E што е де турбофолкот?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Незнам како неможете да сватите дека има луѓе кои не поднесуваат турбофолкерај?! Цело време викате дека глумиме нешто филм. Бог да чува...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Незнам како неможете да сватите дека има луѓе кои не поднесуваат турбофолкерај?! Цело време викате дека глумиме нешто филм. Бог да чува...
Добра забелешка Dark King.
Воглавно народот е поделен на оние кои слушаат една и само една врста на музика, и оние кои слушаат повеќе видови.
Овие што слушаат повеќе видови ќе ги извадиме од муабетов. Значи остануваат оние со само една музичка форма на која тие реагираат позитивно. Врти сучи на овие простори тоа е Турбо Фолкот.

Чисто илустративно кога дојде Цеца на стадион, го наполни и го наполни и паркот позади стадионот.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
турбофолкот е музика

која не ја бива

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Ете гледаш .. баш тоа зборам, веке незнаеш што да кажеш и праиш муабет онака од инает само колку да пишеш нешто .. колку турбофолкерски! Али не те обвинувам, никој не излага на крај со мене .. затоа поштеди ме од глупи муабети, иди легни си и те молам не реплицирај на постов, само уште повеке ке се избрукаш!

не бе златен...јас имам што да кажам...само работата е шо ти сам не можиш да се разбериш каде припаѓаш а камоли да ме разбериш мене...јас не планирам тебе да те натерам турбофолк да слушаш или било шо то си е твоја работа само ко ке погледниш малце лево-десно и кога ке ја сватиш суштината тогаш ке видиш за шо ти зборам...а сега продолжи си да слушаш метал уште 50 години.. а ко ке излезиш со друштвото оди на турбо забави......:tapp:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Џабе се расправате што е боље што не е.Сите знаеме дека турбо фолкот е далеку од квалитетна музика.Исто кај нас е проблем што не се прави разлика меѓу турбо-фолк и српска поточно екс-ју музика.Сите одма коа ќе спомнеш екс-ју или српска музика мислат на турбо фолк,што е жално.Од друга страна пак факт е дека кај нас во 99% од дискотеките и кафиќите после транс хип-хоп техно странско итн. се пушта турбо и се праи најјака атмсофера....Тоа е факт и такво ни е поднебјето тука.Такада за џабе се расправате.Секој има право да си слуша тоа што сака,и ако мисли дека тоа е добро тоа е негов избор.Се е прашање на вкус.А околу квалитетите јасно им е на сите што е поквалитетно но сепак весељето им е на прво место.:helou:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
не бе златен...јас имам што да кажам...само работата е шо ти сам не можиш да се разбериш каде припаѓаш а камоли да ме разбериш мене...јас не планирам тебе да те натерам турбофолк да слушаш или било шо то си е твоја работа само ко ке погледниш малце лево-десно и кога ке ја сватиш суштината тогаш ке видиш за шо ти зборам...а сега продолжи си да слушаш метал уште 50 години.. а ко ке излезиш со друштвото оди на турбо забави......:tapp:
Ок еве ке ти кажам наједноставно што можам .. дома сум металец, надвор не сум! У реду е сега ?

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Ок еве ке ти кажам наједноставно што можам .. дома сум металец, надвор не сум! У реду е сега ?

во ред е...сепак се излегвало на крај со тебе....:wink:..:smir:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Турбофолк....прво нешто што ме асоцира кога ќе го слушнам зборот турбофолк се маалското кафанче, многу пијаници, ефтини и лесни за помнење текстови и ... Кавадарка :aplauz:
Незнам, стварно неможам да сватам, дали е тоа музика, или нешто што само ги тера луѓето да пијат и да слушаат ефтини прикаски, за тоа како некој се напраил ѓон, и каква комбинација на алкохол пробал, па после го болело глава наредниот ден и барал аспирини по дома :kesa:... Турбофолк SUX. !

F

FallenHypaspist

Гостин
Niskokvalitetna muzika sozdadena za kratki komercialni celi.Znaci muzikata e sozdadena za pravenje na prai a ne za nekoj izdig itd...E toa e turbofolkot,a koga e zborot za kvalitet moze slobodno Mile Kiti4 da go sporedite so Avril..\m/

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Турбо фолк ти е порнич претставен преку песна. Мислам толку срање музика не може да се напраи... Гледам и младинава се повеќе и повеќе слуша турбо фолк, деца од 10 години ги слушам пејат нешто Шабанско, тоа е нешто страшно. :uvo:

Член од
12 декември 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
Турбо фолко е срање шо го смислиле тапијаши шо не ги бива за пеење.
ете ти дефиниција брат.:icon_lol:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Гледам и младинава се повеќе и повеќе слуша турбо фолк, деца од 10 години ги слушам пејат нешто Шабанско, тоа е нешто страшно. :uvo:
Главната причина што младинава слуша турбо-фолк е тоа што деца на 12-13 годишна возраст почнуваат да консумираат алкохол и се во заблуда дека само на турбо може да се пие. :tapp:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
toj so ne se razbira u nekoja muzika se sveduva na na primer metal punk dereenje lupanje, folk zavivanje jngrlaka klasika na ciu liu i tn, ama toj so se razbira odma glea e ova e thrash, ova e death, ova e punk, ova e etno, ova e folk, ova e jazz i tn, znaci stereotipi i predrasudi imalo i ke ima, takov e svetot, mora da ne se razbirame, da nemame isti vkusovi, i sto drugo da kazam?Toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom