Дали навистина ни треба олеснување на визниот режим?

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
ајде да размислиме малку, и да се олесни визниот режим што? проблемот е во нискиот стандард, еве јас имам виза за Англија која ми важи до декември и пак неможам да одам кога авионски билет ми е 500 евра! Фајде ќе видат само мал процент кои ќе заминат на работа, но верувајте нема да се многу, иако зборуваме ние сме скептици па не знам колку би заминале знаејќи дека таму нема да сме директори!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Не знам дали со англиска виза можеш да влезеш во Бугарија, ама доколку можеш, трк до Софија, фати си авион за 150 евра :)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
A kakva viza imas pretpostavuvam turisticka ?

Nisto ne prais so nea mozes da rabotis na crno ako mu se isplati rizik na poslodavecot da te vraboti i kazna od 5000 funti do 15 ooo funti od coek ako go fatat ...

Najubavo da se ima working permit i nemas gajle posle se naoga rabota i u London i sekade ama ako si cist

A deka treba olesnuvanje treba ama nikogas Makedonija nema da go dobie toa dodeka ne smetaat za krizno podracje nazalost

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ајде да размислиме малку, и да се олесни визниот режим што? проблемот е во нискиот стандард, еве јас имам виза за Англија која ми важи до декември и пак неможам да одам кога авионски билет ми е 500 евра! Фајде ќе видат само мал процент кои ќе заминат на работа, но верувајте нема да се многу, иако зборуваме ние сме скептици па не знам колку би заминале знаејќи дека таму нема да сме директори!
Треба не само олеснување туку и укинување, бидејќи со тоа ќе има поголема комуникација, побрзо ќе расте економијата а следствено тебе ќе ти се отворат повеќе можности и и повеќе пари за авионско патување.

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
јас се зедов како пример, не мислам да работам во Англија, таму ќе бидам на презентација на проект на крајов на месецов, но зборот ми беше дека иако ја имам визата неможам да си дозволам да одам на пр. до лондон на недела кога еден ден те чини околку 100 фунти.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Prasaj gi tatarite i rumunite kako im e so nivnite plati.

Inaku, treba da se ukine vizniot rezim t.e da go ukinat vizniot rezim kon MK, a toa ke pretstavuva signal i jasen znak deka kaj nas ne e se otideno u kurac, a so toa ke ima poveke razbiranje i povolna klima za investicii, napredok, koj/i ke donesat pozitiven rast na standardot, so toa i na licnite primanja, poveke rabota i sledstveno poveke sredstva za patuvanja.

Mnogu nesta se povrzani. Ne e samo nemanjeto vizen rezim, tuku i vnatresno da se sredat rabotite za da moze da se odi nanapred. No, na nacinov na koj veke 16-7 godini tapkame vo mesto i odvreme navreme samite sebe si zabivame noz v grb i odime po nekoj cekor nanazad, nikako da isplivame od bezdnata vo koja samite se turnavme, nikako ne se gleda krajot na makite i svetloto na krajot na tunelot.

Korenito promenuvanje na nacinot na koj se zivee i raboti, inaku i ponataka maf ke ni bide rabotava.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
mislam deka toa inaku...veke go nema...: MAF NI E RABOTAVA ...

..............baska sto,..... ako go poglednes postot na LiquidHeII ke se vidi kako minimalisticki razmisluva i nekoj koj vo London odi PROEKT DA PREZENTIRA :):)!!!
Sto ostanalo za drugite.......................................definitivno:MAF NI E RABOTAVA !!!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Defetizmu forumski!

Ima za se spas dodeka ima lugje.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Me razocaruvas macoru saren :):)!!!
Jas sum ti od se'....najmalku defetist, zabezeknat sum kolku go ima toa defetizmot........., a toa zaedno so prostoljudieto i veke endemskata glupokja e opasna explozivna mesavina...................zatoa mislam deka MAF NI E RABOTATA :):)!!!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Edinstven spas za RM e ukinuvanje vizen rezim

zasto ?

Ke se namali nevrabotenosta a ke ripne avtomatski standardod bidejki pobaruvackata za rabotnici vo RM ke bide pogolema . Ja da sum Vlada ja samo na taa karta bi igral celo vreme ama izgleda na nekoj mu cini ovaa eksploatatorska politika , im e strav da ne si gi izgubat ovicckite nasite golemi biznismeni . Ve uveruvam da se trgnat sea vizite najmalce 200.000 Makedonci otidoa nakaj evropa u 3 meseci sto e dobro za site i za tie sto ke ostanat i za onie sto ke otidat oti kad tad ke se vratat ke kupat nekoja vila stance ke trosat penzija u Makedonija ako niso drugo.

Ko da e loso sto nekoj e nadvor toa e dobar trend koj mora da se neguva za dobroto na RM ama jebiga ja ne sum vlast i mene ne mi odgovaraat na privatni poraki so moite genijalni ekonomski idei sto da se prai chorba

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
mislam deka toa inaku...veke go nema...: MAF NI E RABOTAVA ...

..............baska sto,..... ako go poglednes postot na LiquidHeII ke se vidi kako minimalisticki razmisluva i nekoj koj vo London odi PROEKT DA PREZENTIRA :):)!!!
Sto ostanalo za drugite.......................................definitivno:MAF NI E RABOTAVA !!!!

прво да кажам дека индирекните ефекти како подобрување на мислењето за државата и сл. ќе се осетат но
ајде кажи ми кој денес не добил виза а му требела? сакаш примери? еве
Бакцилиус гагус и уште многу студенти се надвор, без проблеми (воглавно),
бизнисмените немаа проблеми
јас одам да презентирам проект така да многу лесно ја добив визата
и да не продолжувам, олеснувањето на визите ќе влиае дирекно на само на работната класа!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Точно е дека ако имаш потреба и причина да идеш негдека дека ќе ти дадат виза, ама зошто мора да с еиде по амбасади и да се даваат по 35 евра плус кога не мора. Едноставно знаеш треба да одиш таму и таму да го направиш тоа ти тоа ставаш пасош во џеб и воопшто не се замараш дали ќе добиеш виза или со тоа дали можеш ради виза да отидеш некаде, туку тоа време го користиш во многу попродуктивни работи.
Исот така имај на ум дека има некогаш излегуваат итни работи за кои нема време за чекање виза, на пример некому му треба итно операција која не се врши кај нас и нема време за чекање за виза.

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
убаво кажа, секој на кој му треба добил и ќе добие

а за парите мора да признаам така е и за малтретирањата

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Sekoj koj mu trebalo dobil ?

Voski

Ja pred 6 godini sakav da idam za kanada turisticki , bev spremen da uplatam i aranzman samo da se dokopam do nea i sto dobiv voski. KOA OTIDOV U AGENCII koi sorabotuvaat so svetskite mi se smeeja , ete imav jas potreba oti ne dobiv toas viza ?

A si izgubiv zlatno devojce koe ne mozese me povlece bidejki uste ne i bea nea sredeni papirite

I koj treba da mi plati mene sea za toa , koj da ubijam ja u vlasta radi moite nerodeni deca so taa osoba ?

Dole Vlada ma koja i da e

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Sekoj koj mu trebalo dobil ?

Voski

Ja pred 6 godini sakav da idam za kanada turisticki , bev spremen da uplatam i aranzman samo da se dokopam do nea i sto dobiv voski. KOA OTIDOV U AGENCII koi sorabotuvaat so svetskite mi se smeeja , ete imav jas potreba oti ne dobiv toas viza ?

A si izgubiv zlatno devojce koe ne mozese me povlece bidejki uste ne i bea nea sredeni papirite

I koj treba da mi plati mene sea za toa , koj da ubijam ja u vlasta radi moite nerodeni deca so taa osoba ?

Dole Vlada ma koja i da e
Си бил спремен да платиш аранжман или веќе си имал уплатено аранжман пред да аплицираш. Разликата е огромна :).

Златното девојче не ти било златно чим не те почекала...колку за совет.

Kajgana Shop

На врв Bottom