"Западен Балкан станува Бугарски"

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Вашингтон, 28 јули (МИА) - Претставничкиот дом на американскиот Конгрес синоќа го одобри законот за олеснување на визниот режим, со кој на граѓаните на некои земји од Источна Европа ќе им биде овозможено да патуваат во САД без визи.
Пред два дена законот доби поддршка и во Сенатот.
Откако американскиот претседател Џорџ Буш ќе го потпише указот за стапување на Законот на сила, Стејт департментот и Министерството за внатрешна безбедност на САД ќе утврдат кои држави ги исполнуваат новите услови за укинување на визите.
Според најавите, се очекува на списокот 27-те држави кои имаат безвизен режим со САД, да се приклучат и Бугарија, Естонија, Грција, Јужна Кореја, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Полска, Романија, Словачка, Унгарија и Чешка.

После оваа вест верувајте дека Западен Балкан уште повеќе ќе станува "Бугарски".

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Вашингтон, 28 јули (МИА) - Претставничкиот дом на американскиот Конгрес синоќа го одобри законот за олеснување на визниот режим, со кој на граѓаните на некои земји од Источна Европа ќе им биде овозможено да патуваат во САД без визи.
Пред два дена законот доби поддршка и во Сенатот.
Откако американскиот претседател Џорџ Буш ќе го потпише указот за стапување на Законот на сила, Стејт департментот и Министерството за внатрешна безбедност на САД ќе утврдат кои држави ги исполнуваат новите услови за укинување на визите.
Според најавите, се очекува на списокот 27-те држави кои имаат безвизен режим со САД, да се приклучат и Бугарија, Естонија, Грција, Јужна Кореја, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Полска, Романија, Словачка, Унгарија и Чешка.

После оваа вест верувајте дека Западен Балкан уште повеќе ќе станува "Бугарски".
АБЦ, искрено одговори ми, како ќе се осеќаш кога припадниците на Омо - Илинден ќе си ги бараат правата, или на пример кога ќе се отвори тема Пиринска Македонија, и Бугарија искочи со листа на македонци со бугарско државјанство и каже "шо к*р сакате бе...ете колку навистина сте македонци. На лист ве има од прв до последен, ај сус сега".

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па лесно и едноставно,ОМО Илинден Пирин едноставно ќе речат:
-Кој бе сус,па сега има 100 000 Македонци во Бугарија со тоа листата сами си го пикнавте и од 5 000 официјални до вчера направивте 100 000 Македонци во Бугарија денес,сами си напрајвте беља.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Бугарите тие македонци шо зеле бугарски пасши мозат да си ги кажат како нивни. Значи, како бугарски државјанин така?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сепак тие се и Македонци покрај другото,фактички имаат и Македонска тапија каква што немаат некои од оние Македонци на ОМО,а со тоа Македонија никако не може да загуби само добива зтоа што се зголемил бројот на Македонци во Бугарија.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Сепак тие се и Македонци покрај другото,фактички имаат и Македонска тапија каква што немаат некои од оние Македонци на ОМО,а со тоа Македонија никако не може да загуби само добива зтоа што се зголемил бројот на Македонци во Бугарија.
ABC Фактот кој вели дека ако сакаш да добиеш бугарски пасош мора да пишеш дека ти а со тебе и твоите предци се ЕТНИЧКИ бугари, ненеормално многу иритира, и е оружје на бугарксата пропаганда и големобугарска политика.
Е се га не викам дека откако ти ќе го добиеш пасошот немаш право таа твоја етничка припадност да ја промениш, ама проблемот е колку е тоа правнички и реално на хартија изводливо да се направи е друга работа, затоа и викам дека бугарскиот пасош е меч со две острици. За тоа и ти труби римз.
А за шетањето, Конкретен, јас се надева и верувам дека за две години нема да ни требаат визи за европа, па следствено се надевам дека од тој момент па натаму ќе ги погребаш твојот голем песимизам и негативанта и деструктивна енергија која ја шириш.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
А за шетањето, Конкретен, јас се надева и верувам дека за две години нема да ни требаат визи за европа, па следствено се надевам дека од тој момент па натаму ќе ги погребаш твојот голем песимизам и негативанта и деструктивна енергија која ја шириш.
Poslednata , ama APSOLUTNO POSLEDNATA pricina za koja "siram destruktivna energija" e SETANJETO. Za setanje prvo treba pari, a posle vreme. Pravejki pari brgu, brgu, uviduvas deka nemas mnoogu vreme taka da setanjeto otpaga.
Jas "trubam", nazalost nemam bas nekoja tehnicka moznost kako na primer Trubite Erihonski....za VISTINSKO TRUBENJE od koe puknat usni tapancinja :)!!! od prostata pricina sto ne sakam mojot narod da go gledam prinudno zatvoren vo TRLO..GETO ..kako sakas nareci go. Od nekoja pricina...dobro poznata na SLOBODNIOT SETAC rymz ,.......toj ne e SLOBODEN NAROD.
Znaci..bidejki e vidlivo i od Mesecinata deka nekakov realen ekonomski pomest kaj nas ne biduva vo tekot na zivotot na sega najaktivnata generacija..., a jas odamna "destruktivno i pesimisticki" kazav deka drugite..postarite se EKONOMSKI MRTVI i samo gi zalazuvaat deka toa ne e taka.......mislam deka edinstvenoto resenie e nivno slobodno dvizenje na prostorot na Evropa i moznost da se zaraboti nesto koe ke se reinvestira nazad DOMA.... Sega na zalost edinstveniot izbor im e EMIGRIRANJE..bez sansa da se pogledne nazad.. TOA E JEZIV PROCES...A TI RASKAZUVAJ KOMU SAKAS ZA DESTRUKTIVNOST I SLICNO.
Od druga strana isto e potpolno jasno deka vakvata politika POTTIKNUVA na zemanje na drzavjanstvo i PASOS na so marmalad namackaniot takov : BUGARSKIOT. I tocno e deka site ZEMACI mislat deka gi zaebale Bugarite, no EU svesno i ja pottiknuva taa procedura , a so cel da gi IZBRISE MAKEDONCITE. Em te tepa , em ne ti dava da places....
Zatoa "DESTRUKTIVNO" trubam deka site dosegasni i segasni MKD vladi se direktni soucesnici vo toa raznebituvanje na sopstveniot narod...., a lazgite sto gi raskazuvaat neka im bidat na dusa...
A rymz i slicnite......koga ke objasni dali sepak ova e drzava na Makedoncite vo koja so site prava ziveeat i Potomcite na Ilirite ili e samo tranzitna tvorevina za GOOOLEMATA ILIRSKA DRZAVA togas ke prodolzime muabet, ama nego ne mu e gajle...jasno mu e deka procesot veke tece...vo smer kade treba da tece..pa moze sega ovde da prodava rog za kopito :)!!!
Aj batalete...nedela e ..drug pat poveke...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Точно дека недела е ден за одмор и самото име ви кажува дека не треба да се дела=работи,ама ако се земе во предвид фактот дека владините подржувачи работат и во недела мора да им се удри малку "контра на картата".:)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
A rymz i slicnite......koga ke objasni dali sepak ova e drzava na Makedoncite vo koja so site prava ziveeat i Potomcite na Ilirite ili e samo tranzitna tvorevina za GOOOLEMATA ILIRSKA DRZAVA togas ke prodolzime muabet, ama nego ne mu e gajle...jasno mu e deka procesot veke tece...vo smer kade treba da tece..pa moze sega ovde da prodava rog za kopito :)!!!
Aj batalete...nedela e ..drug pat poveke...
Не не, уживај, ќе ти одговорам јас и неделнички..

Македонија е независна држава каде што сите ние живееме. За некоја си транзитна творевина ти што ја сонуваш, онака според мене едно ќе ти кажам. Големата Илирска Држава ти е последно нешто од кое треба да се плашиш. Сум го рекол и порано и пак ќе ти го кажам.

Бугарите народ не ти признаваат, полека и те купуваат за едно шетање. Грците име и историја не ти признаваат, те тепаат кога идеш на одмор. Србите вера не ти признаваат, уште те тапшаат по грб и дрско ти претат во стилот Не смеете да праите тоа и тоа, ќе видите вие.

Е сега..Јас, еве јасно и гласно на цел форум признавам, Голема илирска држава ќе подржам, во тој момент кога Македонија ке дојде до фаза на отцепување, и тоа од страна на Бугарите и Србите. Па јеби му матер, ни едните ни другите не ги признавам како народ, така да, боље ќе идам со тие "моите".

А ти бетонче, мисли му ја на кого треба да му се плашиш. На тоа што сами се продавате, или тоа што други сакаат да не купат како име и држава.

П.С да, јас сум слободен човек. Само ретки се тие што разбираат што јас "трубам" тука, или пак разбираат и и не им одговара.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е па и голем дел Македонци се плашат од тоа твое подржување на Голема Илирска држава и затоа целосно не се отцепуваат,знаеќи дека доколку целосно се отцепат од Србија или Бугарија вие со вашата Голема Илирска држава ќе се осоколите како на Косово и ќе ја барате цела Македонија како што веќе се обидувате со јазикот на "мала врата".

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
читај го постот подобро..

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
bre bre znaci ramiz nema tema a da ne umesa golema albanija.aman be decko so mcis tuka sega, ili go sledis patot na polozani idejniot tvrec za delenje na makedonija , i demek albanija trebala dase izednaci so grcija bugarija i srbija.bozeeeeeeeeeeee uste li ima vakvi kako tebe .neznam sto mesas bugarski pasosi so golema albanija, kakva toa vrska imaaa.koj saka neka si zema bugarski pasosi toa e nivni licen problem.a toa sto vie imete po 5 ili 6 pasosi i po 5 ili 6 zeni vo sekoja drzava :)nesmeta nikomu.vie ste zastiteni so zakon da smetee i po deset pasosi i nikomu nisto.sekako podobro moze dase razviva kriminalot na kurvata vavilonska zaedno so vas, nejzini puleni.:) samo poleka i na vas vi vleguva cuvjata nemoze sekogas da bidete toa sto ste bile :)me raduvaaa mladite albanki razgoleni :)ne samo sto otidoa direktono od feudalizam vo globalizacija tuku i mnogu povece:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не не, уживај, ќе ти одговорам јас и неделнички..

Македонија е независна држава каде што сите ние живееме. За некоја си транзитна творевина ти што ја сонуваш, онака според мене едно ќе ти кажам. Големата Илирска Држава ти е последно нешто од кое треба да се плашиш. Сум го рекол и порано и пак ќе ти го кажам.

Бугарите народ не ти признаваат, полека и те купуваат за едно шетање. Грците име и историја не ти признаваат, те тепаат кога идеш на одмор. Србите вера не ти признаваат, уште те тапшаат по грб и дрско ти претат во стилот Не смеете да праите тоа и тоа, ќе видите вие.

Е сега..Јас, еве јасно и гласно на цел форум признавам, Голема илирска држава ќе подржам, во тој момент кога Македонија ке дојде до фаза на отцепување, и тоа од страна на Бугарите и Србите. Па јеби му матер, ни едните ни другите не ги признавам како народ, така да, боље ќе идам со тие "моите".

А ти бетонче, мисли му ја на кого треба да му се плашиш. На тоа што сами се продавате, или тоа што други сакаат да не купат како име и држава.

П.С да, јас сум слободен човек. Само ретки се тие што разбираат што јас "трубам" тука, или пак разбираат и и не им одговара.
читај го постот подобро..
Па убаво го прочитав и гледам кога ти ќе се приклучиш кон плановите за голема Илирска држава.Токму затоа Македонците се плашат скроз да се одвојат од Бугарија или Србија,од вакви кој сонуваат голема Илирска држава!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
не бев јас тој што спомна Голема Албанија, беше тоа бетончето :) значи следи ја дискусијата подобро друг пат :)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па убаво го прочитав и гледам кога ти ќе се приклучиш кон плановите за голема Илирска држава.Токму затоа Македонците се плашат скроз да се одвојат од Бугарија или Србија,од вакви кој сонуваат голема Илирска држава!
Не си разбрал како што треба. Со неотцепување од Србија и Бугарија, се повеќе растат шансите да Македонија се отцепи. И тоа не од албанците, туку од бугарите и србите кои се внатре во Македонија и работат на тоа повеќе отколку албанците. Долку дојде тој момент, да јас треба да бирам помеѓу Албанија и Бугарија/Србија, со здрав разум тврдам дека ќе одберам Албанија.

Погрешен ти е ставот дека со држење блискост со Србија, и лижење муда на србите и бугарите се прави сигурна држава. Треба да се чекори напред како независна држава, дека сепак тоа сме, нели? Со самиот влез во НАТО се гарантира суверенитетот и границите на една држава, и после нема потреба да се плашиш од голема албанија. Немој да бидеш ко фанатиков овде, дека знам не си...знаеш и да резонираш, кога сакаш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom