Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Не ми е јасно што е со атеистиве... Ако несакате да верувате во Бог никој не ве тера, неморате. Ама доста со глупости зашто да не веруваме во Бог.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Не ми е јасно што е со атеистиве... Ако несакате да верувате во Бог никој не ве тера, неморате. Ама доста со глупости зашто да не веруваме во Бог.
форумов е отворен за дискусии за докажување на сопствените ставови...за да можете да прочитате различни размислувања,доста често и за да научите нешто ново...
оваа тема има наслов 11 причини да бидеш атеист и впрочем тоа е финтата...да се докаже дека треба да се биде атеист или ако повеќе сакаш дека не треба да веруваш во религии...:toe:
и те молам немој да навредуваш...мојот став не е глупост...
фала...:salut:
едит:ако мислиш дека треба да се верува дај причини влези во дискусија

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
форумов е отворен за дискусии за докажување на сопствените ставови...за да можете да прочитате различни размислувања,доста често и за да научите нешто ново...
оваа тема има наслов 11 причини да бидеш атеист и впрочем тоа е финтата...да се докаже дека треба да се биде атеист или ако повеќе сакаш дека не треба да веруваш во религии...:toe:
и те молам немој да навредуваш...мојот став не е глупост...
фала...:salut:
едит:ако мислиш дека треба да се верува дај причини влези во дискусија
Извини ако те навредив не ми беше тоа поентата ама баш ич.:smir:

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Сите кажуваат дека господ го создал човекот ама нејкам никој да се лути само сакам да прашам кој го создал господ ако знај нека ми кажи некој

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Сите кажуваат дека господ го создал човекот ама нејкам никој да се лути само сакам да прашам кој го создал господ ако знај нека ми кажи некој
Нема никој да ти одговори на ова, зш ќе почнат да ти филозофираат нешто религиозно, со мили зборови кои немаат никакво значење (=

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Gospod ne go sozdal nikoj, on od sekogas si postoel, on e vecen i sekogas ke postoi. :tapp:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Нема никој да ти одговори на ова, зш ќе почнат да ти филозофираат нешто религиозно, со мили зборови кои немаат никакво значење (=
Shorty ова 16 годишното животно искуство зборува од тебе...?
Еве одговор.....Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Свршетокот....со Својата мудрост ја утврди вселената и со Својот разум ги оптегна небесата.
Со други зборови...тој е креаторот не е креација тој е почетокот..пред него нема ништо....

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Shorty ова 16 годишното животно искуство зборува од тебе...?
Еве одговор.....Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Свршетокот....со Својата мудрост ја утврди вселената и со Својот разум ги оптегна небесата.
Со други зборови...тој е креаторот не е креација тој е почетокот..пред него нема ништо....

abe lesno e da se kazi taka ama neka mi go objasni nekoj kako e mozno ako pop prasaas ke ti reci ne se zbora taka samo oti ne znat da ti kazat zosto

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Да, за секој почеток постои и крај. Ќе му дојде крај и на него (=

Не разбирам. Како може да нема пред него ништо? Туку така тој доаѓа, му паѓа на памет да направи вселена, да напика луѓе, животни во неа и да се прави Господ. А зошто луѓето пред 3000 год. никој не верувал во Господ? Каде отишле тие после смртта?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Gospod ne go sozdal nikoj, on od sekogas si postoel, on e vecen i sekogas ke postoi. :tapp:
дај молимте објасни ми како тоа....просветли ме :vozbud:
и btw кај можам да го најдам...сакам да се сликаме...
како со дедо мраз за нова година:pos2:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Еј сакам и честитка да ми прати!

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
oti imam predcustvo deka za 40,50 godini pojke ke ima ateisti od nego so veruvaat vo religija jas licno nejkam da e taka ama toa e realnosta

P.s Daj nekoj neka objasni ubo za koj go sozdal gospot I KAKO e sozdaden

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
дај молимте објасни ми како тоа....просветли ме :vozbud:
и btw кај можам да го најдам...сакам да се сликаме...
како со дедо мраз за нова година:pos2:
Ne znam, ne mozam da ti go objasnam ova. Jas samo gi citirav vernicive. Pobaraj od niv da ti objasnat.

A za slikanje, ke sredime nekako... :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom