Што би избрале, карактер или убавина?

bijonse

Madonna
Член од
25 декември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
1
:nenene:Ne moze edno bez drugo ........barem do kategorijata ,,malku,, ubav ili karakteren ..........znaci ............Ve molam nedelivo e!!! I to i to !!!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
И двете работи се потребни.
Топикот е да избереш една и воедно да продискутираш зошто ти е таа приоритетна ...

Definitivno bez dvoumenje bi ja odbrala 2ta kombinacija mnogu mi e biten karakterot,nema jas da ziveam so negovata ubavina,ubavinata e minliva toa sto ostanuva zasekogas e vnatresnoto sto definitivno mnogu go cenam ..:back:
Секогаш женските викаат така за да нали излезат попаметни и поинтелигентни .. WRONG ... кажете си што ви лежи на срце , сигурно нема да излезете со некој 200кг да го експонирате низ град...

Јас би одбрал убавина , убавината ме привлекла кон нејзе нели ? , ке и дадам некој период да се отпушти , недела или две ( со интензивно дружење секој ден се разбира ) , гледам дали е интелигентна , паметна , харизматична , ако не е ке и пожелам многу прочитани книги , социјализација и што поскоро излегување од светот на Бритни Спирс .... толку.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Топикот е да избереш една и воедно да продискутираш зошто ти е таа приоритетна ...

Секогаш женските викаат така за да нали излезат попаметни и поинтелигентни .. WRONG ... кажете си што ви лежи на срце , сигурно нема да излезете со некој 200кг да го експонирате низ град...

Јас би одбрал убавина , убавината ме привлекла кон нејзе нели ? , ке и дадам некој период да се отпушти , недела или две ( со интензивно дружење секој ден се разбира ) , гледам дали е интелигентна , паметна , харизматична , ако не е ке и пожелам многу прочитани книги , социјализација и што поскоро излегување од светот на Бритни Спирс .... толку.
pa delumno ova e tocno.ako karakterot e najbiten,a ne ubavinata,zasto togas tolku se sminkaat,doteruvaat,i se po red.zasto ednostavno i samite tie sto tvrdat deka karakterot e najbiten,tolku vlozuvaat vo nadvoresniot izgled?zasto ednostavno ne se oblekuvaat vo bilo kakva stara garderoba,i namesto na izgledot ne rabotat na karakterot.i zasto togas tolku mnogu e razviena KOZMETICKATA i MODNATA industrija(koja vrti teski milijardi dolari)?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сите на ова прашање би одговориле дека карактерот го бираат пред убавината, но ретко кој го прави навистина тоа. Мене лично, битен ми е секако карактерот, но мора да признаеме дека и убавината си има каква-таква улога.
Мислам дека овие две работи пдат едно со друго, и дека не може да се направи јасна граница меѓу нив.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Не можам да кажам само карактерот или само убавината.. Џабе ми е лепотан што незнае да третира девојка.. Сепак физичкиот изглед е она што на прв поглед го забележуваме.. Јас би рекла некоја комбинација.. :toe:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
карактерот е нешто што се менува побрзо од убавината. А убавината зависи од кој агол ја гледаш, така да најбитна ми е поданоста.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
ubavinata e minliva a karakterot trae cel zivot a denes se poveke se palat na ubavi i zgodni deckovci/devojki a najcesto takvite se mnogu dignati i se precenuvaat i nemaat nikakva vrednost

С

Сатори

Гостин
Во секоја варијанта би го избрала него.
Но, повеќе ме влече нечиј карактер него нечија убавина, секогаш било така и секогаш ќе биде.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
ubavinata e minliva a karakterot trae cel zivot a denes se poveke se palat na ubavi i zgodni deckovci/devojki a najcesto takvite se mnogu dignati i se precenuvaat i nemaat nikakva vrednost
bas naprotiv,karakterot e najpromenliv,covek sekogas se prisposobuva na uslovite,t.e.se menuva,za razlika od ubavinata ,koja trae mnogu poveke.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
bas naprotiv,karakterot e najpromenliv,covek sekogas se prisposobuva na uslovite,t.e.se menuva,za razlika od ubavinata ,koja trae mnogu poveke.
..Баш јас мислам дека е спротивно.Како можеш човек кој е злобен, полн со самодоверба, тврдоглавост и инает да го смениш? Како можеш да смениш момче/девојка да биде онаков/онаква каква сакаш ти? Сеа убавината ќе трае и трае ако внимаваш,пазиш на неа.
Но како и што имаше во другите постови, прво што паѓа на око е физичкиот изглед.Но ретко кој убав има карактер.Секогаш се преценуваат себе си како и женските.Додека карактерот се гледа отпосле ама сепак е фатален е карактерот.Според мене.

Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94
hm ja odbrav bez karakter i prosecno ubava devojka :)(barem da bese bomba ) najlosa kombinacija u pm. se vleckav nekolku godini i eve sega konecno sum free. Sega baram nekoja sto momentot sto go delam so nea ke mi bide topol i ubav i ke napravi za mig da zaboravam na site grizi.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
..Баш јас мислам дека е спротивно.Како можеш човек кој е злобен, полн со самодоверба, тврдоглавост и инает да го смениш? Како можеш да смениш момче/девојка да биде онаков/онаква каква сакаш ти? Сеа убавината ќе трае и трае ако внимаваш,пазиш на неа.
Но како и што имаше во другите постови, прво што паѓа на око е физичкиот изглед.Но ретко кој убав има карактер.Секогаш се преценуваат себе си како и женските.Додека карактерот се гледа отпосле ама сепак е фатален е карактерот.Според мене.
Така, убавината не само што е минлива, туку е и релативна. Усвари, јас не ни можам да го окарактеризирам некого како убав ако знам дека има лош карактер.

Вистинската убавина е одвнатре и таа е онаа која се цени и која може да биде одредител на убава врска. Вистинската убавина е одвнатре, тешко е да се најде некој навистина убав.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
karakterot e mnogu relativna rabota.sekoj moze vo odreden moment da bide i los,i zloben,a vo drug moment da bide najdobar.karakterot se menuva toa e fakt.sekoj covek se prisposobuva na okolnostite.ima mnogu luge koi bile mnogu losi,a posle nekoe vreme stanale mnogu dobri,a i obratno,mnogu dobri,koi stanale najlosi.fakt e deka nikogas ne mozes da znaes zasto e nekoj takov kakov sto e,vo odreden moment.mozebi ednostavno necij negativen gest,e samo odgovor na (uslovno receno)moja provokacija(za koja ne sum svesen vo odreden moment).karakterot na eden covek e mnogu relativna rabota,nikogas ne mozes da znaes na sto si.i fakt e deka karakterot se menuva so tekot na vremeto.premnogu faktori vlijaat na nego,i zatoa sekogas ke bide enigma.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
karakterot e mnogu relativna rabota.sekoj moze vo odreden moment da bide i los,i zloben,a vo drug moment da bide najdobar.karakterot se menuva toa e fakt.sekoj covek se prisposobuva na okolnostite.ima mnogu luge koi bile mnogu losi,a posle nekoe vreme stanale mnogu dobri,a i obratno,mnogu dobri,koi stanale najlosi.fakt e deka nikogas ne mozes da znaes zasto e nekoj takov kakov sto e,vo odreden moment.mozebi ednostavno necij negativen gest,e samo odgovor na (uslovno receno)moja provokacija(za koja ne sum svesen vo odreden moment).karakterot na eden covek e mnogu relativna rabota,nikogas ne mozes da znaes na sto si.i fakt e deka karakterot se menuva so tekot na vremeto.premnogu faktori vlijaat na nego,i zatoa sekogas ke bide enigma.
Во времето на адолесценцијата се формира караткерот.. Со текот на годините доживува некои, да ги наречам "модификации".. Колку и да се промени човек.. сепак длабоко во себе останува оној истиот..

Може поинаку да се однесува.. тоа не значи дека се изменил..:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom