"Западен Балкан станува Бугарски"

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aбе нешто сте ми сомнителни вие двајца.Да не испадне после дека вие го имате тоа "документче" што го сликате а АБЦ воопшто не го ни видел како изгледа,викаат и змијата имала нозе ама тешко ги покажувала.:)

Џабе ти е било каков пасош да имаш. Тврдиш дека ти е за шетање ама се утепа од седење дома :)...Шетање со 100 денари го нема нигде, само во парк на клупи со литар вино под рака :)

П.С морав оф топик :)

Aбе нешто сте ми сомнителни вие двајца.Да не испадне после дека вие го имате тоа "документче" што го сликате а АБЦ воопшто не го ни видел како изгледа,викаат и змијата имала нозе ама тешко ги покажувала.:)

Јас имам на мојот МАКЕДОНСКИ пасош една лепeнка на која стои Aufenhaltstitel

Џабе ти е било каков пасош да имаш. Тврдиш дека ти е за шетање ама се утепа од седење дома :)...Шетање со 100 денари го нема нигде, само во парк на клупи со литар вино под рака :)

П.С морав оф топик :)

Во виното е вистината.:)A во мојот Македонски стар пасош имав и јас барем две три црни печатчиња на кој сум заборавил што пишува,знам имаше едно со прецртан авион.:)

Откажи се јавно од бугар-тапијата, запали ја, па после прави филмови!!!!
Или:
Уште првиот ден кога Македонија ќе има безвизен режим со ЕУ, јавно да се откажеш од тапијата и да ја запалиш, и сето тоа да го документираш со фото и видео запис, и изјава една да напишеш и потпишеш со која се откажуваш од бугар-тапијата, и дека никогаш не си бил ни ти, ни некој од твоето семејство никогаш Б`лгарин! Истата си ја земал само за полесно шетање.
А не тука само филмови правиш те таму шетал, те онаму шетал, те интернет кафе во Прилеп, те тутунот...А овие двајцата прошетаа светот со нашиот МАКЕДОНСКИ пасош.

Мене, како на Бацилус, ми стои налепницата Carte de résident на плавиот пасош непризнат од Грција. :)

Да само кој да им верува дека со Македонски пасош го направиле тоа,пред се затоа што такво нешто веднаш ќе се најдеше во Рипли(верувале или не) или Гинис(рекорди).А за тоа колку сум јас Букарин или не,сведочат моите постови токму и на овој форум,поранешни па и сегашни.

Да само кој да им верува дека со Македонски пасош го направиле тоа,пред се затоа што такво нешто веднаш ќе се најдеше во Рипли(верувале или не) или Гинис(рекорди).А за тоа колку сум јас Букарин или не,сведочат моите потови токму и на овој форум,поранешни па и сегашни.
Ако де, сведочат твоите постови, ОК, ама нека има и потврда од соодветен надлежен орган за тоа!
А и јас лично со МАКЕДОНСКИ пасош имам доста прошетано, па така да...Рипли и Гинис не се баш за тука.

Да само кој да им верува дека со Македонски пасош го направиле тоа,пред се затоа што такво нешто веднаш ќе се најдеше во Рипли(верувале или не) или Гинис(рекорди).А за тоа колку сум јас Букарин или не,сведочат моите постови токму и на овој форум,поранешни па и сегашни.

Ќе ти напраиме и скан, не се секирај. :wink:

Значи треба да извадам потврда на нотар со 3-ца сведоци дека покрај моето Македонско државјанство не поседувам други државјанства па ни пасоши на други држави.
Прилепчанецот Благоја Спиркоски Џумерко (актер) во една своја представа вели:
-Jас сум многу шетан чоек,дури и на Варош(Прилепско маало)пешки,имам еднаш појдено.:)Толку може да се прошета со Македонски пасош.

А бе вие да немате прилепски пасоши со префекти-орангутани? Од сите изедени лања само тоа ми доаѓа на ум за да си го објаснам феноменот "серењеτο на ABC" :raz:

Да ви се пофалам : некни извадив и мексичка и аргентинска виза за на одмор во декември. :music3: Таа од амбасадата на Аргентина беше ептен заинтригирана за мојот пасош и ме распита на многу културен, интересен и фин начин како се живее во Македонија па дури и ме праша шо ќе пијам... Дан си мислеше дека ќе и фрлам око? :raz: E тек тогаш разочарана ќе останеше :pos:

Значи треба да извадам потврда на нотар со 3-ца сведоци дека покрај моето Македонско државјанство не поседувам други државјанства па ни пасоши на други држави.
Прилепчанецот Благоја Спиркоски Џумерко (актер) во една своја представа вели:
-Jас сум многу шетан чоек,дури и на Варош(Прилепско маало)пешки,имам еднаш појдено.:)Толку може да се прошета со Македонски пасош.

Ако Франција, Италија, Шпанија, Египет, Германија ги сметаш за подблиску од Прилепско Варош Маало, тогаш, навистина, сме за Рипли.

Преиспитај си ја репликата на Џумерко....Двапати до Прилеп бил, еднаш за малку и во Битола ќе пошол...И не спомнува никаков пасош...Не си прави бајрам на трулиот ум...

Да ви се пофалам : некни извадив и мексичка и аргентинска виза за на одмор во декември. :music3: Таа од амбасадата на Аргентина беше ептен заинтригирана за мојот пасош и ме распита на многу културен, интересен и фин начин како се живее во Македонија па дури и ме праша шо ќе пијам... Дан си мислеше дека ќе и фрлам око? :raz: E тек тогаш разочарана ќе останеше :pos:
Зарем толку лесно се вади виза? :) Па дури и за пиење те понудиле...Епа значи кремсир(абц), не е до пасошот...до фацата што е на сликата ќе да е....

Зарем толку лесно се вади виза? :) Па дури и за пиење те понудиле...Епа значи кремсир(абц), не е до пасошот...до фацата што е на сликата ќе да е....

Ако покажеш се што ти бараат, ако им ги дадеш сите документи коишто се пропишани со формуларот - нема никаков проблем :toe: Башка, одам во две од најбогатите земји од ЛатАмер чијашто имиграциона политика е ептен строга, така што и јас самиот се изначудив на брзината : за два саати ми беше готова мексичката а аргентинската за еден ден и тоа заради отсуството на конзулот којшто беше на прием и не можеше да ми ја потпише....

Нејсе, и во Македонија извадив и тоа многу лесно британска пред четири и пол години :wink:

Пасошот не игра никаква улога во вадењето виза...се е до суратот...Ок, барем сега знаеме што му е проблемот на АБЦ и зошто толку лесно извадил бугарски пасош :)

Е па не би можел со сите вас на мегдан ако ги бришете моите постови,ептен сте јаки нема што.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom