Грчката војска запалила 150 села и уништила 16.000 македонски домови

• Креатор на темата Креатор на темата Il Fenomeno
  • Време на започнување Време на започнување
a jas na tie mocani grci da mu ja ebam cela pi..ka od na majkinamu ke mozi kopilina skapani..

Мал цитат од статиjата на Цветаноски (само не кажуваjте што ширим бугарска пропаганда):

..Во својот извештај таа цитира некои изводи од одделни писма, кои без никакво сомнение го пренесуваат општиот тон на тогашниот суров однос на Атина кон македонското население, кое се претставува како бугарско. Еве некои од цитатите на писмата: „По наредба на кралот ние ги палиме бугарските села затоа што Бугарите ги запалиле убавиот град Серес, Нигрита и неколку грчки села“,... „Се покажавме многу посурови од Бугарите...“, „Тука ние палиме села и убиваме Бугари, и жени и деца...“, „Зедовме само неколку (заробеници) и нив ги убивме, зашто такви се наредбите што ги добивме...“, „Мораме да палиме села -таква е наредбата - да колеме млади луѓе и да ги поштедуваме само старците и децата...“, „Она што им е направено на Бугарите е неописливо; исто така и на бугарските селани. Тоа беше кланица. Нема бугарски град или село што не е запалено...“,„’Ги масакрираме сите Бугари што ни паѓаат в раце и ги палиме селата...“...

E zatoa drugari...
jas u taa Grcija ne odam! :nerv:
Ne sum egeec...ama kako niv sto gi imaat koleno...nikoj drug!
A den ke dojde...i sonce ke ogree...pa ke vratime dolg!
Bog da cuva i da brani ako jas si stavam u glava startno deka nema milost i se vodam od edno pravilo: UBI !
Ubi mamu im ebam ja na niv...da vidat...
Siluvanjata i drugite niskosti nema kako da im gi vratam...ne me biva za toa be...:toe:
Mozda bi vodel edna ceta planinski albanci...oni mater ke im ebat...se po spisok ima da im siluvaat!

Zascho plachis...zashco zalvash...
ti visoki Lisec...
zascho s mugla se pokrivash od gore do dolu...
Jas ke placham...jas ke zalvam dur do vek i vekov....
zascho vidov kak zaklaha Lazo Papa Trajkov!

Otrezaha mu glavata za petdeset liri...
zanesoa ja vo Kostur....baksis na despotot!

Kolko sramno...SRAMNO ...eski za grckija despot...
shcho go klade zverot Kote da zakoli Lazo!

Aj da kazhim Bog da prosti...
Lazo Papa Trajkov...
Prviot i najgolemiot...
kosturski nachalnik...!

Eden den...eden ubav den...
Smirna...(Izmir)...ima dobro utro da im bide za toa sto gi ceka!
Da se tepaat ko mazi be...eden na eden...da im ebam toa prokletite cigani...
ne drugi go probile frontot...a oni selanite gi isklale...
U usta gi gagjam...sto pati...
svinji kukavicki!
Mnogu `herojska` rabota napravile...
Cigani edni!

Моето потекло е егеjско (верно - по настрана од масакрите на грцките sверове, штото семеjството на прадедо ми сепак е останало живо). Но сега сме ХХІ век - нема место за "вратенье долг". На коj да мастим? На сегашните жители на селото на прадедо ми - грцки преселници од бог знае откаде... Нема смисла.

i te kako ima smisla, daj bozhe da im se vrati pa ne mora od nas da bide.

i te kako ima smisla, daj bozhe da im se vrati pa ne mora od nas da bide.
Vakvi komentari me nerviraat!
Znaci...ako sakas da bides maz...i dostoen reprezent na tvoite makedonci...
Pa duri i tamu kaj sto te nejkat...
(pak ke te nejkat ama ke kazat...onoj junak bese u.p.m!,dobro sto kurtulivme od nego)
sekogas koga povikuvas na zulum...ke go stavis tvojot potpis odozdola,da se znae deka drzis i si spremen da platis za toa na koe sto povikuvas!
I deka ti cue za posledicite,i ke se tepas do posledno!
Ovaka...ova na sto lici????
znaci ja bi...ama...napuniv gakji..
Igraj djamlii cim taka...i ne go pikaj curiloto kaj sto moze da dobies po nego...:toe:

Некој тежок вирус да им се пушти доле..да ги покоси до еден...

Vakvi komentari me nerviraat!
Znaci...ako sakas da bides maz...i dostoen reprezent na tvoite makedonci...
Pa duri i tamu kaj sto te nejkat...
(pak ke te nejkat ama ke kazat...onoj junak bese u.p.m!,dobro sto kurtulivme od nego)
sekogas koga povikuvas na zulum...ke go stavis tvojot potpis odozdola,da se znae deka drzis i si spremen da platis za toa na koe sto povikuvas!
I deka ti cue za posledicite,i ke se tepas do posledno!
Ovaka...ova na sto lici????
znaci ja bi...ama...napuniv gakji..
Igraj djamlii cim taka...i ne go pikaj curiloto kaj sto moze da dobies po nego...:toe:

I shto sakashe da kazhesh so ova???

Very soon our time will come, our nation's doom will toll
And when our time has finally come, and we've gained our brave new world
The people stand and hail the dawn, the banners are unfurled
We've got to be on guard to see that they don't come again

Многу добар текст на Утрински за ``добрините ``на грчката војска

Грчката војска запалила 150 села и уништила 16.000 македонски домови

http://utrinski.com.mk/?ItemID=AEBF75A56F769E419CDFB8BC75AA9532
Теророт којшто го вршела и се уште го врши Грција врз егејските Македонци е најжесток во однос на сите други. Но, она што не можам да го разберам е како голем дел од егејските Македонци "самоволно" си се асимилираа, најчесто преку мешани бракови :(

не е тоа проблема

Е то што го пишува ми го зборували прадедо и прабаба. Грци и срби - много су уметни кад тепат деца, жени и стари луге. А док прод'лжваме тука на форумот да се лупаме бугари и македонци - ништо добро нема да видиме. Ке ни лупат сите, па и Албанците даже.

Е то што го пишува ми го зборували прадедо и прабаба. Грци и срби - много су уметни кад тепат деца, жени и стари луге. А док прод'лжваме тука на форумот да се лупаме бугари и македонци - ништо добро нема да видиме. Ке ни лупат сите, па и Албанците даже.
a ako ti navistina mislis taka togas jas ke ti pustam raka,ama vie bugarite nikogas nema da go kazete toa, zosto vie ne ne priznavate.

хопа

Па многу пати кажувам, дека Македонија е независна држава и треба да биде независна завинаги. Кажувам пак, дека гражданите на РМ ни су бугаре и дека нема ништо против нив. Ама аз сум б'лгарин, а родот ми е от Егејска Македонија. Толкоз е просто. И не сакам смрт за грците и србите, заштото ако само назад гледаш, нивгаж нјама да стигнеш до другиот брег. А знајте, дека никој сухоземен не би мог'л цел живот да плива.

Па многу пати кажувам, дека Македонија е независна држава и треба да биде независна завинаги. Кажувам пак, дека гражданите на РМ ни су бугаре и дека нема ништо против нив. Ама аз сум б'лгарин, а родот ми е от Егејска Македонија. Толкоз е просто. И не сакам смрт за грците и србите, заштото ако само назад гледаш, нивгаж нјама да стигнеш до другиот брег. А знајте, дека никој сухоземен не би мог'л цел живот да плива.

Да ама кажуваш дека сите православни во егејска македонијха кои збореле словенски јазик се бугари, со што вршиш етноцид на Македонците од егејска македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom