Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Драмата Македонски Фауст од Младен Србиновски. Сега завршив со читањето по КОЈЗНАЕ КОЈ ПАТ.....неможам да се изначитам.
Строго ја препорачувам на патриотите :)

Препорачајте ми некоја психолошка книга плс, ми треба за семинарска.Само да не е од типот на Кој го здиплимоето сирење:)

Препорачајте ми некоја психолошка книга плс, ми треба за семинарска.Само да не е од типот на Кој го здиплимоето сирење:)
Уметноста на љубовта- Ерих Фром, психолошки приод на сите типови љубов кои може човек да ги чувствува кон различни објекти.
Послеее Сексуална теорија во 3 расправи од Фројд , за сексуалноста кај секакви типови луѓе од епилептичари до арни ... :back::smir:

Дајте некој предлог за криминалистички роман... одамна немам читано нешто вакво..
Се плашиш ли од темница - Шелдон, Точка на измама-Ден Браун. Тие ми се последни крими романи прочитани . Поздрав!:smir:

убава и интересна книга....Кралот Алкохол-Џек Лондон

Би ви ја препорашала последна што ја прочитав „Демонот и госпоѓицата Прим“, од Пауло Куељо. Одлична книга. Мора да се прочита!:pipi:

Уметноста на љубовта- Ерих Фром, психолошки приод на сите типови љубов кои може човек да ги чувствува кон различни објекти.
Послеее Сексуална теорија во 3 расправи од Фројд , за сексуалноста кај секакви типови луѓе од епилептичари до арни ... :back::smir:
Некоја друга,не толку филозофска?:)

Nedzma Badem-bestseler ma da ne sum po bes selerive,ali mi go privlece vnimanieto.Imeno stanuva zbor za neverojatno svedostvo na arapkinjata Nedzma koja resila da go prersi seksulaniot tabu i zakonot na tisinata,za da ja raskaze svojata prikazna-za sredbata so eden strastven,prefinet maz sto i ja otkril ubavinata na bezgranicnata ljubov,ognena i dlaboko seksualna.

Би ви ја препорашала последна што ја прочитав „Демонот и госпоѓицата Прим“, од Пауло Куељо. Одлична книга. Мора да се прочита!:pipi:

Мене ми е пред последна хехе прекрасна книга според мене и најдобра од Пауло хехе :vozbud:

Хари Потер (особено 4,5,6,7)... можи некој ќе кажи дека е детска ама сигурно ги гледал само филмојте :pov: ХП книгите се забавна литература за сите возрасти (иако не верувам дека дете од 7-12 год ќе ја разбере на вистински начин) и носат скриени поучни пораки за животот воопшто, во некој моменти преку тој волшебен свет го одсликува вистинскиот свет (општеството)... А и смеат до солзи :pos:

Ако некој сака да почне да ги чита нека не се разочарува уште од првиот дел... :nenene: затоа што 1,2 а можеби и 3 се малку “подетски“, меѓутоа од книга во книга, со растењето на Хари, “растат“ и книгите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom