Кога сака Господ се бива.
Слушнав денес едена петарда ми зборуваше на српски (нема тука навреда до србите лолз, ама жената права петарда беше, дрн дрн дрн... назад на тема...) нешто за голема србија... па ај викам ќе гледам карти... и гледам карти како секогаш но наоѓам 2 нови што не сум ги видел... Бидејки србите и грците се толку добри пријатели викам нема потреба нова тема, само ќе ги ставам овде картите...
Изработил: H. Thiers во 1862
И викам ај бељја работа, овде сите се Срби па и бугарите и словените... а знаеме дека тие одсекогаш се различни, ај викам овој немал појма што цртал па така гледав и гледав гледав дека има некои си
ГРКО-СРБИ бла бла... јасно ви е нели
Па така незадоволен одман по оваа ја најдов следнава карта:
Издава Милоша Милојевиќ, издава Коста Атанасков-Шуменковиќ во 1873
Е овде сите се Срби и викам види ги шовенистите, се е нивно. Кога гледам убаво насловот на картата гласи „Српски (југословенски) Земји! И си викам леле шо убаво и почнувам да читам:
Срби, Србо-Словенци и Србо-Македонци, Србо-Рашани и Хрвати, Србо-Бугари... и веќе ми светна дека овој зборува за сите балкански народи кои зборуваат словенски јазик...
Интересно: Грбот на Македонија го има и овде, ама се мисалам дека е Црвен лав на жолта позадина... и Таму долу, кај што сега викаат „Македонија е Грчка“ јасно пишува Србо-Македонци... сега што значи, што треба да значи сами сфатете. Има и Србо-Одринци... ЛоЛ
п.с. нели нешто зборуваат за Србија до Јапонија, кај грбовите под број 31 има ЈапоДија... можеби за таа зборуваат.