Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам се вртат во круг едни и исти книги.
Девојката со портокали, Демијан, Мемоарите на една гејша, Порака во шише, Времето на лалињата - добри книги...
По ваш совет ќе ја прочитам Дервишот и смртта и уште некоја...

Амин Малуф - Крстоносните војни видени од страна на арапите. За сите оние што ги интересира историскиот жанр и арапската и западната култура

Девојката со портокали, Демијан, Мемоарите на една гејша, Порака во шише, Времето на лалињата - добри книги...

Моја препорака е после Дервишот, веднаш да ја земеш “Тврдина“. Исто од Селимовиќ, и велат дека е еден вид продолжение. А и без тоа, јас веќе еднаш ја препорачував. :wink:

Моја препорака е после Дервишот, веднаш да ја земеш “Тврдина“. Исто од Селимовиќ, и велат дека е еден вид продолжение. А и без тоа, јас веќе еднаш ја препорачував. :wink:

Да, јас ја прочитав твојата препорака за ,,Тврдина‘‘, ама онлајн успеав да ја најдам само на српскохрватски. Сепак, без здив како што и може да се очекува од Селимовиќ...
Инаку, ако имаш нешто друго од него, дај препорачај. :)

ЈАс да препорачам.. “Кажи кога“ ; “Чекори за сеќавање“ ( има и филм ама вреди да се прочита ) ; “Оркански височини“ ; “Римјанка“ ; “Збогум мои 15 години“ ; “Будење“ ; “Облеката на душата“ ; “Вљубена жена“ ; “Времето на лалињата“ ; “Разбој“ ; “Ленман“ ; “Зоја“ ; “Среќен е оној кој умее да сака“ ....

Vi ja preporacuvam "pretsokratovci" od Vitomir Mitevski, prof. na filosofskiot fakultet.super e

Idiot , Bedni Luge, Kockar... - Dostoevski..
ako sakate trileri.. zemete nesto od Sidni Sheldon (Krvna vrska, Se plasis li od temnica, Ako ima utre...)
knigite na Hese se mnooogu dobri..
eh da..
luge procitajte ja Gol Chovek od nasiov Igor Dzambazov

Ах бре како можете да ја сакате Порака во шише... :pov: ОК, мое мислење, не ме тепајте. :smir:

Мои препораки:

Демијан - Хесе (повторно :) само и јас ја засакав од второ читање)
Демонот и госпоѓица Прим - Коељо
Игра во `ржта - Селинџер
Алхемичарот - Коељо
Големиот Гетсби - Фицџералд
...
заборавив некоја сигурно :Ѕ

Најдобрите книги се од Пауло Коелјо - "Дневникот на еден волшебник" "Алхемичарот" "Вероника реши да умре" " Валкирите" "Петата гора" и многу други .. После Ог Мандино .. од Дитас има интересни книгички како Крив Правец, Скршена душа(оваа посебно ја препорачувам) a Книгата која ми остави најголем впечаток и ми наметна некои критериуми на живеење е "Играта на животот и како се игра" Флоренс Скодвел Шин

The Sun Also Rises- Ernest Hemingway

Ах бре како можете да ја сакате

Демијан - Хесе (повторно :) само и јас ја засакав од второ читање)
Демонот и госпоѓица Прим - Коељо
Игра во `ржта - Селинџер
Алхемичарот - Коељо
Големиот Гетсби - Фицџералд
...
заборавив некоја сигурно :Ѕ

Ej bravo. I jas ke ja preporacam Golemiot Getsbi i bilo sto od H.Hesse. I uste Idiot od Dostoevski. Knigata na krajot me ostavi--vau

Значи, на оваа тема можете да препорачувате книги кои веќе сте ги прочитале и мислите дека заслужуваат да бидат прочитани.

Моја препорака:

„Девојката со портокали“ - Јустејн Гордер
„Последната кашмирска роза“ - Барбара Клеверли
„Негирање“ - Кит Аблоу (одличен психолошки роман, подобро да го прочитате романот, отколку да дремите пред телевизор гледајќи трилери, хорори и сл)
„Папата Јована“ (го заборавив името на авторот)
„Принцезата Султана“ - Џин Сасон

Gi imam procitano ovie i stvarno site se mnogu dobri....i jas mislam deka stvaro morate da gi procitate
Ovde bi gi dodala i:Tocka na izmama,Parfem i Zahir

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom