дека“. Во спротивно ќе искочи сите дека сме паметни и знаеме нешто, а тоа не е добро.

TheBestTipster, ограничи се те молам на дискусија а не на навредување членови. Еднаш те банираа од една тема, а нема потреба од такво нешто. Навредување членови и реплицирање навредливо кон било кој - Е НЕДОЗВОЛЕНО

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Благодарам Виктор...ве молам држете се до правилата на форумот..во спортивно ...санкциии..

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, форум е место каде се разменуваат мислења, и пожелно е да се запакувани под “мое мислење е дека“. Во спротивно ќе искочи сите дека сме паметни и знаеме нешто, а тоа не е добро.

TheBestTipster, ограничи се те молам на дискусија а не на навредување членови. Еднаш те банираа од една тема, а нема потреба од такво нешто. Навредување членови и реплицирање навредливо кон било кој - Е НЕДОЗВОЛЕНО

Нека е така. Токму тоа и го очекувам-кој што има да каже, па нека е тоа и „негово„ а не испразни исмејувања и никакви контра-постови.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
ај мики молим те,испразни исмејувања.кој ти е крив со верувас у несто кое немозес да го браниш со аргументи туку само се базираш на тава со шо те имат научено ,сервирано,да не кажам празни мабети.ти најдех некои твои искази ,ако смеам така да ги нарецам, само мозам да казам =тешки мабети.дајте бре луге малку либерализација во мислите у смисол да ги размислиме нестата слободно со нас разум а не да ни сервираат нивни мисли.зарем треба да веруваме во нешто што е сигурна измислица,нешто што има докази како настанало,како се развивало,како се толкувало и изменувало со времето.зарем ке верувате во филозофирање а не во доказувања,т.е.закони.како да се верува во бог кога и самата библија е написана од луге.и замислете си дека има царство божјо.јас се питам дај нека казат ако има задгробен живот тогаш која е смислата на овој живот.дали там ке сме стари или млади .ке моземе ли да е.... или не, ке :drk: или не ,со ке се мозе а со не.д.има ного необјаснети работи и тоа говоре дека цовекот не успејал да создаде соврсена литература.т.е.учење.логично со тезата дека човекот не е совршено животно.или онаа латинската поговорка никој не е соврсен од сите страни.живејте го животот оти тој е еден и краток.живеј во мир и пријателско расположение,не стварај непријатели.поздрав до сите ама тоа е вистината.кој милсе спротивно нека писе .ке одговорам за некој ден.цао

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас не споменувам никакви аргументи, оти аргументите се повеќе од очигледни а добар дел од нив се засновани на вера, на дела и на лично искуство. Па сега, апсурдно е да бараш да ги докажувам своите искуства, кога ионака се ствар од лична природа.
Понатаму.
Никој „не ми е крив„ во ТОА во кое верувам-па тоа е мој личен избор.
А либерализацијата можеш да ја побараш, на пример, во либералната партија, каде сите се либерали и никој на никого не му одредува некакво шаблонско мислење.
Во православната Црква, ставовите се одредуваат на колективно ниво-во спротивно, Црквата не би била Црква (заедница од поединци кои исповедаат ист Бог и иста вера) туку би била башибозук.

Kajgana Shop

На врв Bottom