Симптоми of being a сељак

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дополнување на Јове:
1) Возило: Вози Југо (или 101) црвено офарбано со затемнети стакла позади (црни) и назад на задната шофершајбна бела лепенка Pioneer да ја покрива речиси цела задна шофершајбна! Ауспух голем, а по можност и да го нема. Спуштено (само напред), ставени бандажи безвеза (по можност двата предни различни од задните), и пуштена некоја турбо-музика со отворени до крај прозорци. По можност ставено централна и аларм со даљинско кој се пушта навечер од сопственикот. Не за нешто друго туку да видат дека е “шема“.
2) Дома: По цел ден откачено Синан Сакич (или некое турбо радио не кое 50% има реклами) до даска + отворен прозорецот да се слуша подалеку. Ова може да се изведи и со пуштање на ДМ-Сат телевизијата.
3) Изглед: Оди кабадајски, а тежок е едвај 60 кила. Облечен во фармерки со кошулата в натре и мобиљката закачена на појас (по можност во футрола!) За излегување му треба пола саат да се искапи, и едно 40 минути да ја направи фризурата. А да... Се бричи секој ден одсабајле исклучиво со машинка за бричење.

ме мрзи појке... Ако ми текни уште нешто ке пишам.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
ЛОЛ Џиш брат шо има врска бричењето???:pos::pos::pos:

И заборај да кажиш дека оди на вежбање кај Паљото, и крева 25 кила и тоа со нозе!!!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Ај да ви кажам и јас нешто за битолските „кабадаи“. Ова се однесува на сељаците.

Изглед:

1. Главата бричена или стрижена кец.
2. Маица - рамбовка ЗАДОЛЖИТЕЛНО! и пикната во фармерки.
3. Одење во теретана секој ден, вежбање исклучиво само рацете.
4. Надуени раце, + пивски стомак. (ама огромен)
5. Тетоважа, или голема или никаква.
6. Златен, дебел синџир околу вратот (над маицата). Може и голем крст ама не е морално.
7. Мобилен најчесто од понови марки, на маса.
8. Цигари, било какви, на маса.

Однесување + муабет:

Седат на кафе и ги меркаат сите женски од глава до петици, без исклучок. Коментар: 1. Боооо, брат, јака пичка.
2. Како ќе ја клецкам...
Ако некој од другарите си фати женска што не ги задоволува нивните критериуми (големи гради, голем задник и минич), одма коментар:
1. За кур не чини.
Ако некоја нивна бивша девојка си фати нов дечко, и нормално, другарите веднаш прават мајтап, тогаш следува:
1. Еее, ја изебав и толку беше.
А ако се работи за убава девојка, тогаш:
1. Џабе се прчи со неа, јас прв ја поминав.
Ако се работи за девојка што му манала корпа:
1. Не бе, не ми мана корпа, јас ја неќев.

Ако ми текни уште нешто, ќе пишам пак:)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ЛОЛ Џиш брат шо има врска бричењето???:pos::pos::pos:

И заборај да кажиш дека оди на вежбање кај Паљото, и крева 25 кила и тоа со нозе!!!
Бричењето е една од најсељачките особини бре еј. Од 7 да станиш само за да се избричиш - останато од ЈНА кога ги тераа секој ден војниците да се бричат.

И заборајв да подспомнам... Се прај манга пошо вежба кај Паљото (шо би рекол колегава од Битола) и крева раката да покажи бицепс и што да речам... под мишка шума.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
e ова денес ми се случи...пази
легвам малце да се одморам кон 5 сатот... и таман легнав, слушам од спротивнава зграда тој селјакот рокнал турбо-фолк до даска на балконот,
и се изнервирав јас не можев око да склопам никако и излегов и му викам со убаво:
- дечко дај ак сакаш малце стишај „музиката“ не е убо во ова време олку гласно, да се одморам малце ак сакаш
и пази шо ми вика: - ам дечко ам, ам затвори еба пенџерето(а то надвор пука од горештина)
...то е то...селјачко community

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
:pos: сте ме изнасмеале вака по сабајлечки :pos2:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
aauu..dobro bese ova...haha

Mene najlegendaren mi onoj seljackiot komentar koga ke prasas nekoe seljaciste kako pominal sinoka so zenskata,i on vo stilot:

Auuu brat,kako sum i vlegol ej,aauuff.Debelo crevo i izvadiv!
LOL

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Еве нешто од југо-западен Скопје.Дали сте слушнале за Припорчани?
Вака.
Увек се шатирани или фарбани плаво,боите во кои се носат мора да се дреч(забележителни) и да се разликуваат една со друга,понашање[ке се соберат 20 души на еден и ке му се прават мангупи],музика искључиво хардкот-турбофолк:pos2:(Цеца и Драгана) а сега во последно време се приливаат во “рапери“(50 сент,и све шо ке дадат на македонскиве телевизии и тука им е химната Ново Лисиче од Единствена Опција,и незаборавен моден додаток привезок за на ленец NY,чиста пластика).Искачаат искључиво во Вулкан и лете и зиме.
Превозни средства-искључиво од најдобрите модели од рели '63-та:vozbud:
(мислам Југо,101,125 и сите модели на застава,но има и некои многу постари модели што воопшто не ги знам),најважно имаат хоум-мејд спојлери,озвучење од Бит Пазар.Бојата на крнтијата мора да е светла или црна,со бандажи во дреч зелена или жолта т.е да се забележителни.Акцентот им е чуден(ги одовлекуваат зборовите) и се разбира имаат црвени обравчиња.Значи тука збориме за возраст од 14-18 години.
1. Вулкан не работи летно време
2. Зимно време на врата не ги пуштаат

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Не ми е јасно, што има сељачко во три-четврт панталона и папучи на ова топло време? :toe:Екс ју хитчиња всушност не подразбираат единствено турбофолк, туку и стари, класични рок хитови од големите бендови од бивша Југославија...
И што побогу им фали на прслуци со силиконски прерамки?:nesvest:
И не ми го вреѓај Жаре Бербер.
:pos:

Затоа што три/четврт пантолона и папуча со половина петица извадена надвор изгледа многу несредено и гн`сно и е само и исклучиво балканска мода, но за среќа ја прифаќаат само најголемите сељаци. За силиконските прерамки, мислам дека е дегутантно и да ти реплицирам ако самата не знаеш во што е финтата.:smir:

Што се однесува до екс Ју хитчињата мислев на оние што ечат низ нашите трговски центри од типот ...Три сам ти зиме шапталаа име....и Пууут, путујееем, а жаао миии....итн... Воопшто не ги имав на ум старите класични рок песни за што сведочи и мојот пост на таа тема.:toe::smir:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Затоа што три/четврт пантолона и папуча со половина петица извадена надвор изгледа многу несредено и гн`сно и е само и исклучиво балканска мода, но за среќа ја прифаќаат само најголемите сељаци.
Да затоа Германците како културен народ секогаш се шетаат по бели чорапи и папучи или сандали.

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Да затоа Германците како културен народ секогаш се шетаат по бели чорапи и папучи или сандали.
Бацилус,зборуваме за сељаци. Тие што ги носат папучите со пола петица извадена се сељаци, но не поголеми од германските сељаци кои ја носат гореспоменатат бела чорапа :pos2:. И си припаѓаат во исто друштванце.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Бацилус,зборуваме за сељаци. Тие што ги носат папучите со пола петица извадена се сељаци, но не поголеми од германските сељаци кои ја носат гореспоменатат бела чорапа :pos2:. И си припаѓаат во исто друштванце.

Бела чарапа не е сељачко...лошо комбинирање на бела чарапа е.

Сакаш да кажеш сите спортисти се сељаци? Цел свет се сељаци? Вау...колку сме ние во Македонија напредни..Бела чарапа селска, три четврт селска...Турбо фолк сељачка (а сите ние ги знаеме текстовите). Бричење сељачко, лол. Меркање цури дур пиеш кафе на кеј е сељачко? Па добро, ако не го праиш тоа, ондак си геј ебаго..

Сеирска тема да...ама некако сите сме си сељаци ако земеш ги разгледаш добро добро елементите на сељачина...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Бела чарапа не е сељачко...лошо комбинирање на бела чарапа е.

Сакаш да кажеш сите спортисти се сељаци? Цел свет се сељаци? Вау...колку сме ние во Македонија напредни..Бела чарапа селска, три четврт селска...Турбо фолк сељачка (а сите ние ги знаеме текстовите). Бричење сељачко, лол. Меркање цури дур пиеш кафе на кеј е сељачко? Па добро, ако не го праиш тоа, ондак си геј ебаго..

Сеирска тема да...ама некако сите сме си сељаци ако земеш ги разгледаш добро добро елементите на сељачина...

Муабетот со чорапата е безврска. Сигурно мислел чорапа на сандалка или нешто слично што стварно нема смисла. Турбофолк...знам 10 песни и тие ги научив од старата комшивка(радио 105 Бом-бАр-дер, од 10-17ч). Бричење ова е оф топик СКРОЗ...комунистичка работа било, е ајде ќе шетаме како Чубака(од Стар Ворс). И за крај, едно е шмекање, друго е давање коментари ''БОоооооо ЈАКА ПИЧк@'' на цел глас.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Тањушка малку ги помеша работите изгледа, или заборава да се доискаже. Или, е ептен фенси лејди.

Kajgana Shop

На врв Bottom