E што е де турбофолкот?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.580
Стварно бе сите овде се лупаат у груди, а вчера сите се кршеа и пееа на турбошитот.
да бе стварно и јас тоа се чудам свашта значи еден ден ти вика јас металец сум нареден ден го гледаш у кафана меша на народно и игра оро. Кај отиде младинава.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
да бе стварно и јас тоа се чудам свашта значи еден ден ти вика јас металец сум нареден ден го гледаш у кафана меша на народно и игра оро. Кај отиде младинава.
Стварно бе мајката до пред некое време на коцерти на тајп о негатив идеа а вчера организираат кафански средби, ту што народ ќе бевме:pos2:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Вие нормални ли сте бе .. па миле китич ги има заебано Амон Амарт и Дарк Транкилити бе ... ејј бре ејјј :pos::pos:

Абе ја кога серам правам поубави звуци од турбофолкот, поготово кога ке ме фати пролив :pos::pos:

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Вие нормални ли сте бе .. па миле китич ги има заебано Амон Амарт и Дарк Транкилити бе ... ејј бре ејјј :pos::pos:

Абе ја кога серам правам поубави звуци од турбофолкот, поготово кога ке ме фати пролив :pos::pos:
Па како нема да ги зеабе, кога Китич за нив е Моцарт у млаџим данима :helou:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Турбофолк е музички правец кој се раѓа кон крајот на 20иот век. Во себе има влијанија од традиционалниот балкански фолк мелос, а всушност е мешавина од три синтисајзерски тонови и студиски модифициран глас.
Најновите подправци на турбофолкот во себе внесуваат електронски музички машини, хип хоп и рап елементи, но сепак сеуште најактуелен е моќниот хармоникашки звук пропратен од фрапантен женски вокал.
Најважниот детал во турбофолкот е сепак текстот. Таргет групата на уметниците од турбофол браншата е руралната средина и приградските подрачја. Затоа во нив се зборува или за селската дружба и сликите видени на теливизискиот апарат, или за неуспешната љубов помеѓу надарената но најчесто слабо едуцирана девојка и локалниот гангстер.

Епа ако не ми ја цените дефиницијава... срам ве било. :sakas_ust
И да, од денес можете да ме викате “Бивша музички образована личност, која конечно го сфати значењето на зборот страст“...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
1
прво ми се слоши коа видов колку одговори има темава незнам како не ве мрзи да пишувате толку. али еве мое мислење: турбофолкот е срање музика, без цел, со прости текстови, толку лесни за и најглупавиот мозок на земјава да ги свати. Рецепт на правење турбофолк песна ( важи и за албум само по 10) :
1. еден ретардиран, пијан, издрогиран, педер, со 2 грама мозок, лист и пенкало. време на пишување на текст : 10 мин со вклучено време за ручек.
2. музика : програм за музика од 100Мв и 2-3 саата у најбоље стање.
3. дроља(со извинение) за пред камера (да знае да пее не е обавезно), или ретардиран млад човек желен за понижување.
4.микрофон и пето и најсмртоносното
5. глупиот ни наш народ.
фала.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Најсрање музика што постои. toeto

Член од
14 септември 2007
Мислења
118
Поени од реакции
5
Abe vidi toa ti e nekoe izmesano sranje od koe boli glava,ne mi e jasno kako nekoi ke ja pustat taa utepana muzika (demek gi gagala vo srce) i se praat kamenja i mislat kojznae koi se!!! Ne gi razbiram tie luge bez navreda.Nekoj ke naprai nekoja utepana takva pesna i misli kojznae sto naprail.Koga ke iskreira nekoja dobra solaza na gitara ili nekoja kvalitetna muzika neka kaze deka e kompozitor...

HardRock

Rock n roller
Член од
22 септември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
24
ццц тоа не е музика бе! незнам темава не треба да биде во форумот за музика!

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Турбо Фолкот е катастрофа,едноставно неможам да го поднесам.Не слушам воопшто,иако сега се дешава на местата кај што сум да се пушта турбо и јас да се напијам па да се расположам и да почнеме така цело друштво и да запееме,ама на заебанции.

Член од
11 јули 2006
Мислења
79
Поени од реакции
1
Ne znaev dali da komentiram na temata oti znam deka ke bidam napadnata.....Jas iskreno slusam turbofolk ubo mi e ne gledam i ne me interesira kakvi se tekstovite,a i na mestata kade so odam i so lugeto so se druzam to slusame....Inaku jas imam drugari drugarki rokeri,rokerki,metalki i ne gi osuduvam a,nekoi od niv me osuduvat...
Me nervira toa so ne si gledat za sebe tuku gledaat drugite so sakat i so slusat....Mene iskreno ne mi e vazno koj so slusa...
A ako me prasvate za vrednostite na turbofolkot ne velam deka voopsto ima vrednosti.....Ednostavno mene mi e ubo da slusam i da otka4vam na taa muzika.....Najubo mi e za otka4vanje,duskanje i najubav provod....
Jas sum iskrena slusam i doma srpsko(bugarsko ne slusam) i ne se sramam od toa,ama osven turbofolk slusam se ostanato (osven metal to ne mozam mnogu da go svaram ama ne mi preci)...
Znam deka nekoj ke si misli deka sum seljacka so osven za turbofolk ne znaj nisto drugo ama ne e taka....Ama neli sekoj ima pravo na svoe mislenje.......:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom