Дали навистина ни треба олеснување на визниот режим?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ne ni mozev da uplatam ne mi davaa bidejki bilo kao nevozmozno a za da prifatat ke morav da idam direktno u Grcka u agencija od tamu da uplakam chuda vragovi , da prikazuvam dokumenti , pa da mi davaat od tamu amin ete toj odgovor go dobiv od nasite turisticki agencii na vremeto ...uama jebiga pa kvaka 22 nemav grcka viza pa pak maltretiranje chuda i mi pukna film i se otkazav .

Drugo vreme bese ne mozese so kompjuteri kretitni karticki da uplakas toas ( a pa moze i mozelo ama od kaj da znam jas kako ne sum genije iz kenije na kraju kraeva ) abe trista zaebancii ko ke se setam mi ide se otrujam al nema veze sepak fala za sovetot ama arno si bese devojceto ama aj da ne izleguvam od tema

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ne ni mozev da uplatam ne mi davaa bidejki bilo kao nevozmozno a za da prifatat ke morav da idam direktno u Grcka u agencija od tamu da uplakam chuda vragovi , da prikazuvam dokumenti , pa da mi davaat od tamu amin ete toj odgovor go dobiv od nasite turisticki agencii na vremeto ...uama jebiga pa kvaka 22 nemav grcka viza pa pak maltretiranje chuda i mi pukna film i se otkazav .

Drugo vreme bese ne mozese so kompjuteri kretitni karticki da uplakas toas ( a pa moze i mozelo ama od kaj da znam jas kako ne sum genije iz kenije na kraju kraeva ) abe trista zaebancii ko ke se setam mi ide se otrujam al nema veze sepak fala za sovetot ama arno si bese devojceto ama aj da ne izleguvam od tema
Не си можел да уплатиш аранжман??? Добро или ти ме лажеш дека немаш друг одговор, или тебе некој те лажел а ти си му поверувал.
А за кредитни картички уплаќање да не можело, мало морген, баш порано полесно беше, колку луѓе од кај нас со украдени правеа бизнис, па со твоја да уплатиш ехееее колку беше полесно.

Сума Сумарум, си сакал да праиш нешто, ама од дома да не искочиш, на тасна да ти донесат. Така НЕ идат работите. Извини, ама целата твоја работа со барање визи некако ми се сведува на тоа..ем не си информиран, ем лажел (или па те лажеле).

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ok Poaro me fati alal da ti e aj zasukaj mustakite sea

rekov zboram pred 6 godini jas pojma nemav ni kartici ni chuda mene taka mi rekoa ja da znaev deka ti znaes za toa ke te prasav ama toas seuste kako nis ea ne bese izmislen vremeplov .

Kako en sakav da iskocam , ne da sakav mi se placese od sto sakav prasuev po agencii po luge vika NE MOZE ... izvini sto ne sum bil genije posto i den denes ja veruem samo u hard cash i kartici i chuda oduvek mi bile antipaticni i ne im veruvam.( ok ne gi razbiram )

Aj sea kazi si trebal da vidis na internet kako sto i ke zemam smesta ke ripnam u "prelepiot mi bazen " na glavacke

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
TEMATA!! Taa e za olesnuvanje na vizniot rezim, a ne za aranzmanot na Sweden ili negovata nesudena....nazad na temata!

Член од
6 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
Да ти објаснам во балкански моменти - србите им викаат „јеби се“ на хрватите - соодветно и хрватите им викаат на србите „јеби се“... ама во реланост не е така, туку хрватот ќе фати во овој случај нож, па србинот пиштол и така, крајот го знаете на сторијата...

РЕЦИПРОЦИТЕТ - еднакво враќање на мерките предизвикани од активностите на дадена страна, со иста мера, одмерено...

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
Abe,sto bese toa RECIPROCITET ?????
ако Македонија воведи реципроцитет :uvo: на визи тогаш нема да имаме ниту еден турист (и сега ги немаме во огромен број но тогаш ама баш никој нема да доаѓа)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
ако Македонија воведи реципроцитет :uvo: на визи тогаш нема да имаме ниту еден турист (и сега ги немаме во огромен број но тогаш ама баш никој нема да доаѓа)

Toa e malce kontradiktorno so ovaa informacija:

-Pred da ni vovedat grcite vizi,nasite najvece odea na odmor na Jadranot.
Stom ni vovedoa grcite vizi im trgna vo turizmot,so godini nanazad grcija e najomilena turisticka destinacija za Makedoncite. Sto porigorozen rezim toa povekje turisti. Zasto ne ucime od niv malku.............

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
Toa e malce kontradiktorno so ovaa informacija:

-Pred da ni vovedat grcite vizi,nasite najvece odea na odmor na Jadranot.
Stom ni vovedoa grcite vizi im trgna vo turizmot,so godini nanazad grcija e najomilena turisticka destinacija za Makedoncite. Sto porigorozen rezim toa povekje turisti. Zasto ne ucime od niv malku.............
македонците порано одеа на Јадран со оглед на тоа што сеуште бевме Југославија, како прво, по распадот следеа војни во Босна, Хрватска, Србија, Косово... имаше многу зовриена атмосвера па затоа го напуштија Јадранот и се упатија кон Грција

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Znaci se dogovorivme:

Vizite ne pretstavuvaat precka za turizmot!

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
ајде да размислиме малку, и да се олесни визниот режим што? проблемот е во нискиот стандард, еве јас имам виза за Англија која ми важи до декември и пак неможам да одам кога авионски билет ми е 500 евра! Фајде ќе видат само мал процент кои ќе заминат на работа, но верувајте нема да се многу, иако зборуваме ние сме скептици па не знам колку би заминале знаејќи дека таму нема да сме директори!
Генерално проблемот е во:
1.КУПИШТАТА ѓубре и тоа насекаде во МК
2.КУПИШТАТА ѓубре и тоа насекаде во МК
3.КУПИШТАТА ѓубре и тоа насекаде во МК
:toe: :tapp:

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
Znaci se dogovorivme:

Vizite ne pretstavuvaat precka za turizmot!
не преставуваат???!!!
море се проблем и тоа како! ако не друго малтретирањата и парите! Јас живеам на 2 часа од егејско море, да не ми требаше виза за Грција ќе бев секоја недела турист во Грција!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
За Македонците не само визен режим што треба,туку треба да им се воведе и некоја форма на дозвола за патување низ улиците на сопствениот град или село.Најдобро ќе биде доколку им се вградува уште со самото раѓање некаков ГПС уред (технократите на Гвујо сега ќе распишат тендер) со кој ќе се следи секое поместување на Македонецот и од најмалку 10 метри.
Само и така ќе им го најдеме чарето,има финти за се на овој модерен свет па ќе испадне дека владата следела "кокошки" наместо Македонци.:)

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
ајде да размислиме малку, и да се олесни визниот режим што? проблемот е во нискиот стандард, еве јас имам виза за Англија која ми важи до декември и пак неможам да одам кога авионски билет ми е 500 евра! Фајде ќе видат само мал процент кои ќе заминат на работа, но верувајте нема да се многу, иако зборуваме ние сме скептици па не знам колку би заминале знаејќи дека таму нема да сме директори!
Прво, доста го користите терминот "нискиот стандард".. стандард на што, дефиниран со што, мерен со што???? Правилен израз е НИСКИ ПАРИЧНИ ПРИМАЊА за кои примања немаме утврдено законски минимуми. Берза на трудот... yeah right... берза без правила, нема грешка :nesvest:.

Второ, реципроцитет има, освен за граѓаните на EU и USA... причината е многу јасна: донации, кредити и фондови кои се на располагање, доаѓаат токму од овие земји... нема логика некој да те "финансира", а ти да му бараш виза за влез :wink:

На темата... што веднаш рипате високо, и тоа во географска и парична смисла. Англија на север и скапа авионска карта. Спушти се ниско, на пример во Чешка и со автобус, па после збори дека неможеш да си приуштиш трип, во SF иднина кога нема да ти треба виза. Кога ќе се спомне виза за Германија, сите создаваат слика на живот во центар на Берлин... во Франција иста прича со Париз, итд, итд... само кога се зборува за Македонија си создаваме слика за град како Македонски Брод :tapp:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Генерално проблемот е во:
1.КУПИШТАТА ѓубре и тоа насекаде во МК
2.КУПИШТАТА ѓубре и тоа насекаде во МК
3.КУПИШТАТА ѓубре и тоа насекаде во МК
:toe: :tapp:

....................NE GI ZABORAVAJ I KUPISTATA "GUBRINJA" :):)!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom