Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
На livescore пишува 16:30, кое време е тоа по наше, 10:30 навечер? :wink:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Уф какво претчувство имам дека ќе испадне во полу-финале ама ајде се надевам дека грешам.

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
На livescore пишува 16:30, кое време е тоа по наше, 10:30 навечер? :wink:
Да +6 саати сме напред...

Инаку вечерното дерби ќе биде од 01:00h по полноќ по наше време на Артур Еш Ким Кајстерс вс Сем Стосур.Ако Стосур игра како во мечот против Дементиева тогаш ќе гледаме вистински окрш:D
Еве ги сите мечеви во поединечна конкуренција за денес:

Arthur Ashe Stadium
Not Before:1:00 PM
Men's Singles - 4th Round
Stanislas Wawrinka(SUI)[25] vs. Sam Querrey(USA)[20]

Women's Singles - Quarterfinals
Francesca Schiavone(ITA)[6] vs. Venus Williams(USA)[3]

Arthur Ashe Stadium

7:00 PM
Women's Singles - Quarterfinals
Samantha Stosur(AUS)[5] vs. Kim Clijsters(BEL)[2]

Rafael Nadal(ESP)[1] vs. Feliciano Lopez(ESP)[23]

Louis Armstrong Stadium

11:00 AM
Mikhail Youzhny(RUS)[12] vs. Tommy Robredo(ESP)

Not Before:4:00 PM
David Ferrer(ESP)[10] vs. Fernando Verdasco(ESP)[8]

Последниот меч доста ветува иако мислам дека Вердаско не е во топ форма...Подобро ќе беше на негово место да го гледавме Налбандиан али тоа е...

Ф

Фил Ајви

Гостин
Има мали проблеми со ветерот но се оди според план, го чека најверојатно Федерер во полу-финалето.

--- надополнето ---

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Naredno pitanje je glasilo: Da li vama, ali i ostalim igračima, smeta što se od pre početka turnira stalno priča o finalu Nadal - Federer?

"Ne smeta mi. Ponekad volim da igram 'ispod radara', smanjuje mi pritisak, omogućava da igram opuštenije i mogu da se fokusiram na svoj posao. Pored toga, njih dvojica su najbolji na svetu, dominiraju već pet-šest godina. Siguran sam da publika želi da ih vidi u finalu, ali potrudiću se da to sprečim".
:pipi:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
Не сум спиен како што треба и збунет сум, кога се игра Џокович вс Роже?

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Не сум спиен како што треба и збунет сум, кога се игра Џокович вс Роже?
Денеска се играат женските полуфинални мечеви,мажите играат утре.Нивниот рапоред ќе биде објавен откако ќе завршат денешните мечеви.Ако те интересире за девојките,еве го распоредот:

Arthur Ashe Stadium

Not Before:1:30 PM (19:30h по наше време)
Women's Singles - Semifinals
Caroline Wozniacki(DEN)[1] vs. Vera Zvonareva(RUS)[7]

Not Before: 3:30 PM (21:30h по наше време)
Women's Singles - Semifinals
Venus Williams(USA)[3] vs. Kim Clijsters(BEL)[2]

Ф

Фил Ајви

Гостин
Па да доста влијае тоа дали е фаворит или не, против Федерер неможе да изгуби многу може само да добие па ќе видиме утре.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.883
Ај честито нека му е финалетоо.... :) Се надевам оти ќе го освои :)

С

сашенко

Гостин
Тешко дека ке го освои.Последните три меча против надал му беа феноменални ама надал ја подобри многу играта.Има многу голема мотивација и кај двајцата, искуството во големи мечеви е големо кај двајцата ке имаат навивачи и двајцата во публиката така да титулата ке иде кај оној кој ке биде подобро физички спремен.Надал мислам дека има предност голема тука ама ке видиме...(форца надал)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Вчерашниот дуел помеѓу Ноле и Федерер ми беше најдобар меч што икад сум го гледал.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
И конечно по втор пат го победи Федерер!
Вчера за малу да не добиев инфракт од Ноле, кога ги спаси двете меч топки ми падна камен од срцето, но, Федерер правеше такви неизнудени грешки, кој тенисер као што е он не би требало да ги прави, но тоа беше у полза на Ноле.
За вечер очекуем првин да падне добар тенис, и нека победи подобриот(мада Ноле ќе биде доста уморен, зашто изигра исцрпувачки меч со Федерер, а пак Надал лесно помина со Јужни) .

Ф

Фил Ајви

Гостин
Надал и Ноле се тука некаде по стил на игра така да ќе биде доста интересно. Е сега незнам Ноле дали ќе биде доволно свеж и дали ќе пружи максимум но и да има две третини од играта против Федерер има шанси да стигне до својата втора гренд слем титула.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ќе биде тешко вечерва да се победи Надал, ама после тоа вчера се очекувам од Ноле:):)

Kajgana Shop

На врв Bottom