Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
ама што да демантирам...????????????????????????????????????????
дај образложи ми го твоево мислење...
..само тој излегол самиот од себе, а од него излегло се што постои...
ми нема логика ова бе човече...
значи викаш дека господ настанал од ништо...тебе ова логично ти е????????????????????????????????????????????????????/:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
п.с.фала за навредиве:pipi:
Ајде да филозофирамее...ако Бог не излегол сам од себе...тогаш мора некој да го создал..за да содаде Бог...тој некој мора и самиот да е Бог ..а тогаш се поставуа прашањето кој го створил овој вториот..одговорот е пак истиот..па имаме трет Бог..и така во недоглед...па мораме да констатираме дека вистинскиот Бог е Бог на сите Богови и никој не го створил...туку е од секогаш...
Псалм 135: "Знам дека Господ е Велик, дека е Господар над сите богови.."
Разбра ли сега..имаме одговор, но немаме способност да го разбереме одговорот...
Напишано од BuSarCe...не да имам протиф тоа али има учени и учени.некои знаат многу работи а не знаат за себе,а пак други обратно.:smir:
пази кај ќе се сместиш.
Де кажи...што е тоа што ти запна во око...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ајде да филозофирамее...ако Бог не излегол сам од себе...тогаш мора некој да го создал..за да содаде Бог...тој некој мора и самиот да е Бог ..а тогаш се поставуа прашањето кој го створил овој вториот..одговорот е пак истиот..па имаме трет Бог..и така во недоглед...па мораме да констатираме дека вистинскиот Бог е Бог на сите Богови и никој не го створил...туку е од секогаш...
Разбра ли сега..имаме одговор, но немаме способност да го разбереме одговорот...
и сам неможеш да го објасниш и сватиш ова што го кажуваш...:uvo:
значи викаш дека од секогаш пред 54547587 милијарди години си постоел некој бог,господар,како сакаш кажи...и постоел...ама кажи ми каде постоел бидејќи пред него не би требало ништо да постои...кажи ми каде постоел...лебдел...???
односно кажи ми дали постоел од секогаш...и од кога би било тоа од секогаш...ако постоел неколку милијарди години пред да направи било што друго нели му било здодевно така...ништо да нема освен него и да нема што да прави...
ајде...чекам да продолжиме со филозофирање:vozbud:
едит:фала за репутацијата...не ми значи којзнае колку...чисто информативно

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
и сам неможеш да го објасниш и сватиш ова што го кажуваш...:uvo:
значи викаш дека од секогаш пред 54547587 милијарди години си постоел некој бог,господар,како сакаш кажи...и постоел...ама кажи ми каде постоел бидејќи пред него не би требало ништо да постои...кажи ми каде постоел...лебдел...???
односно кажи ми дали постоел од секогаш...и од кога би било тоа од секогаш...ако постоел неколку милијарди години пред да направи било што друго нели му било здодевно така...ништо да нема освен него и да нема што да прави...
ајде...чекам да продолжиме со филозофирање:vozbud:
едит:фала за репутацијата...не ми значи којзнае колку...чисто информативно
Жалам ама после сите твои постови мислам дека не си достоен за реплика....најверојатно разговарам со дете..така да...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Жалам ама после сите твои постови мислам дека не си достоен за реплика....најверојатно разговарам со дете..така да...
епа ајде објасни ми на детски начин...ако сум дете можеш и да влијаеш и да ме убедиш...
ајде пробај...

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
епа ајде објасни ми на детски начин...ако сум дете можеш и да влијаеш и да ме убедиш...
ајде пробај...
сега децата не се убедуваат,мислат дека повеќе знаат од повозрасните,
да беше на времето сигурно ќе те плескаа по газ:smir:
али што да ти прават кога на 18 г сега сте како волови,и сами превземате се,додека родителите се тука само за финансии.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
сега децата не се убедуваат,мислат дека повеќе знаат од повозрасните,
да беше на времето сигурно ќе те плескаа по газ:smir:
али што да ти прават кога на 18 г сега сте како волови,и сами превземате се,додека родителите се тука само за финансии.
:pos2:
btw...уште чекам одговори...:vozbud:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33

Де кажи...што е тоа што ти запна во око...
другар немора да веруваш во бог така?секој има свое мислење.
веруваш дека земјата е тркалезна вид на топка???
сега се збори дека земјата ќе доказуваат дека е коцка,во што ќе веруваш?учени луѓе за мене се оние кои знаат прво за себе потоа за другите ретко ги има такви.а од филозофирање може да се добие рак:smir:
сакате доказ дека постои бог,дека треба да се види па за да веруваш.
ај докажете вие зошто живеете?мислите дека се е случајност или причински?па што се плашите на крај ако треба само да живееш,кради лажи,шетај гол по улици,не се срамете од себе,зошто не ги прифаќате таквите работи???или има нешто што сепак ве кочи?не одете на школо бидеќи вие доволно знаете,не ви требаат професори,за да живеете.тоа ме мачи до кога ќе сватите дека сеуште не сте зрели.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
:pos2:
btw...уште чекам одговори...:vozbud:
никогаш нема да ги добиеш преку приказни одговорите,
уклучи го мозокот сам ќе си добиеш одговори,или ко ќе наполниш 30 години кога ќе треба да носиш леб дома а не да чекаш од твоите тогаш ќе разбериш,сега се ти е лесно,али веруј животот е тежок.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
другар немора да веруваш во бог така?секој има свое мислење.
веруваш дека земјата е тркалезна вид на топка???
сега се збори дека земјата ќе доказуваат дека е коцка,во што ќе веруваш?учени луѓе за мене се оние кои знаат прво за себе потоа за другите ретко ги има такви.а од филозофирање може да се добие рак:smir:
сакате доказ дека постои бог,дека треба да се види па за да веруваш.
ај докажете вие зошто живеете?мислите дека се е случајност или причински?па што се плашите на крај ако треба само да живееш,кради лажи,шетај гол по улици,не се срамете од себе,зошто не ги прифаќате таквите работи???или има нешто што сепак ве кочи?не одете на школо бидеќи вие доволно знаете,не ви требаат професори,за да живеете.тоа ме мачи до кога ќе сватите дека сеуште не сте зрели.
Другар..чисто информативно јас моите постови и забелешки сум ги изградил на животно искуство...кое ме научило дека ова што сега го застапувам е вистинскиот пат...а за зрелоста...мислам дека сум далеку напред...оддамна не зависам од мама и тато туку други зависат од мене(жена,дете)...за да пишуваш нешто и да застанеш зад тоа треба многу повеќе од млатење празна слама...треба некој друг прво да се спознае себе си па околината...до тогаш постои чек дис аут...

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Другар..чисто информативно јас моите постови и забелешки сум ги изградил на животно искуство...кое ме научило дека ова што сега го застапувам е вистинскиот пат...а за зрелоста...мислам дека сум далеку напред...оддамна не зависам од мама и тато туку други зависат од мене(жена,дете)...за да пишуваш нешто и да застанеш зад тоа треба многу повеќе од млатење празна слама...треба некој друг прво да се спознае себе си па околината...до тогаш постои чек дис аут...
имаат и други кои се во брак и имаат деца па што не знаат за себе.али то е нивни проблем нели?децата ги воспитуваш да те почитуваат или ги учиш како треба да се пие пиво,или како да се пушат цигари.
набројми колку % во нашата земја децата ги почитуваат своите родители?а тоа е вина на кој?пред да зависат други од тебе и ти си зависел од други.или тоа не важи треба да се заборави?
и ова не празна слама :)
туку повеќе ќе пазиш на деттето отколку ком.:smir:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
никогаш нема да ги добиеш преку приказни одговорите,
уклучи го мозокот сам ќе си добиеш одговори,или ко ќе наполниш 30 години кога ќе треба да носиш леб дома а не да чекаш од твоите тогаш ќе разбериш,сега се ти е лесно,али веруј животот е тежок.
чисто информативно...работам од 15 години...носам леб дома...можеби не леб ама за хамбургер да си купам имам у сваку времену:pos::pos::pos::pos:
и знам колку е тежок животов не се секирај брат:smir:

Член од
9 јануари 2008
Мислења
3
Поени од реакции
1
fresh sum malce na forumot ali sakam da ve prasam nesto vie vernicite posto gi zaturkavte mn ovie ateistite..

Zosto koga vladeese komunizmot zabraneto bese da se ide vo crkvi ?
Lugje bile kaznuvani ako gi krstevale nivnite deca so brkanje od rabota i so ti znam.

Jas sum ateist , no imam respect kon site drugi religii. sekoj si ima svoe pravo sto da izbere , vo sto ke vervuva ili nema voopsto da veruva.

Citnav malce ,veruvanja vo ljubov i tie raboti, toa ne e bog sto go custvuvas , tuku samiot organizam , lacenje hormoni etc.
Nema nikakva vrska deka ljubovta bila bog ili tie raboti.

A i uste ednas za vas vernicite.. od tie 10 zapovedi, bidete iskreni i zaprasajtese samite , dali nekogas ste prekrsile nekoe pravilo ?
Siguren sum deka nema covek na planetata sto nema napraveno popust od tie 10 zapovedi.

A ako me prasate zosto ne vervam vo gospod.
Simple : seeing is believing.

p.s sorry za nekoristenje na mak font, pusta navika toa e.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
не мешај баби жаби,и кој рече дека се атеисти другиве?само немаат познавање од религиии тоа е.:smir:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
TAKA E SAMO NAPRED SO VISTINATA NAPRED TAKA NEMA NIKOGAS DA PADNIME!

Kajgana Shop

На врв Bottom