Бранко шитка багатела...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Не е само БЦ и Коч ...тука има толку многу луѓе...што боли глава..еве почни со 70% од сопствениците на дуќаните во Рамстор..ааауууфф... овој трговски беше исграден за една поинаква замисла... он е само алатка во рецете на БЦ,Коч и ред слични на нив....не треба многу да се погоди за што..

a za sto bre BRAT , ako ne za praenje pari?????...tocno e deka e alatka, ama kade si videl deka bez alatka ima nesto napraeno ASALNO...i vtoro sekogas parite se pravat so koristenje na tugi pari i tugja 'GRAVITACIONA SILA"....toa se vika leverage....
A pa jebi ga...eve toj cuveni KOC,...i toj ti e proizvod na ovdesna voda, minerali i vozduh, kukjata kade e roden kaj Bit Pazar mislam uste stoi na mesto.......ZNACI SE SE MOZE , AKO ZNAES i normalno , ako malku ti se posreki...zosto posle nisto na ovoj svet ne uspeva taka dobro kako USPEHOT..:):)!!!
A sega sto e parata vo seto toa ...toa e druga tema.............. na ekonomija ..ne ovde....siguren sum deka ni ti, ni bilo koj drug nikogas vo zivotot jadel ili piel PARI ???:):)!!!

Конкретен немој само да ми го браниш БЦ, бидејќи ако тоа го правиш потполно ќе ме разочараш, пошто со тоа ќе се покажеш како верна СДСМ-офца

Ne go branam BC...napisav veke za nego......zborime za biznis...toa sto BC go isprevaril LG e samo slucajnost i greska u cekori na novorakopolozeniot Bugarin....mislata mi e deka nema biznis bez rizik....., a jas na moja zalost seuste sum samo bedna FYR-ovca....:)!!!

Ne go branam BC...napisav veke za nego......zborime za biznis...toa sto BC go isprevaril LG e samo slucajnost i greska u cekori na novorakopolozeniot Bugarin....mislata mi e deka nema biznis bez rizik....., a jas na moja zalost seuste sum samo bedna FYR-ovca....:)!!!

FYR не ми се допаѓа ни мене и се надевам дека во догледно време ќе успееме да го тргнеме од префикс за кој многу добро се испазарија БЦ и КГ.

a za sto bre BRAT , ako ne za praenje pari
За праење....за ПЕРЕЊЕ....на пари :wink:
Само еден скен да се направи на Рамстор..сите трансакции на пари..земјиште..дуќани..заработка...ќирија... наградни игри.. робата... “брендовите“... многу лесно ќе излезе се на виделина..ама нема сила сеуште во МК да оди спротивно од текот на реката пари...

Не сваќам нешто.
Пред незнам-колку години местото било продавано по цена од 25 евра за квадрат. Денес БЦ го продава другиот дел за 403 евра за квадрат. Тогаш беше депонија, денес тука е ("најдобриот") трговски центар. Нормално е бе луѓе тоа. Моите 400 метри квадратни кај што ми е куќата во кондово пред 20 години се купени за 10000 марки, го давале туку-така. Денес местово вреди барем 50 000 евра. Што е проблемот не ми е јасно.

Не сваќам нешто.
Пред незнам-колку години местото било продавано по цена од 25 евра за квадрат. Денес БЦ го продава другиот дел за 403 евра за квадрат. Тогаш беше депонија, денес тука е ("најдобриот") трговски центар. Нормално е бе луѓе тоа. Моите 400 метри квадратни кај што ми е куќата во кондово пред 20 години се купени за 10000 марки, го давале туку-така. Денес местово вреди барем 50 000 евра. Што е проблемот не ми е јасно.

Рамстор не е изграден пред 20 години. А квадратен метар земјиште за изградба кога беше купено земјиштето од коч во тој дел од скопје чинеше отприлика колку што чини и сега а не 1600% поевтино. Освен тоа споредбата не ти е на место, бидејќи причината за подигање не цената на земјиштата во околните скопски села во последниве 20 години е резултата на градење подобри патишта, приклучување кон водовод, струја, одводи и слични работи.

Ама ТОГАШ е продаван метар квадратен за 25 евра. Кој го продал тогаш по таа цена знае некој да ме информира???
ВМРО (и авторов на темава )мрчи затоашто сега бранко го продавал земјиштето за 403 евра по метар квадратен, што според мене е сосема океј. Можеме ние и полошо, да не ве потсетувам на американската амбасада кај кале...

Кога Рамстор влезе во Македонија БЦ беше премиер, место во строг центар на градот никогаш не е евтино!!! Овој пат е јавна лицитација а не посредништво на БЦ! Не тогаш, не пред 50 години не утре - место во центар не се дава без пари!!!

...има луѓе кои мислат дека во се` се разбираат не ни прочитале некоја вест во целост...јебига...

Ама ТОГАШ е продаван метар квадратен за 25 евра. Кој го продал тогаш по таа цена знае некој да ме информира???
ВМРО (и авторов на темава )мрчи затоашто сега бранко го продавал земјиштето за 403 евра по метар квадратен, што според мене е сосема океј. Можеме ние и полошо, да не ве потсетувам на американската амбасада кај кале...

Не си ја разбрал веста, Б.Ц. во непосредна спогодба му го продаде земјиштето на коз за 25 евра по квадрат, на тоа земјиште се изгради рамстор. земјиштето од другата страна на улицата кое исто така беше празно сега на јавна лицитација организирана од моменталнава влада достигна цена од 403 евра по квадратен метар. Значи Б.Ц. продаде земјиште со иста вредност за 1600% поевтино во непосредна спогодба.

Незнам дали пие мастило ама Јени знам дека сигурно пие...Коч е еден монструозно богат човек, а тоа може да го видите ако сте биле или одите во Турција...Кај и да се свртите, од шахтите на улиците до туна конзерви(буквално), пишува Koч и го има знакот со тоа овцата...Познавајќи го БЦ и неговата матна вода која му ја дава на народот да ја пие, зделката сигурно не била 25 евра...Односно, 25 евра за во буџет, а останатите од вистинската бројка, прљави хари, и бц заедно со компадрините си праеле едно тебе-едно мене...
koc.gif

Mnogu dobro kazano!!! Nema ni jas shto da kazam na ova ....osven ova ti shto go kaza

Koch e edna od dvete najbogati familii vo Turcija. Pojdov vo eden od negovite shoping centri vi Istanbul kolku da vidam - takov nema ni vo SAD/Kanada/Avstralija/Anglija.

Se raboti za dinastija. I SDSM t.e. "familija" Crvenkovski sakashe i se ushte saka da stane dinastija za 25 evra na kvadrat i drzhava za $1. Pusti zhelbi, pusti snishta, ama koga ke im dojde smetkata...

Лошо е што сметките во Македонија сеуште не се фискализирани,барем оние поголемите.Малите сметки се фискализираат до "дрт" ама големите никако.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom