Птуууу, се изгубив меѓу глупостите од цитати. Ај скратено.
Jas ne rekov taka pogresno si sfatila rekov sto ke mi e babetina da ja gledam ako ne mi rodila predhodno?
Убаво сум сфатила јас, еве пак го повторуваш истото. Цитирам: Што ќе ми е бабетина, ако не ми родила.
Значи, ти бараш некоја да ти роди.....и толку. Ако не ти роди, ти нејќеш да ја гледаш пред очи, уште па и некоја таму бабетина (пази ти се молам израз кон девојките/жените - бабетина!?!). Убаво те прашав јас во првиот пост дали веруваш во се' она што една долга врска носи, љубов, доверба, разбирање, поддршка, блискост.....воопшто делење на сите добри и лоши моменти заедно со текот на годините? Ама ти не ми одговори, го избегна прашањето. Затоа што немаш одговор или бидејќи сум во право за се' ова што го пишувам погоре?
Јас мислам дека сум во право, а еве и ќе потврдам со твои цитати.
pa ednostavno mislam deka ako nema deca nema sto da gi vrzue ponataka ... strasta pominuva
Za da se otkazam od ona sto go imam kako lifestile definitivno toa moze da bide sin i nisto drugo.
Vrskite pominuvaat ljubovta vetvee so vremeto i ako nema kuraz nesto poveke e bezpredmetna spored mene.
Aj ti mene reci mi sto mene ke me vrze da lezam so nekoja baba nakon 30 godini ako nie nemame vnuci da ni setaat niz kuca i da se zanimavam ?
Според се' ова што ти го кажуваш, ти не сакаш да најдеш девојка-жена-животен сопатник, туку ти сакаш да најдеш вагина!! Сфаќаш сега дека ти си тој што гледа на жените како на месо за на пазар?? Затоа прашав преска, зошто не си најмиш вагина за раѓање, т.е. сурогат мајка и крај на проблемот.
Туку, да те прашам.....еве, да кажеме се најде некоја да ти роди и ја земеш за жена (ја жалам кутрата уште од сега, најискрено). Што ќе правиш со неа откога децата ќе почнат да си живеат свој живот, секој на своја страна? Што тогаш откога ќе останете навечер сами вие двајцата? Ќе го делиш креветот со неа, која со текот на времето веќе станала (според тебе) бабетина? Или ќе ја шутнеш како крпа, бидејќи таа си го отслужила своето, родила, сега и е местото на буниште. Или можеби ќе одиш на опцијата.....
ke ti tekne deka mozes da ebes i drugi picinja posto ...i ke ja zamenis so sofce sekretakata koja e 10 godini pomlada od tvojata izmrcvarena ljubov
Ако ти можеш ова да го напишеш и ова воопшто да ти падне на памет и вака да размислуваш, да се зачуди човек дали си дозреан во умот!
Или да го преведам погорниот цитат, за да можат помалите членови да сфатат што сака авторот да каже: Кој ги ебе бе, нека раѓаат и нека ќутат беее, бабетини!! Пошто ако не слушаат, ќе бидат заменети со Софче секретарката.
Страшна работа, волку многу навреди кон женскиот пол на сантим квадратен, во животов немам прочитано.
Ова морам да го прокоментирам.
Musko ti prioga ti vika bs si interesna , mi se svidja kako mislis mnogu si umna ...prevod sakam da ti se kacam
Mnogu ubava majca imas od kolega - pak sakam da ti se kacam
prosto e ... normalno musko uvek toa ke ti go misli i toa e fakt of life.
Од вакви "мажишта" да му се покака на човек. Ај батали што имаш негативен и навредувачки став кон жените, ама барем останатите мажи не ги навредувај, не се сите откачени од реалноста, барем се надевам дека не се.
Дечки, (се обраќам до машките на форумов), вие вака размислувате, вака ги гледате жените?? Ај да не го поставувам прашањево долу во темата, одговорете тука, ме интересира да чујам. Навистина вака приоѓате и воопшто не сте заинтересирани да ја запознаете девојката, да видите дали ви одговара, дали ќе ви се бендиса, дали ќе може да ве насмее, охрабри, утеши, посоветува? Можда е таа правата, можда не, никој не знае на почеток. Ама ме интересира, кога и' приоѓате на девојка, првиот контакт кога го правите, навистина вакви мисли ви се мотаат во глава?.....дај да и' се качам!!
Ај сега да ти одговорам на остатокот.
Прво, темата ич не ми е лична, очигледно тебе ти е. Ти си тој што спомнуваш некои братучетки и сестри погоре, односно некои твои болки изгледа.
А колку да ти потврдам дека ти ја сфаќаш лично....
A koga sme kaj toa koja kako zasto osamen neosamen se izvinuvam koja e tvojata bracna sostojba i konto na deca plus godini pa imas usta da zboris ?
Да не си ја имаш мувата на капата случајно? Бидејќи, секогаш кога некој ќе не' пецне таму кај што не' боли, веднаш се спушта комуникацијата на лично ниво. Да не случајно сум погодила во центарот со стрелата преска?
Осамен си, нели? Ништо чудно штом имаш ваков став за едно толку капитално животно прашање. Преиспитај си го ставот, инаку ништо чудно навистина да останеш осамен уште мнооогу долго време.
Btw, годините се тотално небитни за вакви работи. Зарем некој треба да е родител, за да може да се изјасни за долги врски?
Инаку, ќе одговорам, што да не.
Single сум, немам деца. А за тоа колку години сум, зависно од критериумот по кој ме мерат. Ако ме мерат по умов имам 101 година (најмудра сум и крај!!
), ако ме мерат по душава имам 17, ако ме мерат по животното искуство гарант сум некаде над 40. Инаку, изгледам ко за 27.
Инаку, јас лично во однос на темава...
Некој да каже дека не верува во долги врски е исто како да каже дека не верува во пријателство. Бидејќи долгите врски пред се' лежат и се засновани на пријателство, започнато и подигнато на обострана љубов. Се продлабочуваат и се развиваат преку заедничко запознавање, за да преминат во доверба, почит, помош, поддршка и заедничка борба со животните бури. Децата, кога дошле добредошле (1, 2, 3, Х години подоцна), можат само да ги појачаат темелите на една ваква стабилна врска која веќе функционира. Но, децата (сами по себе) не можат никако да бидат единствените темели на врската.