E што е де турбофолкот?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ja samo Ceca slusam , sho vebam :)

Ej nacukaj se na ovie limunadive: candyshop lick my lolipop toa ne e shund ?

Sve glumite nekoi rap mafii, pustate dugi kosi ama od korenite ne se bega ... kodirani ste na takva muzika kad tad iskacha i seljackoto kako miluvate da kazete i od Vas .

Mada ja sum za klasika pred shundot sto iskochi Luis, Armenulich, Toma Zdravkovich...

Al dobro

I da misticen ubavo proceni izmislen e polesno da ebnat maskite koa se znae kaj se najopusteni i koga se penjat po masi omladinkive... bolje e da e covek prakticen

Член од
14 септември 2007
Мислења
118
Поени од реакции
5
Dobro Armenulich, Toma Zdravkovich vise ne e TURBOFOLK,ama ne moze sea nekoj da mi kaze deka mile kitic ili nekoj drug turbofolker ima bolje glas i bolje pesni od bjelo dugme ili sl. grupa,nema logika!!!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Миле китиц има некои текстови кои се добри и он е кафански пеач порано бар ама сеа заеба работа и он

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Ne go slusam turbofolkot, megutoa del od moite drugarki go slusaat so sto sum bila primorana nekolku pati da idam i u kafana :toe: znaci...NE SUM SAKALA, SUM MORALA radi niv :) ne se sramam so sum otisla na nekoe turbofolkersko mesto, (a slusam PUNK) zaso se desavalo i drugarkite da doagaat so mene na svirki u Kastro, Vulkan, Marakana... :toe: toa ti se vika "akcija - reakcija" :pos::pos::pos:

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
SWEDEN said: Sve glumite nekoi rap mafii, pustate dugi kosi ama od korenite ne se bega ... kodirani ste na takva muzika kad tad iskacha i seljackoto kako miluvate da kazete i od Vas .

Ebate korenite :nerv:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Миле китиц има некои текстови кои се добри и он е кафански пеач порано бар ама сеа заеба работа и он
Текстови во турбофолкот? Сигурен си?

Ja samo Ceca slusam , sho vebam :)

Ej nacukaj se na ovie limunadive: candyshop lick my lolipop toa ne e shund ?

Sve glumite nekoi rap mafii, pustate dugi kosi ama od korenite ne se bega ... kodirani ste na takva muzika kad tad iskacha i seljackoto kako miluvate da kazete i od Vas .

Mada ja sum za klasika pred shundot sto iskochi Luis, Armenulich, Toma Zdravkovich...

Al dobro

I da misticen ubavo proceni izmislen e polesno da ebnat maskite koa se znae kaj se najopusteni i koga se penjat po masi omladinkive... bolje e da e covek prakticen
Вкусот за музика воедно и начинот за размислување ти е за никаде. Со секој пост се закопуваш само подлабоко и подлабоко...

Како можеш да кажеш дека корените ни се турбофолк? А народниот мелос? За да се вратиш на корените јас би ти ги препорачал Синтезис, Даутовски и преработките на стари македонски песни од Леб и Сол, и кога ќе го ислушаш тоа можеме да правиме муабет за нашите корени...

Кодирани сме на турбофолк? Не знам, али да си кажам за себе дека не сум.. а верувам дека и 50 проценти од луѓето што знаат што слушаат го мислат истото...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Па тој бе турбофолк не паднал од марс
... од овие простори е ...од народниот мелос ... заменет , преформулиран забрзан ... прашај бе некој експерт ке ти каже .

Не дошол турбофолкот од Америка не е тоа кантри , не е индијска музика од тука е тоа е тоа Ви се допагало Вас тоа или не тоа е !

Што ве чуди бе ?

Кога Панк музиката влече корени од РЕГЕ ... што не Ви е јасно ?

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Па тој бе турбофолк не паднал од марс
... од овие простори е ...од народниот мелос ... заменет , преформулиран забрзан ... прашај бе некој експерт ке ти каже .

Не дошол турбофолкот од Америка не е тоа кантри , не е индијска музика од тука е тоа е тоа Ви се допагало Вас тоа или не тоа е !

Што ве чуди бе ?

Кога Панк музиката влече корени од РЕГЕ ... што не Ви е јасно ?
Од народниот мелос нема ништо, ама баш ништо... повеќе влече накај турска музика. Додуша турбофолкот е српска инвенција, а дали е изваден од нивниот мелос не знам пошто не го ни познавам. Само да нагласам дека турбофолкот и МАКЕДОНСКАТА НАРОДНА МУЗИКА немаат допирни точки. Ниту една.

Панкот влече корени од реге? Прв пат слушам, али тешка таа работа...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Добро бе ајде вака ...

Ако не е прифатлив за уво ... зашто толку луге го слушаат ???

Точно е има корени од Турска музика а што сме биле ние ако не 500 години под турско ???

За тие гени зборам јас ( не во смисла дека сме турци ) туку за слушливост.

Емоцијата влегува како порака и потешко е да влезе во лугето ако е на странски јазик пример Англиски . Ја досеа не сум видел шоек да се натажи да плаче и да пие на ДИП ПАРПЛ а да е од овие простори ...

Тоа ми е мене поентата ...

А каков само шунд е па тој канди шоп лик мај дик лајк а лолипоп и сите вртат гзиња на него ...па да га јебем сеа ...црнчуга тупсон пее глупости и тоа не поврзуе повеке и тоа е као демек квалитет ...ма немој

Секоја музика си има некој ритам ...некој го прифака повеке или помалце... у тоа е целата ствар... у ритамот а ако тој ритам е погоден и со некоја лесен текст кој влегува у уво коа си опуштен напиен БИНГО ете ти турбо фолк ... ко воли нек изволи

Па зар детето на моите пријатели енглези е сељак кога му влезе у уво ОПА ОПА НЕКА НЕКА све чу да ти дам - од ЛУИС па ми ја пееше цел ден после ! Некои работи вредат некои не , некои се безгранишни ма у кој целофан ги стаиш, некои не сфатете го тоа.

Плус панк искочил од реге веровали или не !

Ја волим све што воле млади така да не сум будала се двојам или да двојам луге оти слушале ова или она ...ал тоа е веке искуство

фала на пажњи пријатно

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Поимот турбофолк го има сковано Рамбо Амадеус.
Турбофолкот е разбибрига (не ми текнува соодветен македонски збор) за широките народни маси. Лесен ритам, лесен текст. Нема малтретирање околу заслушување, преслушување или дип тинкинг. Во најголем број случаи и подобро е широките народни маси да не размислуваат. Пар силикони и колагенски пушачки усни или заносен латино тип се блага анестезија за секојдневното сивило.
Мојот личен став кон турбофолкот - лепо ко воли, мене не ми прија на стомак.

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Шведо турбофолкот е прифатлив за уво на луѓето кои немаат уво. :wink:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Па тоа ми е мене поентата , Турбо фолкот беше измислен и презентиран во Србија кога имаа најголема криза, ратови, инфлација кога се имаше плата 2 марки ...беше потреба

Замисли у тој хаос , без надеж ти да му дадеш на луге да слушаат АЗРА , ЕКВ па ке имало колективни самоубиства...

И се додека има вакво сивило на овие простори ... ТУРБОФОЛКОТ ке владее како и Шпанските серии , што ако се сфати од аспект на певливост и забава и не е така лошо ... ама ич !

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Шведо турбофолкот е прифатлив за уво на луѓето кои немаат уво. :wink:
Значи само ти имаш уво а сите они тупи се и никој од нив нема уво ?

Добро си е добро нема тука уво не уво ... има добро , има кич има шунд но тоа има секаде ... па не се сите јебени Битлси или Дорси ...

Пази мајку му експерт ...

ПС немој бе мене за уво ја сум пеел у хор трети глас :pos2:

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ама од аспект на музичко образување на луѓето и учење на што вреди а што не (од уметнички аспект и вредност на делото што го слушаат) е лошо и тоа многу лошо..

Не ме сфаќај погрешно, не дека пола долар (фифти цент) и компанија не се кич и глупости, ама има и музика која е повеќе прифатлива за сите и што вреди да се слуша. Сеа која е таа, е индивидуална работа.. али би набројал блуз, џез, класика (преработена класика), некој вид рок, па и постари песни...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Емоцијата влегува како порака и потешко е да влезе во лугето ако е на странски јазик пример Англиски . Ја досеа не сум видел шоек да се натажи да плаче и да пие на ДИП ПАРПЛ а да е од овие простори ...
Замисли ја се имам расплакано на метал песна, и тоа само ради самата убавината на песната. У воз се имам расплакано, додека се вракав од концерт на Type O Negative, а и од овие простори сум. Додека бев мал ме бомбардираше татко ми со турбо фолк, и за среќа сум останал отпорен. Така да нема никаква причина да се збори дека турбо фолкот удирал на емоции. Тотална глупост.

Ова е одговор за сите што го велат тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom