"Западен Балкан станува Бугарски"

Статус
Затворена за нови мислења.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Патувам по Европа и го имам чувството како да сум граѓанин од трет ред,не од втор,без разлика што повеќе не се малтретирам по амбасади.Германците за нас имаат мислење дека сме поголеми мафијаши од Албанската мафија на Косово,истото го мислат и во Скадинавските земји,бегаат како од чума и мораш "еж да родиш" за да им докажеш дека сите Македонци не се баш толку криминалци иако не ги пуштаат лесно во ЕУ ниту на прошетка.

Ти си во голема заблуда жими се.

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Nikogas nema da bide vo Bugarija:nenene: :nenene: :nenene:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Togas vednas ke ti stane jasno deka MENE NE MOZES DA ME MOTAS za patesestvijata od pogore naredeni:):)!! kako za slobodno dvizenje na mlad covek zaradi SOBIRANJE ISKUSTVA i normalno zabava...ili mozebi biznis ???
.

Грефче..пак ќе ти кажам. Сакаш да кажеш дека лажам? :).

Deka vleguvas vo nekoja ambasada, pa posle dobar den ...so plaviot MKD pasos dobivas viza ...
.
БАШ ТАКА. Добар ден, на папири, дај виза. Чао пријатно.

Deka na prv pogled mnogute raboti sto gi kazuvas ovde, DRZAT EPTEN VODA...drzat....no isto taka sekoj i malku izvezban "GEBELSOVEC" znae deka NAJGOLEMATA LAGA SE SOSTOI OD 98% VISTINA...taka da ajde ja ostavime raspravijava :)!!
Ako si iskreno mlado momce kako sto se kazuvas...e vo red, duri i ako malku podlazuvas, isto e vo red...se dodeka imas cesni i covecki nameri ...

Вистината е тоа, на некој не му одговара. Него батали ме мене, не е темава кој како вади виза, и како вади.

Темата е дека со вадење на Бугарски пасоши расте бројот на бугари во Македонија, број со кој Бугарија кога тогаш ќе се фали. Е тоа ти е драги мој ФАКТ. Сега дали оваа лага состои 98% вистина или? Ја да сум некој функционер од Бугарија, ќе искочам на јавно и ќе кажам следново

"Последнава година, бугарско државјанство добија 40.000 бугари кои досега беа под Македонско робство без можност да се искажат како бугари од Македонската наци политика. Среќни сме што дојде денот вистината да излезе во виделина. Очекуваме уште поголем раст на бројот на бугари кои што ќе се вратат во татковината"

Според документи, ова може да се каже во било кој момент, и тоа со доказ, потпишани барања за државјанство. Епа мили мој, бујрум, вадете бугарски пасош за шетање. И после од кај 20% албанци во Македонија.. Ехееееееееееј

N

n/a

Гостин
O.K
Jas imam saat vreme slobodno...
max sum opusten posto popladnevo bev na plaza...
pa sega `malku` rafalno` ke pukam u meti sto odamna sum si gi `belezal`!
Ima delovi od makedonskiot mentalitet koi sto `ubitacno` mi smetaat...

Mi smeta sto koga sekoj od nas povekjeto...seriozno diskutira...obrazlozuva so fakti...vo nasata Makedonija...obavezno ke se najdat nekolku `shereti`...`majtapcii` i inati...koi sto i samite neznaejki od koj poriv...ke gi unistuvaat diskusiite...i ke gi `miniraat` zaklucocite..

Po definicija...diskusiite imaat za cel zaklucok! (i toa opsto ili bar od mnozinstvoto prifaten,inace nemaat smisol..)...a vakvite primeri...imaat za cel da ja unistat samata diskusija...
Sekogas se skepticno nastroeni i neubedeni vo sopstvenite moznosti...sekogas inferiorni ama na smetka na toa GLASNI...takvite lugje me pravat da gi preziram!
Neznaes kako?Ne si ubeden deka moze poinaku?Si probal sam ama ne si uspeal?
Pa sabane eden...togas kjuti i ne mrci...i slusaj i ispolnuvaj sto ke ti kazat...ne pravi uste pogolemi nesoglasuvanje i ne plukaj po svoite i svoeto...i skrij ja tvojata skepticnost,kukavicluk i nespremnost...namesti osmeh i baraj si go mestoto u hierarhijata ne kako dvizecka sila...no kako ispolnitel!
I taka dobro ke pomines...:smir:
Takvi primeri na lugje...(DRNDALA) MRAZAM!
Mi deluvaat loso na psihata...mi ja odzemaat silata i elanot...me butkaat u depresija...me naveduvaat da mislam na varijanta...za kogo i so kogo be...i zatoa gledam sekogas da bidam ponastrana od takvi!
Neretko mi se ima sluceno...i uste mnogu pati ke se sluci...koga sedam so takvi....da viknam konobar...da si ja platam smetkata...i da si stanam...
Bez objasnuvanje!
Taka da...Concrete...i ABC...jas ve prezram vas dvajcata...i kolku i da se trudam ...ne moze i ne sakam da igram be zaedno so vas...vie ne ste igraci...playeri...
Vie samo DRNDATE...rodeni ste nezadovolni i u isto vreme bezgresni...i znaete samo destruktivno da vlijaete na ostanatite...
Jas nejkum da bidam u dodirna tocka so vas be...ke me pravite i mene nesrekjen...ke me padnete duhom i ke mi ja zemete energijata koja sto mi e tolku potrebna za novi pobedi...
Jas...sakam da se stavite ili u zaednickata cauza...(zboram za ramkata R.Makedonija) kade sto(u ramkite na koja sto) delumno malku skepticizam,presmetanost i plaslivost ke vi bidat sekogas prosteni...i ponekogas pozitivno ke vlijaat...
Zosto nikoj od igracite ne smeta za sebe si deka e bezgresen...
ama ova sto vie go pravite...e krajno neseriozno...destruktivno ...kontraproduktivno...i apatriotski i apatriahalno!
A jas takvi nevernici,drndala,seznajkovci...
da povtoram...nejkum u svoja blizina!
Nejdete si ja vasata srekja...i u ime na toa...za da stane pobrzo bidete konstruktivni...ili gubete ni se od pred oci na tie sto si ja sakame drzavata...i ostavete ne da se potrudime da si ja zavrsime rabotata...
p.s. Repliki...u koi sto ke spomnuvate familii,partii...evrei...ne se primaat...i ne se dobredojdeni!
Zborime za ona sto e zaednicka ramka...t.e za nasata zemja R.Makedonija...od koja sto dvajcata zaradi neproduktivnost i apatriotizam zasluzuvate da bidete IZBRKANI!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е па токму тука е поентата драги мој zevsus,токму тука лежи зајакот во с-рамката,ние на секој начин се трудиме да ве извадиме од рамката и секако разбирливо за таа прилика ја обвинуваме владата (без разлика која) доколку не ги исполнува своите залагања кој ги кажуваше пред да дојде на власт.Токму затоа се и нашите "дрндања" насочени во правец на она што значи слобода.Ти ниту било кој не може да им објасни на Македонците колку е лошо или подобро во ЕУ ако не се бориш и сите тие да имаат еднаков третман,да патуваат слободно и сами да изберат дали им е подобро да седат дома и да садат тутун на пример или да извадат некаков документ со кој барем ќе можат да излезат од ГЕТОТО,да го напуштат барем за миг.Мислиш ли дека ние се представуваме за безгрешни,не бе брат и ние правиме грешки,понекогаш ситни,понекогаш поголеми но сепак грешиме како и секој нормален човек.Единствената разлика меѓу нас е таа што нас неможеш толку лесно да не излажеш односно понајмалку може да не излаже сопствената влада затоа што ние ја гледаме реалноста,ние сме меѓу народот и се сочуствуваме со него,ние ги преживуваме истите маки и голготи ама тоа го прикажуваме јавно,транспарентно,без да им се пикаме во шупак на властите како што тоа го прават некои и овде на форумов,најверојатно од лични интереси и некаква корист со тоа што ќе викаат дека требало да се издржи и цел живот или два ако треба,во оваа беда и сиромаштија која не опкружува ама да се останело Македонец.Па тебе или мене никој со сила нема да ме направи нешто што јас не сакам да бидам.Албанците од Македонија не плаќаат визи за Албанија,зошто да не плаќаат,зошто и тие имаат дупли па и тродупли пасоши а овде ми мрчат мадиња,или Албанскиот пасош е друго а Бугарскиот друго.Зошто процентот на Албанци се зголеми на 15-17% во државава кога само до пред пола век не беше ни 10%,колку што нема никогаш реално да има Бугари во Македонија.Истото се случува сега и со Србија која реално никако не би имала толку народ со барање за Бугарско државјанство ако и тие не почуствуваа дека се ГЕТОИЗИРАНИ како нас.И на крај знаеш ли зошто порано Бугарите сакаа да станат Југословени па и Македонци,единствено за подобри егзистенционални причини и ништо друго како и 100% Македонци,Срби и останати кој денес го прават тоа.

N

n/a

Гостин
Мислиш ли дека ние се представуваме за безгрешни,не бе брат и ние правиме грешки,понекогаш ситни,понекогаш поголеми но сепак грешиме како и секој нормален човек.
.Па тебе или мене никој со сила нема да ме направи нешто што јас не сакам да бидам.
И на крај знаеш ли зошто порано Бугарите сакаа да станат Југословени па и Македонци,единствено за подобри егзистенционални причини и ништо друго како и 100% Македонци,Срби и останати кој денес го прават тоа.
Ako stvarno i od srce gi mislis...totalno se soglasuvam so ovie delovi od tvojot post!
Feel the preasure!:toe: :pos2:
Nauci da tancuvas po ivicata na nozot i da rizikuvas...
materijalnoto dobro samo po sebe ke ti dojde...
Ako ne si zadovolen od tvojata ekonomska sostojba...
obvinuvaj se prvo sam sebe...
pa vladata i politicarite (ekonomistite od tvojata drzava e najpravilnata forma)
ALI...nikogas zemjata!
Nikogas drzavata kako celo...
Ona bila...i mora da ostane svetost!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Најди еден момент во моите постови каде ја обвинувам земјава па добиваш пиво,можеби владата ама никогаш земјата и народот.Само немој сега со онаа провладина и комунистичка парола каков народ-таква влада зошто по правило таа е измислена за да го смири незадоволството кај народот.Си размислил ли зошто кај нас не се менуваат влади,зошто премиерите се држат како пијани за ограда окулу власта?Значи не е се до народот и државата туку до желбата да се краде од народот и од државата колку подолго се на власт.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
.Албанците од Македонија не плаќаат визи за Албанија,зошто да не плаќаат,зошто и тие имаат дупли па и тродупли пасоши а овде ми мрчат мадиња,или Албанскиот пасош е друго а Бугарскиот друго.Зошто процентот на Албанци се зголеми на 15-17% во државава кога само до пред пола век не беше ни 10%,колку што нема никогаш реално да има Бугари во Македонија.
Ко прво, албанците не плаќаат виза за Албанија, дека државата така одлучила, а не дека имаат 3-4 пасоши, не сери. И македонецот не плаќа виза, туку некоја смешна такса од 1 евро...порано беше 10 евра. Во договор со македонската влада, таа такса се намали на 1 евро.
Ко второ, албанците колку биле во минатото, според тебе ни 10% можеби, но денеска, се помалце македонци има, а се повеќе албанци. Епа пишувај се бугарин, србин или грк, а наталитетот на албанците е се поголем. Па ти анализирај после зашто. Евреите се најверојатно криви.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе ајде да ја делиме грција! Еден сојуз, Албанците ќе си ја грабнат Чамерија, ние Егејска Македонија, останатото ќе им го подариме на Турците...Потоа Бугарите самите ќе сакаат да ни го вратат Пиринскиот дел уште пред да им го побараме, од страв...

незнам каква врска има ова со темава ама ајде... :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да не им ја земеме цела на Бугарите,нели?:)Што пак се однесува до Албанскиот наталитет мислам дека се осипува наместо да се зголемува пред се носени од фактот што насекаде станува поубаво отколку во Македонија,а и така се доселени од Косово па не им е по природа да го поминат остатокот од животот во Македонија.Втора и многу битна причина е таа што нивната домицилна држава Албанија граби напред во преродба со изградба на хотели и придружни активности за кој ќе требаат работници во туристичкиот сектор со познавање на јазици од групата на Македонскиот со што голем дел својата понатамошна иднина се повеќе ќе ја гледаат на Албанското крајбрежје.Наталитетот и кај нив се намалува па сега немаме по 10 деца од фамилија туку ги имаме по 10 ама од 4 фамилии кој сеуште живеат во заедници.Што пак се однесува до природниот прираст на Косово откаде воглавном беше населувана Македонија се покажува веќе на дело "запрашуванјето" со збогатен ураниум па и оттука во блиска иднина ќе немаме многу голема опасност барем за изменување на процентуалниот сооднос.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Vidi Zevsus ili si ti batka mnooogu glupav...sto ne izgleda deka ke e toa, ili si mucuk do onaa strana na smrdeata.
I tolku na ovaa tema.
Zosto so nekoi izgubeni nema sto da se diskutira.Mislam na Bozji sustestva predodredeni da si vlecat toa tovarot...verojatno znaes kako gi vikaat vo Hrvatska : TOVARI...ne znam kako bese na Makedonski :):)!!
A rymz "lazgoto"..... moze i ponataka da si kazuva nevistini.. .toa si e bolest kako i sekoja druga ,imame razbiracka, no sepak bolest koja ako ne se leci na vreme i pravilno ...poprima razmeri kakvi ovde veke mozeme da gi zabelezime.
Inaku moj Zevsu-su od takvi "MAKEDONCI" ko tebe sekogas si patime...od dedo Noe navamu. Luge koi nikogas nemale sposobnost da razmisluvaat so sopstvena glava i da napravat racionalna procenka si istata taa glava ....so eden zbor NACIONALNI AMATERI.............
Mene ic ne mi e gajle kolku si ti toa nabeden razbijac, a vsusnost smotan gubitnik koj svojata nesposobnost ja pakuva vo nasilna oblanda...da ne zabelezat drugite deka ne go biva.....aj da ne kazam za sto...............
I vakvi izlivi...ZA BRKANJE ......SEGA I NIKOGAS POVEKE............
A novi pobedi, budaletinko edna, ne se postigaat so ignoriranje na porazite, so podcenuvanje na protivnicite,so ismejuvanje na neprijatelite......za toa treba malku poveke od tvojata realna depresija , strav i NEZNAENJE KAKO????
Zatoa togas site drugi sto ti go treskaat toa vo lice, se...kako bese po tebe: MRCATORI..???? onie .koi ti go narusuvaat bedniot podanicki,vazalski, prizemen DUSEVEN mir ???
A mojata sreka si e odamna najdena, ako e toa potpolna sreka da go gledas svojot narod nesreken......no bas zatoa sto smetam deka mojot narod cmae vo zandanata, se trudam da mu otvoram oci....i ne ovde na forumov, koj e detska igra...tuku na nacini na koi verojatno tvoeto gravce od um ne ni moze da gi percepira.....
I tocno e deka so ABC se slagam i go poddrzuvam..... no samo vo eden detal:MAKEDONECOT DURI KOGA KE BIDE SLOBODEN GRAGJANIN, SO MOZNOST SLOBODNO DA SE DVIZI KAKO PRIPADNICITE NA SITE MODERNI CIVILIZIRANI NARODI, KE BIDE COVEK. A negovite varijanti , na ABC za resavanje na toj problem: zelbata da se bide sloboden ...si e negov izbor....za koj apsolutno nemozam da go osuduvam...kako sto mnogu ovde si dopustaat....
Do togas nekoj najbezobrazno...so bedni objasnuvanja, nedostojni za covek koj pretpocita da ne bide tretiran kako fasisoiden grabezlivec i neprijatel na Makedonskiot narod....proba da go drzi narodecov nas vo zandana....ostavajki mu ja edinstvenata varijanta za beg: zemanjeto tugo drzavjanstvo.
A bidejki Bugarskoto se deli sakom i kapom...se znae i rezultatot....no kolku sto slusam i drugite prekuokeanski varijanti duri imaat primat po brojnosta....
Mozes da go sutiras ovde ABC okolu negoviot Bugarski pasos koj mu bil realno najdostapen....no aj odi zini deka ne e vo red so edno drugo drzavjanstvo ....samo gledaj so usul...... za da ne ti pratat marinci da ti e...mater...za uvreda...
E........ jas gi zavrsiv vakvite muabeti so Grckiov bog i naslednikov na Ilirite na vakvi temi.....nema poveke.....

S

Stef Bachatero

Гостин
А што ако земам,бугарски пасош тоа ме прави по не македонец,како прво тука е жива сиромаштија бизнис тешко да сториш нешто а ако сакаш да земеш пара мора да идеш во соседниве земји,многу луѓе заради сопствена егзистенција земаат пасош не затоа што се пробугарски ориентирани или незнам што крива е нашата држава а бугарија си добива,колку пари заработува од овој бизнис,и не се препукавајте крива е државата не Бугарија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А што ако земам,бугарски пасош тоа ме прави по не македонец,како прво тука е жива сиромаштија бизнис тешко да сториш нешто а ако сакаш да земеш пара мора да идеш во соседниве земји,многу луѓе заради сопствена егзистенција земаат пасош не затоа што се пробугарски ориентирани или незнам што крива е нашата држава а бугарија си добива,колку пари заработува од овој бизнис,и не се препукавајте крива е државата не Бугарија.
Не е државата воопшто крива,туку вината треба да се бара кај оваа па и кај сите досегашни влади наваму од осамостојувањето досега.Како владата е понова така е повиновна затоа што не обрна внимание на овој суштествен проблем.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Земи каков сакаш пасош...само тоа што го изнесов јас соодветува со темата. Се зголемува бројот на бугарите на балканот. Утре, бугарија ќе мавта со лист каде што одреден број граѓани на Р. Македонија се бугари. Не знам како треба да ви се нацрта за тоа да се свати така...Шетање Европа, и факт дека западен балкан станува бугарски, не е исто. Ама ај...кршете глава.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
So MK pasos nisto ne se pravi...
Posebno se na udar privatnici i would be privatnici.Pa posle barame razvoj...
Po nekoja logika admin. rel.nema problem za vizi,valjda znaat deka ako nekoj rab.drzavno e tolku indoktriniran sto ne bi si igral da ne se vrati.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom