Фан Клуб: Њукасл Јунајтед

V

Viktorijabt

Гостин
Според денешните шпекулации, можно е враќање на стариот газда Фреди Шеперд, кој со успех го водеше клубот пред да дојде Ешли.
Овој е тој?

http://www.thenorthernecho.co.uk/sport/4468983.Is_Freddy_Shepherd_Newcastle_s_knight_in_shining_armour_/

Toon Transfer Talk: June 30

GERMAN champions VfL Wolfsburg are the latest club to be linked with Obafemi Martins, according to The Journal.
They say that the 24-year-old Nigerian is also the subject of interest from Turkish side Besiktas and Premier League pair Aston Villa and Stoke City.
The same title reports that Alan Shearer has a list of targets should he be unveiled as Magpie boss.
They claim that former Reading striker Leroy Lita, who is now a free agent, is among that list and that Leeds United striker Jermaine Beckford remains a viable target.

А, да ова го видов во последен момент, фото-сесија од тренингот на дечките: jog on the Tyne :icon_mrgr

http://www.nufc.premiumtv.co.uk/page/NewsDetail/0,,10278~1710164,00.html

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Да тој е тој ама не знам колку сакат навивачите да се врати тој.
Па кога веќе не може да се најде некој богат купец од кај Арапине, подобро Шепард да се врати, отколу да остане Ешли, кој очигледно дека нема никаква стратегија ни за тренер, ни за трансфери, за ништо!
А во времето на Шеперд бевме стабилен и респектабилен клуб, со пласман во најдобрата четворка, настапи во лигата на шампионите и победи над Барселона и други јаки тимови, пласман во четвр-финалето каде бевме несреќно елиминирани од Интер со безброј шанси само поради одличниот ден на Толдо, финалиња во ФА купот, а сега второлигаши.
Па сега види дали навивачите нема да го прифатат назад во ваква ситуација.

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Друже немој да ме сфатиш грешно, ама и јас мислам поарно тој да се врати заради тие причини шо ги наброја.Само тој е крив шо некој играчи земаја астрономски плати, а не беа ни за пола од нив и клубот тонеше во долгови (како најлош пример Луке).Само сега мислам дека тој не е сам зад ова понуда туку има некој конзоциум со него па нема да можи да прај шо сака, а башка шо неофицијално тој не ја води трката за купување на тимот туку некои други два конзорциуми.
Поздрав

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Момците почнаа со тренининзи, Колочини си дошол со ганц ново црвено Бентли, а Мартинс закаснил 20 минути, ама не е казнет затоа што Ширер не ги води тренинзите додека не се реши продажбата. Инаку, на Мартинс му е покачена платата од 60.000 на 65.000 фунти! :vozbud:
Заслужиле толкави плати, сега ќе играат со Донкастер, Сканторп, Петербороу и др. Првиот натпревар со Вест Бромвич на 8-ми август ќе се пренесува директно на BBC 1, така да не е загубен интересот за Њукасл и мислам дека нивните мечеви ќе бидат најгледани во Чемпионшип!

V

Viktorijabt

Гостин
Па ако не нека се врати Шеперд, белки ќе тргнат работите нагоре. Нека си одат преплатените странци и нека се направи екипа од Џорди бојс кои ќе газат се пред себе и ќе се вратат заслужено во Премиер.

Изјава од Харпер кој вели дека се обидуваат да се концентрираат на тренинзите и покрај сите проблеми:

We're Focused On Solid Pre-Season - Harps

STEVE Harper says that the Newcastle United squad are fully focused on getting themselves in peak condition ahead of their Championship opener at West Brom in just over five weeks' time.
The Magpies returned to their Darsley Park base on Wednesday morning with coach Chris Hughton taking temporary charge of the black-and-white reins.
The players will spend the remainder of the week on Tyneside before heading over to Ireland for a pre-season training camp and first friendly of the summer against Shamrock Rovers a week on Saturday.
And Toon stopper Harps, who is entering his 17th season at St.James' Park, insists that it is vitally important for the Geordies to ignore any off-field distractions and concentrate on enjoying a thorough build-up over the coming weeks.
"It's vitally important to get a good pre-season under our belts and that is what we're all aiming to do," said the 34-year-old.
"We had a good day on Wednesday and we're looking forward to doing some more hard work in Ireland next week."

Не можам да дочекам да почне сезоната. Ми се гледа фудбал и ми се навива за црно-белите од Тајнсајд. :icon_mrgr

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Тунсајд Викторија душо, Тунсајд. :)

V

Viktorijabt

Гостин
Тунсајд Викторија душо, Тунсајд. :)
:pos2:
Реката која поминува низ Њукасл се вика Тајн (Tyne). Оттаму регионот кај што се наоѓа градот е Tyneside. The Toon е друго име за клубот. А toon на локален дијалект значи и град.
Си имам јас диплома за Geordie 101. :icon_mrgr

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
:pos2:
Реката која поминува низ Њукасл се вика Тајн (Tyne). Оттаму регионот кај што се наоѓа градот е Tyneside. The Toon е друго име за клубот. А toon на локален дијалект значи и град.
Си имам јас диплома за Geordie 101. :icon_mrgr
По шо сакаш се кладиме дека Tyneside го изговараат Тунсајд. :)
И знам за Toon, Toon Army и така натака, пратам колку толку и јас фудбал. :)

V

Viktorijabt

Гостин
По шо сакаш се кладиме дека Tyneside го изговараат Тунсајд. :)
И знам за Toon, Toon Army и така натака, пратам колку толку и јас фудбал. :)
До утре ќе прашам оригинал Џорди. Не се лути ти де. Да го прашам? Можи грешка сум јас шо знам.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
До утре ќе прашам оригинал Џорди. Не се лути ти де. Да го прашам? Можи грешка сум јас шо знам.
Ова ми го кажа чоек од Кардиф, навивач на Кардиф. Беше во МК прошлото лето, и конечно најдов некој со кој можам нашироко за англиски фудбал да прам муабет, па се расприкажавме цел ден, ми кажвеше и за Тун Армијата, и за Тунсајд.

И така. :)

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Ова ми го кажа чоек од Кардиф, навивач на Кардиф. Беше во МК прошлото лето, и конечно најдов некој со кој можам нашироко за англиски фудбал да прам муабет, па се расприкажавме цел ден, ми кажвеше и за Тун Армијата, и за Тунсајд.

И така. :)
Повели и слушни:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:En-uk-NewcastleUponTyne(ShortA).ogg

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ил ме преварил енглезот, ил имат отстапка во читање. Ама по детална проверка мислам дек е првото.

V

Viktorijabt

Гостин
Ме спаси да не го вознемирувам другар ми. Ќе ми речеше добро колку те научив од мојот јазик сега ме прашуваш како се изговара Тајн. :pos2:
Криво ми е што не можам да ти дадам зеленко. :(

Ил ме преварил енглезот, ил имат отстапка во читање. Ама по детална проверка мислам дек е првото.
Ете, слушна? Велшанецот навистина те излажал. Значи да претпоставам и дека не зборувал баш во најубаво светло за Тун армијата и за Џордите? И за ТАЈНсајд? :smir:

Anyway, најнови вести за случувањата на Сент Џејмс Парк:

Toon Transfer Talk: July 3

THE Daily Star claims that Sol Campbell is a potential target for Newcastle United.
They say that the defender, whose contract at Portsmouth expired this summer, has recently acquired property in the North East and could be set for a move to St.James' Park.
Elsewhere, The Guardian reports that Jonas Gutierrez could be heading for the Gallowgate exit door with Fulham, FC Porto and Spurs mooted as potential destinations.
And there is widespread speculation that former Toon skipper Michael Owen is set to sign for Manchester United in a £50,000-a-week deal.
Meanwhile, The Journal reports that Stoke City have distanced themselves from a move for Nigerian striker Oba Martins.

И за тоа како Енди Керол и Стивeн Тејлор се опоравуваат од повредите:

Geordie Duo Back In Action

GEORDIE duo Steven Taylor and Andy Carroll have recovered from the respective ankle injuries which kept them sidelined towards the end of last season.
Taylor was forced to pull out of the England Under-21 squad ahead of the European Championships in June, while Carroll missed the final match of the season at Aston Villa.
But both players were out on the club's North Tyneside training pitches earlier this week as the squad reported back for pre-season preparations.
And coach Chris Hughton told nufcTV: "Steven is fine and is training with the main group.
"Andy is training but is working on a different programme for this first week or so, as is Oba Martins.
"But they're out on the training pitch and certainly working hard."

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Ме спаси да не го вознемирувам другар ми. Ќе ми речеше добро колку те научив од мојот јазик сега ме прашуваш како се изговара Тајн. :pos2:
Криво ми е што не можам да ти дадам зеленко. :(

Ете, слушна? Велшанецот навистина те излажал. Значи да претпоставам и дека не зборувал баш во најубаво светло за Тун армијата и за Џордите? И за ТАЈНсајд? :smir:

Anyway, најнови вести за случувањата на Сент Џејмс Парк:

Toon Transfer Talk: July 3

THE Daily Star claims that Sol Campbell is a potential target for Newcastle United.
They say that the defender, whose contract at Portsmouth expired this summer, has recently acquired property in the North East and could be set for a move to St.James' Park.
Elsewhere, The Guardian reports that Jonas Gutierrez could be heading for the Gallowgate exit door with Fulham, FC Porto and Spurs mooted as potential destinations.
And there is widespread speculation that former Toon skipper Michael Owen is set to sign for Manchester United in a £50,000-a-week deal.
Meanwhile, The Journal reports that Stoke City have distanced themselves from a move for Nigerian striker Oba Martins.

И за тоа како Енди Керол и Стивeн Тејлор се опоравуваат од повредите:

Geordie Duo Back In Action

GEORDIE duo Steven Taylor and Andy Carroll have recovered from the respective ankle injuries which kept them sidelined towards the end of last season.
Taylor was forced to pull out of the England Under-21 squad ahead of the European Championships in June, while Carroll missed the final match of the season at Aston Villa.
But both players were out on the club's North Tyneside training pitches earlier this week as the squad reported back for pre-season preparations.
And coach Chris Hughton told nufcTV: "Steven is fine and is training with the main group.
"Andy is training but is working on a different programme for this first week or so, as is Oba Martins.
"But they're out on the training pitch and certainly working hard."
Доколку би дошол Сол Кембел тогаш тоа би било вистинско засилување за Њукасл. Фудбалер кој има големо искуство во Англискиот фудбал како на клупско така и на репрезентативно ниво. Што се однесува до Мајкл Овен јас кажав што имам да кажам во врска со него. Подобро да се продаде отколку да се задржи. И ова за Стивен Тејлор е одлична вест, според мене најдобриот играч на Њукасл.

Kajgana Shop

На врв Bottom