"Западен Балкан станува Бугарски"

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Покрај голем број Македонци кој аплицираат за Бугарско државјанство и лесно го добиваат,станува помасовна појавата и на други националности кој аплицираат за добивање ЕУ патни исправи.Мислите ли дека тоа е од патриотизам кон Бугарија или само се бара начин за слобода од ГЕТОТО?

Србите бараат романско и бугарско државјанство

Букурешт, 27 јули - Се повеќе Срби аплицираат за бугарско и романско државјанство со цел полесно да влегуваат во државите на Европската унија. Бугарското министерство за правда треба да разгледа 30.000 барања на Срби кои бараат бугарско државјанство. Само минатата година бугарско државјанство добиле 1.500 лица од јужна Србија.
Наспроти тоа Романија се уште не издала ниту едно државјанство за српски граѓанин, а причината за тоа најверојатно е сложената процедура за добивање на романско државјанство.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Поразителни факти,а?:(

N

n/a

Гостин
:pos2: :pos2: :pos2:
A ti ova po prilepski a???
posto si ja imas muvata na kapata...edvaj cekase da najdes nekoj drug i da kazes...ete ...ne sum sam...ete...policijo...fatete go i nego...

Koga go vidov naslovot na temata...vikam nekoj resil da zbori za ekonomski parametri...pa i za moznosta koja sto e realna golemite multinacionalni kompanii preku svoite bugarski ispostavi da gi kupat zivotoznacajnite kompanii vo ovoj del od Evropa...
so sto na papir...oni ke stanat bugarski i verovatno bi imale bugari za menadjeri...
ali onda go vidov ABC...i mi stana jasno deka zbor nema od toa...
p.s. Ako mi pisuvas replika...ABC...te molam bez rodsildi...rokfeleri...kisindjeri i opsto evrei...te MOLAM!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кога ќе се расфрла Бугарија со статистика колку души имаат извадено Бугарско државјанство, со тоа тврдејќи дека другите земји од балканот правеле притисок врз "бугарското" население и дека се вршело неправда врз бугарскиот народ, и ќе ги извади на маса истиве бројки, на АБЦ и на таквите ко него, ќе им биде џабе да се обидат да објаснуваат дека они уствари се срби македонци или нешто друго, дека на АБЦ пристап во канцелариите на ЕУ му е забранет...

Па после нека пишува дека ние сме гето, и дека пасошот му е само за шетање...додека бројот на "бугарите" во Македонија расте, а ете, и во Србија исто. Тоа е само олеснување на бугарите, а богами и отежнување на македонците во Бугарија...дека статистички гледано, се повеќе и повеќе луѓето се изјаснуваат бугари...дека биле претходно под притисок да се изјаснат тоа другото, па денеска во демократски услови, најпосле се изјаснуваат Бугари...

А АБЦ и другите, нека маваат груда дека сеуште се Македонци...они не се ништо повеќе отколку една ебана статистика која го вели спротивното.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе вам ви е криво оти не можите Букарски пасош да купите,не е друго гледам јас.:):):)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ептен ми е криво, најкриво ми е што со македонски пасош цел свет го шетам...националиста сум па нејќам со македонски да шетам, туку ти љубоморам дека ти со бугарски шеташ...

треба да си морон а да не го сватиш постот погоре од мене..ама ај...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сигурно имаш нов "карбонски".:)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Tie 30 000 baranja od Srbi mozno e da se najgolem del etnicki Bugari od reonot na Bosilevgrad. Imav drugar po poteklo od tamu i covekot sekogas si vikase deka e od bugarsko poteklo.

N

n/a

Гостин
...

Tolku bugari...NEMA tamu
Toa se dve pogolemi sela u skrka...
kaj sto nikoj normalen ne zivee..
E sega...bugarite vikaat...deka posto srbite skontale deka tamu ziveat samo bugari
namerno ne investirale u toj region...
Al idi pomini i vidi sam...tele da vrzes ke izbega od tamu...
(voda nema...retko sto raste)
a ne pa covek....
Znaci...ete 5.000 od tamu...
drugite se bugari ko ABC...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Сигурно имаш нов "карбонски".:)
се знае јас каков имам :) македонски, уште сум со плавиот. 2010 ми истекува...има време за нов пасош..не му ја мисли ти за мене.. :) ми даваат мене виза кога барам...да се зачудиш, дури и со македонски пасош...него не е темата тоа...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Aбе вам ви е криво оти не можите Букарски пасош да купите,не е друго гледам јас.:):):)

ABC Ќе разбереш ли ти некогаш дека не ни треба нит бугарски ниту каков и да било друг пасош освен МАКЕДОНСКИОТ. Нација со вадење пасоши од соседни земји не се прави, а за да имаш функционална држава треба да имаш нација.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас пак мислев дека ние сме веќе направена нација итоа меѓу првите во Европа,само последниве 16 години живееме во ГЕТО.:(

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
оооооооооооо јебем ти гето, единствено гето е во македонија можеби е твојот ум, ништо друго..ама ајт

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Tolku bugari...NEMA tamu
Toa se dve pogolemi sela u skrka...
kaj sto nikoj normalen ne zivee..
E sega...bugarite vikaat...deka posto srbite skontale deka tamu ziveat samo bugari
namerno ne investirale u toj region...
Al idi pomini i vidi sam...tele da vrzes ke izbega od tamu...
(voda nema...retko sto raste)
a ne pa covek....
Znaci...ete 5.000 od tamu...
drugite se bugari ko ABC...
Spored popisot od 1981 vo Srbija imalo 32687 Bugari, vo 1991- 26416 a spored popisot vo 2002- 20497. Ne e mnogu tesko da se pretpostavi deka skoro site 20000 denes pobarale bugarsko drzavjanstvo a imas ostatok od okolu 6-7 iljadi "asimilirani" od 91 navamu koi sigurno golem del isto pobarale drzavjanstvo. Ne velam deka nema Srbi ama veruvam deka pogolem del se Bugari.

Izvor-Zavod za statistika na Srbija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom