Дали навистина ни треба олеснување на визниот режим?

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Uslovite za ukinuvanje na vizniot rezim koi se baraat od nas vsushnost se uslovi za pristapuvanje kon sengenskiot dogovor!

Takvi uslovi seuste gi nemaat ispolneto Hrvatska,Romanija,Bugarija a da ne zborime za Izrael i ostanatite. Slovencite se vo tek na ispolnuvanje,znaci malku pred nas, pristapuvaat na 01.01.2008.

Znaci li toa deka nie direktno vleguvame vo sengenskiot dogovor,i so nasite vizi ke mozat na.pr. kosovarite da patuvaat vo EU?

Zosto ni se postavuvaat uslovi za pristap vo Sengenskiot dogovor ako nie barame samo ukinuvanje, koga takvi uslovi od niedna zemja ne se barani.

Zasto molcat nasite magarinja za ova?

p.s. Vratete se na temata i prepukuvajte se na PM, forumot go citaat ludje od site profesii i so nego se kreira javnoto mislenje, se vrsi i pritisok kon politicarite. Zatoa priberete se, nikoj ne saka da gi cita vasite provokacii
i reakcii na onie sto nasednuvaat na niv.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ok ni treba olesnuvanje epten ni treba ajde druga tema

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Леле Тунгузија ја откривте. :raz:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Uslovite za ukinuvanje na vizniot rezim koi se baraat od nas vsushnost se uslovi za pristapuvanje kon sengenskiot dogovor!

Takvi uslovi seuste gi nemaat ispolneto Hrvatska,Romanija,Bugarija a da ne zborime za Izrael i ostanatite. Slovencite se vo tek na ispolnuvanje,znaci malku pred nas, pristapuvaat na 01.01.2008.

Znaci li toa deka nie direktno vleguvame vo sengenskiot dogovor,i so nasite vizi ke mozat na.pr. kosovarite da patuvaat vo EU?

Zosto ni se postavuvaat uslovi za pristap vo Sengenskiot dogovor ako nie barame samo ukinuvanje, koga takvi uslovi od niedna zemja ne se barani.

Zasto molcat nasite magarinja za ova?

p.s. Vratete se na temata i prepukuvajte se na PM, forumot go citaat ludje od site profesii i so nego se kreira javnoto mislenje, se vrsi i pritisok kon politicarite. Zatoa priberete se, nikoj ne saka da gi cita vasite provokacii
i reakcii na onie sto nasednuvaat na niv.
Od kaj znaes bube...moze nekoj ni sprema GOOOOLEMO IZNENADUVANJE za
Bozik :):) !!!!
Slusam nekoi EU glavesini se epten zaebanti...:):)!!!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Za Bozic dezinformacija :)

toa ke bide za prvi april ne moze porano prebukirani se so vospostavuvanje na mirot vo Irak jebiga depresija ke pocekame :)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Na koj ne mu se svigja temava neka ne ja ni otvora, ja so stap nikoj ne tepam da cita. Nekoi raboti koi ne mi se ni mene celosno jasni,treba da bidat razjasneti. Neli e sramota od fakultetsko magare da se slusaat muabeti:
-Nekoj mi go ukrade garantnoto pismo i so nego zamina za Francija!
Cela klasa bese padnala na toj muabet se dodeka ne im objasniv sto e toa garantno pismo,ludjeto studirale knizevnost.
A baska toa sto 90% od nacija ne znae sto e Sengen.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Imas pravo ajde da educirame malce ...poveli pocni prv

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Sto znaete za garantnite pisma ?

Od kogo od brat , striko firma sto funkcionira ete ne mozem da go olesnime barem da se obideme da go zaobikolime nekako

koj znae neka kaze bas me interesira kolku i sto znaete

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Во Франција :

Attestation d'accueil - гарантно писмо коешто чини 15 € и се вади во општина. За да го извади, резидентот треба да покаже каде, со кого и од што живее, да приложи негови лични документи и да го завери во општината. Не може да се фалсификува бидејќи секоја амбасада е должна да контактира со општината кадешто е издадено за да се провери неговата валидност, во моментот кога лицето ќе оди да побара виза.

Гарантното писмно не е никаква гаранција дека некој ќе ви даде виза : тоа само гарантира дека нема да бидете на улица за време на вашиот престој во Франција. Другите услови за издавање на визата се впишани во законот за престој на странци (CESEDA) којшто може да се најде овде.

Како прилог, имате специмен од француско гарантно писмо.

Освен гарантното писмо, барателот на виза мора да има минимум услови за живеење т.е. да покаже дека може да истроши :

50,40 € дневно или
25,20 € дневно ако поседува гарантно писмо.

Ај некој нека напише како одат работите во другите земји од Шенген просторот :wink:

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Sto znaete za garantnite pisma ?

Od kogo od brat , striko firma sto funkcionira ete ne mozem da go olesnime barem da se obideme da go zaobikolime nekako

koj znae neka kaze bas me interesira kolku i sto znaete

Garntno pismo, po pravilo ne e potrebno ako imas dovolno sredstva sam da si garantiras. Ambasadite baraat za da im se polni kasata.
Sestra mi si vadi kaj francuzite bez garantno, posto oni pomeki se od germancive. Baska nekoj moze da ti odkuca "pusulce" so pecat od firma bez pari i toa ti e garancija plus dobivas sluzbena viza.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Baska nekoj moze da ti odkuca "pusulce" so pecat od firma bez pari i toa ti e garancija plus dobivas sluzbena viza.
Бубе : неверодостојна ми е оваа “службена виза“ оти нема таква. Во француските конзулати има два типа на визи :

• Long Sјjour
  • Court Sјjour
Кај ја најде таа службена жити се :pos:

За повеќе информации кликај тука. :wink:

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ja ne kazav deka sestra mi vadi sluzbena. Ona vadi turisticka so cekovi vo vrednost od 2000 evra,na mesto g.pismo. A moi prijateli vadat sluzbena za kupuvanje vozila so "pusulce" od nekoj avtoplac vo ger. ambasada.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
bube dali tvoite prijateli za kupuvanje na kola mora da se vraboteni odnosno dali davaat takvi vizi za nevraboteni ?

Istoto vazi i za turistickite koi se uslovite dali znaete dali baraat da si vraboten da izvadis normalna viza turisticka ?

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Pa neli be druze sweden ovaa tema e iscrpena za tebe ? :ne_zboram

Sekako deka treba da si "vraboten", kako ke se vrabotis sam si znaes,ama nemoj da si pomalku od 6mes. vraboten pred da baras viza.

Ja se nadevam deka "nasive" prijateli slovencite od nova godina stvrarno ke ja olabavat rabotata za da potece malku makedonska voda i na nivna brazda.
Pa ke moze i so nivnata viza da se patuva vo Spanija. Slovencite ne za dzabe investiraa pari vo toj Sengen, se si rabotat za profit,tuka e sansata....

Kajgana Shop

На врв Bottom