Oксан

• Креатор на темата Креатор на темата Viktor4e
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 август 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
dali ste igrale oksan? mn od vas se kladam deka nemate slusnato za ovaa igra.vie koi ste slusnale kazete mi so mislite.mene mi e mn zakon i ponekogas so saati sum igral

aj ne zezajte... nemate slusnato za oksan? covece stvarno e zakon... samo ponekad mn se zaboravas

abe certiri tabli se...
bridz so karti site imate igrano? valjda najverojatno.. e isto ti e samo na tabli i so kamcinja tie se vikaat... isti princip... ima nekoi izmeni primer nemoras da se otvaras tuku direktno zatvaras ...
i nemoras da se otvoris ako sakas da zemes frlen kamen ... dzokerot se izvlekuva .. primer ako padne 8ca crvena dcoker e 9ka crvena...
aj ke ve ucam od oktomvri... :):):):) kajgana turnir ke prajme:)

Што??? Играш со камења?

I recitirash:
Kamen..
do toj kamen, kamen...
na kameno kamen, i posle toj kamen
OOOO Kamen.

abe tie se kako plocki ali se vikaat kamcinja..
abe vie ne ste videle po cajdzilnici?

Аии многу добра игра е ова бе..Иам играно ама многу одамна пред 4-5 години..така да сега врска неам како точно се играше..ама отприлика знам..многу добра игра посебно за утепување време:tv:

Јас не сум информиран...

Tikvi4ka ми се правеше паметна,со тоа што ме направи глупав,ама мислам дека сфатив дека се умешани карти и дека е слично на бриџ.И да, немам играно...

Tikvi4ka ми се правеше паметна,со тоа што ме направи глупав,ама мислам дека сфатив дека се умешани карти и дека е слично на бриџ.И да, немам играно...
abe sve sve... ama od kartite u oksan nema nitu K

Првпат слушам за играва, а вака интересно звучи! Да имам можност да играм со некој што знае би играла!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom