Зајачко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Mene drugo mi e poentata,moralo sekoe meso da se proba.
абе другар па за тоа служат животните или за храна или за домашни миленичиња не е тоа ништо чудно незнам зашто реагираш уопште , а зајачко месо не е ништо екстремно , јас иначе сум пробал и како што памтам убавко беше

edino meso (pokraj ovchoto) koe nemozham da go jadam - ni da go smislam -
tolku mi asocira na machka zgotvena -ispechena- zboruvam za cel zajak- ne chorbi i... - a zgora na toa i shto istite se prcaat so machki - mi se gaaaaaaaaadi
Затоа ќе ставиш екстра зачини и со бело вино како иде,... треба да пробаш за да знаеш. :)

Затоа ќе ставиш екстра зачини и со бело вино како иде,... треба да пробаш за да знаеш. :)

Туф...особено диво ако е ..упукано..па уше барут во уста ко ќе осетиш шо останало...:vozbud: закон си е мевцето нема шо тука....

Преубаво е.
Немој некој да ми скокне тука и да ми рече дека зајакот не се јаде, ќе тепам:pos2:
Кога ќе го потпечеш со бело вино, па со млад кромид..Уф ми се пријаде:kesa:

Кај се продава зајачко месо во Скопје, ако знае некој?

Ми се пријаде сега. :)

400_F_868123_r3ejy3n1cDagvVOcragueFcqwAPH17.jpg

400_F_868123_r3ejy3n1cDagvVOcragueFcqwAPH17.jpg

Ааа и мене:pos2:

Последен пат видов во МИК Св. Николе во ГТЦ. (некаде кај Божиќ)
Па викај на ручек:vozbud::pos:

ma so shto saka neka e- ne zachini, ne mirudii, masla , vina i cvetchinja neka ima - ama shto ne ide - NE IDE!!

a celi pakovani gi prodavaa vo GTC -podrum pred godina vidov- nekade pred Veligden chinam- ama - gi odminav ko gjavol -temjan :toe:

Ааа и мене:pos2:

Последен пат видов во МИК Св. Николе во ГТЦ. (некаде кај Божиќ)
Па викај на ручек:vozbud::pos:
Договорено. :)

--- надополнето ---

ma so shto saka neka e- ne zachini, ne mirudii, masla , vina i cvetchinja neka ima - ama shto ne ide - NE IDE!!

a celi pakovani gi prodavaa vo GTC -podrum pred godina vidov- nekade pred Veligden chinam- ama - gi odminav ko gjavol -temjan :toe:
Добро, месото за нас, за тебе вино само :)

Абе, а си пробал некад?

Договорено. :)

--- надополнето ---

Добро, месото за нас, за тебе вино само :)
тоа не одбивам- радо би испил некоја чашка со тебе уз добар разговор:salut:

--- надополнето ---

Абе, а си пробал некад?
некад- повеќе никад:wink:
а зошто би пишувал, доколку не сум пробал ?

тоа не одбивам- радо би испил некоја чашка со тебе уз добар разговор:salut:

--- надополнето ---

некад- повеќе никад:wink:
а зошто би пишувал, доколку не сум пробал ?

Затоа што некои викаат дека не јадат и не сакаат нешто, а никогаш не го пробале.
Гарант не бил зготвен зајакот по мој рецепт, затоа не сакаш веќе да јадеш. :)

Затоа што некои викаат дека не јадат и не сакаат нешто, а никогаш не го пробале.
Гарант не бил зготвен зајакот по мој рецепт, затоа не сакаш веќе да јадеш. :)
твојот рецепт не го знам- и не се сомневам дека е добар, но да е без зајачко- радо би го пробал :wink:
верувам дека и ти има работи кои не ги сакаш нит да ги видиш, пробаш, а не пак да ги јадеш? зар не е така???

твојот рецепт не го знам- и не се сомневам дека е добар, но да е без зајачко- радо би го пробал :wink:
верувам дека и ти има работи кои не ги сакаш нит да ги видиш, пробаш, а не пак да ги јадеш? зар не е така???

АХАХ вчера имаше една случка кај мене дома...пиеме винце ова она..и мама носи соја пржена ама исецкана на коцки...и јадеме сите...и еден другар прашуе абе сојава со јајца и брашно ли е ..му викам да бе да..и еден трет се јавуе...лееее абе воа соја ли е (а се продрсна од јадење) и му вика да бе да..и почнуе да се гади да плука...и му викам шо бе ..и ја праи абе изгледа ја соја НЕ јадам и после ич не буцна оти изгледа не јадел :pos::pos:

Да, има. Боранија, и ред др. глупости. Ама јадам секакво месо. И жабји батаци дури:pos2: (ме прелажаа)

АХАХ вчера имаше една случка кај мене дома...пиеме винце ова она..и мама носи соја пржена ама исецкана на коцки...и јадеме сите...и еден другар прашуе абе сојава со јајца и брашно ли е ..му викам да бе да..и еден трет се јавуе...лееее абе воа соја ли е (а се продрсна од јадење) и му вика да бе да..и почнуе да се гади да плука...и му викам шо бе ..и ја праи абе изгледа ја соја НЕ јадам и после ич не буцна оти изгледа не јадел :pos::pos:

Случкаваааа....:pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom