Дали верувате во долги врски?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Abe duso ova ko ja da kazam verivam deka ferari moze da vozi 400 na saat a niedno ne sum vozel , ama ipak veruvam . Al da ne zvucam eptem pesimisticki daj boze ti se desi od se srce ti posakuvam . Jas ne iskljuciv deka e mozno na kraju kraeva samo mislam deka u poveketo slucai e nefer i zavrshue tragicno bar za edniot .

Верувам во долги врски,зашто не би верувала.Иако не сум имала долга врска до сега,сепак верувам дека таквите врски можат да опстанат и покрај монотонијата која што е можно да завладее.
Сепак сметам дека љубовта може да ги надмине сите проблеми и многу долго (па дури и до крај на животот) да трае.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Abe duso ova ko ja da kazam verivam deka ferari moze da vozi 400 na saat a niedno ne sum vozel , ama ipak veruvam . Al da ne zvucam eptem pesimisticki daj boze ti se desi od se srce ti posakuvam . Jas ne iskljuciv deka e mozno na kraju kraeva samo mislam deka u poveketo slucai e nefer i zavrshue tragicno bar za edniot .
Не мора тоа значи дека за едниот ќе заврши трагично.Се зависи колку долго ќе постои љубовта меѓу тие двајца.
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Секако дека верувам, бидејки е премногу релативно за да не се верува. И бракот ти е една долга врска, на која само и се додава како да речам некојси назив БРАК. И се разбира си носи свои предности.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Aj ti mene reci mi sto mene ke me vrze da lezam so nekoja baba nakon 30 godini ako nie nemame vnuci da ni setaat niz kuca i da se zanimavam ? Da ne imame sex slucajno ? Pa da umram od vijagra neka fala .
Долга врска би требало да е врска помеѓу двајца, кои се доволно паметни да знаат дали сакаат да ја имаат, дали има љубов тука за да ја негуваат и зачуваат, што нормално со тек на време ќе резултира со брак и детенце. Се` што не е така, не е ни врска, ни кратка, ни долга, ни паметни луѓе ни ништо.
Така да, што би правел ти со некоја баба на 30 години, веќе ти кажав. И ти ќе си дедо, двајцата ќе сте овенати, едвај ќе одите, но сеуште ќе се сакате, почитувате и уживате во моментите поминати заедно. Значи запази го моментот, тоа е кога ќе си со некоја што ја сакаш, а таквата појава, ако не те најде тебе, незначи дека нема да најде никој друг.

Abe ajde sto mi naprica , taka se iznajmuvale zeni za radzanje djoa ova pazar e ... daj mi 60 kila zena za priplod , da mi rodi i da i go zemam deteto sto traskas ne si realna...

Fakt e deka mazite praat deca i na 80 a zenite ne radjat prvo radjanje posle 40 oti mnogu e rizicno ...

E sea ako tebe ovoj post te pogodi licno izvini ne znaev deka si stara moma ako vnimavase jas unapred se izviniv kon osobite koi bi mozele emotivno da se povrzani so moeto izlaganje.

Son KOneri ili ne jas mozam sperma da zamrznam u banka a ti jajnik bogami ne mozes toa e razlikata i prednosta cak i da se trkame kako surogati... ete toa e poentata

I dolga vrska ubiva na dolgi stazi i ne e fer kon zenata

eve ke dam konkreten primer

Imam bratucedka u Skopje koa i da se vidime sto se vika mi place oti onoj nejziniot majmun koj ima nakaj 40 godini nejke da ja zeni posto ko sto vika mlad e uste. Kurac moj e mlad . Nego nesaka be ja nasoil mutava go nosi po letuvanja zimuvanja posto ima kinta , ama toj ja raboti ko mecka a nejze vremeto i mine. Ima se i stan i kola i super rabota i pak ja raboti ovoj tipov kako mlad majmun . Se nesto ne sum siguren , pa cekaj , pa poleka . E sea deckovo za negovi godini dobro izgleda ne deka ne i ja ko sto mislam ne mu e prv pat vaka da igra. Ja uci ja karaj ja jok bre , ona pak vrti suci pak so nego . E aj sea razberi gi zenite ???
Ова е тоа тотално спротивното од тоа што го напишав горе, т.е. токму тоа од што ти на некој начин се плашиш и нејќеш да го имаш. Нормално дека е така, затоа што ова е ужасна ситуација во која типот не е воопшто крив. Девојката му го дозволува тоа, со што изгубила доста време на него и најверојатно подобри шанси за подобар живот. Е, а додека има такви девојки, до тогаш ќе има вакви теми, до тогаш ќе има вакви мислења, до тогаш ќе има луѓе што не веруваат во љубов, до тогаш ќе има страв или одбивност од долги врски кои не се ништо друго освен најубавото нешто на свет што може да се има.
И така ...
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
perl duso te molam ne repliciraj proveri si licna pooraka prvo

kiss
 

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Птуууу, се изгубив меѓу глупостите од цитати. Ај скратено.

Jas ne rekov taka pogresno si sfatila rekov sto ke mi e babetina da ja gledam ako ne mi rodila predhodno?
Убаво сум сфатила јас, еве пак го повторуваш истото. Цитирам: Што ќе ми е бабетина, ако не ми родила.

Значи, ти бараш некоја да ти роди.....и толку. Ако не ти роди, ти нејќеш да ја гледаш пред очи, уште па и некоја таму бабетина (пази ти се молам израз кон девојките/жените - бабетина!?!). Убаво те прашав јас во првиот пост дали веруваш во се' она што една долга врска носи, љубов, доверба, разбирање, поддршка, блискост.....воопшто делење на сите добри и лоши моменти заедно со текот на годините? Ама ти не ми одговори, го избегна прашањето. Затоа што немаш одговор или бидејќи сум во право за се' ова што го пишувам погоре?

Јас мислам дека сум во право, а еве и ќе потврдам со твои цитати.

pa ednostavno mislam deka ako nema deca nema sto da gi vrzue ponataka ... strasta pominuva
Za da se otkazam od ona sto go imam kako lifestile definitivno toa moze da bide sin i nisto drugo.
Vrskite pominuvaat ljubovta vetvee so vremeto i ako nema kuraz nesto poveke e bezpredmetna spored mene.
Aj ti mene reci mi sto mene ke me vrze da lezam so nekoja baba nakon 30 godini ako nie nemame vnuci da ni setaat niz kuca i da se zanimavam ?
Според се' ова што ти го кажуваш, ти не сакаш да најдеш девојка-жена-животен сопатник, туку ти сакаш да најдеш вагина!! Сфаќаш сега дека ти си тој што гледа на жените како на месо за на пазар?? Затоа прашав преска, зошто не си најмиш вагина за раѓање, т.е. сурогат мајка и крај на проблемот.

Туку, да те прашам.....еве, да кажеме се најде некоја да ти роди и ја земеш за жена (ја жалам кутрата уште од сега, најискрено). Што ќе правиш со неа откога децата ќе почнат да си живеат свој живот, секој на своја страна? Што тогаш откога ќе останете навечер сами вие двајцата? Ќе го делиш креветот со неа, која со текот на времето веќе станала (според тебе) бабетина? Или ќе ја шутнеш како крпа, бидејќи таа си го отслужила своето, родила, сега и е местото на буниште. Или можеби ќе одиш на опцијата.....

ke ti tekne deka mozes da ebes i drugi picinja posto ...i ke ja zamenis so sofce sekretakata koja e 10 godini pomlada od tvojata izmrcvarena ljubov
Ако ти можеш ова да го напишеш и ова воопшто да ти падне на памет и вака да размислуваш, да се зачуди човек дали си дозреан во умот!
Или да го преведам погорниот цитат, за да можат помалите членови да сфатат што сака авторот да каже: Кој ги ебе бе, нека раѓаат и нека ќутат беее, бабетини!! Пошто ако не слушаат, ќе бидат заменети со Софче секретарката.

Страшна работа, волку многу навреди кон женскиот пол на сантим квадратен, во животов немам прочитано.



Ова морам да го прокоментирам.

Musko ti prioga ti vika bs si interesna , mi se svidja kako mislis mnogu si umna ...prevod sakam da ti se kacam

Mnogu ubava majca imas od kolega - pak sakam da ti se kacam

prosto e ... normalno musko uvek toa ke ti go misli i toa e fakt of life.
Од вакви "мажишта" да му се покака на човек. Ај батали што имаш негативен и навредувачки став кон жените, ама барем останатите мажи не ги навредувај, не се сите откачени од реалноста, барем се надевам дека не се.

Дечки, (се обраќам до машките на форумов), вие вака размислувате, вака ги гледате жените?? Ај да не го поставувам прашањево долу во темата, одговорете тука, ме интересира да чујам. Навистина вака приоѓате и воопшто не сте заинтересирани да ја запознаете девојката, да видите дали ви одговара, дали ќе ви се бендиса, дали ќе може да ве насмее, охрабри, утеши, посоветува? Можда е таа правата, можда не, никој не знае на почеток. Ама ме интересира, кога и' приоѓате на девојка, првиот контакт кога го правите, навистина вакви мисли ви се мотаат во глава?.....дај да и' се качам!!


Ај сега да ти одговорам на остатокот.

Прво, темата ич не ми е лична, очигледно тебе ти е. Ти си тој што спомнуваш некои братучетки и сестри погоре, односно некои твои болки изгледа.

А колку да ти потврдам дека ти ја сфаќаш лично....

A koga sme kaj toa koja kako zasto osamen neosamen se izvinuvam koja e tvojata bracna sostojba i konto na deca plus godini pa imas usta da zboris ?
Да не си ја имаш мувата на капата случајно? Бидејќи, секогаш кога некој ќе не' пецне таму кај што не' боли, веднаш се спушта комуникацијата на лично ниво. Да не случајно сум погодила во центарот со стрелата преска?

Осамен си, нели? Ништо чудно штом имаш ваков став за едно толку капитално животно прашање. Преиспитај си го ставот, инаку ништо чудно навистина да останеш осамен уште мнооогу долго време.

Btw, годините се тотално небитни за вакви работи. Зарем некој треба да е родител, за да може да се изјасни за долги врски?

Инаку, ќе одговорам, што да не. :)
Single сум, немам деца. А за тоа колку години сум, зависно од критериумот по кој ме мерат. Ако ме мерат по умов имам 101 година (најмудра сум и крај!!:)), ако ме мерат по душава имам 17, ако ме мерат по животното искуство гарант сум некаде над 40. Инаку, изгледам ко за 27. :)




Инаку, јас лично во однос на темава...

Некој да каже дека не верува во долги врски е исто како да каже дека не верува во пријателство. Бидејќи долгите врски пред се' лежат и се засновани на пријателство, започнато и подигнато на обострана љубов. Се продлабочуваат и се развиваат преку заедничко запознавање, за да преминат во доверба, почит, помош, поддршка и заедничка борба со животните бури. Децата, кога дошле добредошле (1, 2, 3, Х години подоцна), можат само да ги појачаат темелите на една ваква стабилна врска која веќе функционира. Но, децата (сами по себе) не можат никако да бидат единствените темели на врската.
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...pa sea dolga vrska, dali znachi toa i raskinuvanje pa smiruvanje, pa plesnuvanje u meguvreme i meguprostor na strana zbog radi umetnichni dojam...ne fala...ne veruem u dolgi vrski...ima neshto zasto se dolgi samiot zbor kazue...nesigunost da se prekinat i da se krunisaat so brak ili stoznam kako drugachie bi bilo toa...i najchesto zavrshuvat pogubno...eden ke ja naebe na kraj sto-posto...
 

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Верувам во себе, во своите потреби, желби, чувства, ставови, принципи и се она што ме сочинува како личност.....ако тоа значи секое утро будење покрај еден пар очи во кои се огледувам себеси, супер :pipi:
 
Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
USTAV za dolgite vrski, ako vrskata e podolga od 3 godini, zeni se... inace stanuvate dosadni eden na drug, i postepeno posle se oddalecuvate eden od drug, i samo si spomnuvate kako e bilo na pocetotkot, so drugi zborovi, stanuvate ko predbracen par , se soocuvate so problemite vo zivotot i imate mnogu pomalku vreme eden za drug, i posle vreme ostanuva samo navika, a custvata samo izbleduvaat ....
Kriticno vreme vo vrskite - prva sedmica,1-mesec, 3 mesec, 6-8 mesec, 1 godina, 1 i pol, 2 i pol....
Ako ne raskinete vo prvite 6 meseci onda ke gi zapoznaete kriznite momenti 1 god, pa nagore... i ke ve jade mislata " eeee kade idam jas, so ova devojce "...
podetalno vo druga prilika ;)
 

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
ДАли верувате во долги врски, и дали мислите дека тие можат да бидат успешни и трајни, во секој смисол, љубов, верност, страст и сл... Долги врски ги сметам оние од 3 години па нагоре, барем спрема мене, не знам за вас...
Јас идам со девојка ми 2 години и 2 месеци, ќе почекам уште 10 месеци за да навлезам во долга врска па ќе пишам мој коментар. :) btw се е индивидуално.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Dobro utro draga biserko

Bre ama si se napalila vcera znaci sto ferman mi iznapisha . Ne deka nesto garant ne te doprela temava licno tuku imas ete taka nagon za pisuvanje umetnicki bravos postuem .

Sto se odnesuva do babetinata rekov baba a posle te povtoriv tebe samo a inaku ti si malce neupatena ima edna zafrkancija kaj nas pa od tamu jas toa baba :

veli : ne mi e mene sto ke bidam dedo ( ke ostaram ) tuku sto ke moram da spijam so baba .

Od ovoj postulat jas go vadev muabetot za babi, i tuka nema nisto navredlivo bar po moi standardi za zaebancija.

Pa sto ke mi e bre biserko baba bez vnuci ? Da mi mesi pita li ? Ko ke ostaram ke si kupam burek ... sto se samozalazuvas toa e poentata na zivotot na se idnite pokolenija , prodolzuvanje na vrstata.


Vikas izbegnuvam odgovor ne e taka veruvam ja u dolga i srecna i harmonicna vrska ama so preduslov da ima decinja od taa vrska pa makar i so baba nakon 30 god da spijam . Se za decinjata .

A ti izbegnuvas odgovor te prasav tri pati kolku seriozni dolgi vrski ti ko zena nakaj 35 godini ako ne i poveke mozes da si dozvolis koga vremeto te gazi za reprodukcija ?

Eve na primer ke imas sea vrska so nekoj 2 godini i 8 meseci i nema da krunisate so detence i sto ke kazes feministicki abe sto ima vrska ke si se oplodam vestacki golema rabota... Ne e fer ke ti go zima vremeto a posle ke places kako malo dete.

Sto si se fatila za najmuvanje toa se kratki vrski temata e dolgi vrski... ok jas necinam jas sum kurvarishte ebam kurvi za pari posto sum neli taka osamen i ruzen predi se ete i taka neka bide ama toa ne menja faktot Biserko moja draga deka VREMETO TECE i toa pobrzo za zenite , zatoa ko na sestra ti kazuem ko sto i na bratucedka mi sum i zborel zemi se u pamet omazi se decinja i ne mi trtomudi i filozofiraj po forumi nego prviot sto ke naleta za deca grabaj go.

Citaj ova boldiranovo mnogu ke bide poucno sakal prifatela sakala ne
Vaka zena ti e od kvarljiv materijal posto mnogu vlaga ima vo nea vo polniot organ , a se znae vlagata e inkubator za bakterii. Nekoi bakterii zenata gi dobiva po sexualen pat a nekoi moze gi dobie i od obicna nastinkaaa. Mnogu se podli i sedat i cel zivot a nekoi od niv mozat da predizvikaat i sterilitet kaj zenata.. Osobeno kaj zenite nad 30 godini, puni se so bacili unutra ...prasaj nekoj specijalist doktor na ovaa tema sto e pricina za sterilitet kaj zenite koi ne rodile pred 30 ta godina. Vlagata. Ne deka ti ne se pazis ili slicno ama majka priroda predodredila koga zena treba da radja koga e najdobra za toa potoa e potesko. Mnogu potesko draga moja. Zenata po radjanjeto i se menja krvta dala nov zivot i prirodata ja nagraduva so regeneracija brza na kletkite i zatoa se vika zena e najubava koa e trudna. Ova e cista biologija ako ne verues ete ti internet proveri dal lazam. Ovoj tekst e za tvoe dobro samo da znaes

Na kraju kraeva mene na moi godini i mi lici da idam po kurvi i da placam i bilo sto jas sum masko , a tebe ne ti lici da kmisis tuka na forum namesto da nunkas neko gordo Makedonce svet da te vidi ... zaatoa opraj se.








Што ќе правиш со неа откога децата ќе почнат да си живеат свој живот, секој на своја страна? Што тогаш откога ќе останете навечер сами вие двајцата? Ќе го делиш креветот со неа, која со текот на времето веќе станала (според тебе) бабетина? Или ќе ја шутнеш како крпа, бидејќи таа си го отслужила своето, родила, сега и е местото на буниште. Или можеби ќе одиш на опцијата.....

Aj ne karikiraj , ke ja sakam i postuem i ke si igram so vnucite , ke me izmorat i bas me briga dal ke spijam so baba ili so tebe na kraju kraeva.

Ne sfati uste od pocetok nema da sfatis uste sto godini sto sum pisal nego te navredi emocionalno sevo ova pa ripas ko majmun na zelena banana.

Ako nema deca nema uspesen brak , ako ima deca ima uspesen brak i ljubov i harmonija i sve , kako za site taka i za mene. Toa go zborev od pocetok , ama ako nema deca koja e poentata ?


Sofce sekretarkata e chudo nevideno ne ja diraj nea . Pa kako inace sto ti kao carobnica u sexot ke bides na 60 godini neli koa ke ti se otpusti kozata ko na chau chau ti ke mu go dignes na dedoto kako pa da ne .

Za da te saka ( ja taka mislam ) treba da ima deca posto ebenje ebenje pa ta preku kur vishe posle 3 godini , nemozes go vrzesh so toa , ni so intelekt ni so sharm ni so nisto , samo so deca koi ke gi saka i so samoto toa i tebe ke te saka.

Prasuvas po forum dal navistina taka razmisluvaat maskite i sea ke se najde nekoj ke ti kaze , nema vrska gledam prijatelstvo , gledam pamet zimi kurot. Toa e dudlacki forumski stav spored mene da ne se izgubat poeni kaj nekoja potencijalna forumdjika da i se vleze u gakicki eventualno nekogas . Mnogu podlo draga moja ama vistinito. Ti ke mu kazes na nekoj si se ebela so 100 dusi pred nego u proslata godina dena ? Nekoja zenska ke go kaze toa na masko ili kako nego mu e najmal od site tvoi partneri ? Nema da mu kazes , ne si luda da kazes normalno , taka da ni maskite nema da ja odavaat ovaa tajna nego mudro ke si molcat. Jas sum daleku i ke nemam kontakt so forumdjikite inaku i jas bi lazel , bas me briga da vlezam u nekoe shemiche ke lazma i jas ama nemam char pa radi toa sum iskren.





Да не си ја имаш мувата на капата случајно? Бидејќи, секогаш кога некој ќе не' пецне таму кај што не' боли, веднаш се спушта комуникацијата на лично ниво. Да не случајно сум погодила во центарот со стрелата преска?

Oh duso moja pa tuka mi te cekav tebe da ne te boli ova kako stara moma na 35 godini nikad nemase da izreagiras vaka , kogo go boli zaprasaj se sama



Инаку, ќе одговорам, што да не. :)
Single сум, немам деца. А за тоа колку години сум, зависно од критериумот по кој ме мерат. Ако ме мерат по умов имам 101 година (најмудра сум и крај!!:)), ако ме мерат по душава имам 17, ако ме мерат по животното искуство гарант сум некаде над 40. Инаку, изгледам ко за 27. :)

Zmija nogi pokazue li ? Ne . Zena . ti kazues konkretno ona vrti se ke kaze samo godini ne ... abe dusho imas 35 godini ako ne i poveke , ne izgledas kako 27 nego na svoite godini izgledas a za dusi chuda nikoj ne te ni prasa ne e ova reklamen prostor u licni kontakti pa morase do tolku da se istaknes . Znam deka ti e tesko i deka boli muabetov bidejki vremeto tece jebiga ne u tvoja polza ama ko na sestra ti vikam jas ne te lazam zemi se u pamet dodeka mozes i rodi nekolku Makedonchinja po beliot ni svet da te vidi Gospod...

Srcence , mnogu pozdravi i nosi si sprejche za toa meckite .




Инаку, јас лично во однос на темава...

Некој да каже дека не верува во долги врски е исто како да каже дека не верува во пријателство. Бидејќи долгите врски пред се' лежат и се засновани на пријателство, започнато и подигнато на обострана љубов. Се продлабочуваат и се развиваат преку заедничко запознавање, за да преминат во доверба, почит, помош, поддршка и заедничка борба со животните бури. Децата, кога дошле добредошле (1, 2, 3, Х години подоцна), можат само да ги појачаат темелите на една ваква стабилна врска која веќе функционира. Но, децата (сами по себе) не можат никако да бидат единствените темели на врската.[/quote]

eve ova i jas ti go zborev ama ne me razbiras
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
52
Vashive dOOOOOOOOOOOOOOlgi postovi se isto tolku dOOOOOOOsadni kolku dOOOOOOOOOOOlgite vrski!!!!
Zakluchok: Dolga vrska ne moze da se objasni i reshi so kratok post, pa ti krshi glava od chitanje ako nemash druga rabota.
Ovdeka i da sakam ne gi gledam pozitivnite strani na dolgite vrski! Pa prema vashiot muabet zakluchuvam deka sum vo pravo, t.e. NE i Nikako NE!
Imav edna 'bliska prijatelka' ideshe so dechkoto 10 godini i sega na 28 se zedoa, arno ama, veruvajte dechkoto nema vlakna na kosata kolku shto ovaa go ima iznevereno!
Da ne ispadne ova dolg post, sakav da kazam deka chustvoto za promena i novoitet kaj lugeto e neshto najsilno po bilo koja cena! Monotonija ubije!
 

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
промена викаш а? епа бракот шо е? ако ставиш прстен на средниот или до средниот прст, значи голема промена си направил... има луѓе што ептен се сакаат, одат долго, но немаат услови да се земат, па чекаат белки подобро време, и останале заедно...
ако врската почнала со неверство, таа така и ќе заврши...
а за монотонија, навистина убива, ама монотонија ќе ти е ако ти сам ништо не превземаш за да направиш да ти е интересно, така да, индивидуални се тие работи...
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Vashive dOOOOOOOOOOOOOOlgi postovi se isto tolku dOOOOOOOsadni kolku dOOOOOOOOOOOlgite vrski!!!!
Zakluchok: Dolga vrska ne moze da se objasni i reshi so kratok post, pa ti krshi glava od chitanje ako nemash druga rabota.
Ovdeka i da sakam ne gi gledam pozitivnite strani na dolgite vrski! Pa prema vashiot muabet zakluchuvam deka sum vo pravo, t.e. NE i Nikako NE!
Imav edna 'bliska prijatelka' ideshe so dechkoto 10 godini i sega na 28 se zedoa, arno ama, veruvajte dechkoto nema vlakna na kosata kolku shto ovaa go ima iznevereno!
Da ne ispadne ova dolg post, sakav da kazam deka chustvoto za promena i novoitet kaj lugeto e neshto najsilno po bilo koja cena! Monotonija ubije!
Секој кој е доволно паметен да го спознае својот партнер ќе биде и доволно паметен да разбива монотонија во врската, или да не дозволи воопшто да се појави.
На крај краева, бракот е најдолгата врска во животот на еден човек. Жити прстен што ќе имам, и така ќе го вадам кога ќе мијам садови.
 

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
Секој кој е доволно паметен да го спознае својот партнер ќе биде и доволно паметен да разбива монотонија во врската, или да не дозволи воопшто да се појави.
На крај краева, бракот е најдолгата врска во животот на еден човек. Жити прстен што ќе имам, и така ќе го вадам кога ќе мијам садови.
муахаха, епа тоа викам и јас... бравос, имаш сјај за садови од мене:)))
 

Kajgana Shop

На врв Bottom