Парадоксот на Макрадули и СДСМ

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ок нека гледа ТВ и нека се гледа себе како ги заебува Бранко, а Бичиклиски Рада и како се изнервирани од неговите финти :kez: , но тогаш нека не одат спотови дека се работи по 12 саати, пошто 2-ца од министрите се Аеродромци и ги гледам во тренерчиња низ населба кога се враќам од работа околу 17,18.Излага и јас сум дел од 12 саат тимот .

BTW од Цека исто така раскажуваат дека се подготвува ребаланс на буџетот и тоа средствата од делницата на автопатот Демир Капија - Гевгелија ќе се пренаменат за изградба на најавениот музеј, за рекламната кампања на Владата , платите на новите советници на Груевски и северна трибина на Градски Стадион.
Многу е јасно дека народот 100 пати повеќе поени ќе даде за музејот и стадионот, а со рекламата постојано на тоа ќе биде подсетуван.
Додека странските советници пизделе за ниски хонорари и тоа мора да се среди.
За еден глуп автопат кој му е гајле, СДС лигушите и така одат на Халкидики и по магистрален пат.
Јас и така ќе одам во Хрватска на одмор по одличен автопат и нема да ме секира ни оваа ни наредните години дали имало или немало автопат до Грција.

Затоа по десети пат поставувам прашање има ли начин да се влијае на демократски начин на лоши потези на власт (влада , собрание), а да не мора партија да стои позади тоа.
Nevladina/nepartiska organizacija na Kajgana.com ?:vozbud:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Има со протести

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ако официјално ги префрлат парите првично одделени за автопат, за музеј и стадион, кај мене одма ќе кешираат негативни поени. Освен тоа од моја гледна точка многу подобро ќе биде да ги дадат парите за автопат и да го изградат за рекордно време и да го отворат таман пред следните избори и така ќе поентираат кај народот во право време на право место со доказот дека еве гледате ниедна влада до сега иако кажуваше не ја изгради оваа многу важна делница од коридорот север/југ кој и дава многу важна стратешка позиција на Македонија. Но ако се ГЛУПИ нека ги префрлаат парите на музеј и стадион. А пратести за таков потег сигурно нема да има.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Nevladina/nepartiska organizacija na Kajgana.com ?:vozbud:
Ако успеав да оставам впечаток за НГО фала на комплиментите, пошто ме пцујат колегите од работа дека по цел ден се дркам на кајгана и ништо не сум работел, а тие морале за мене и телефони да дигаат :toe: . А се работи за приватна фирма :helou: .

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Ако официјално ги префрлат парите првично одделени за автопат, за музеј и стадион, кај мене одма ќе кешираат негативни поени.
Гледај собраниска седница во Седница за Ребаланс на буџет.:kesa:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Гледај собраниска седница во Седница за Ребаланс на буџет.:kesa:

Прво не сум во Македонија моментално, ко второ времето ми е многу попаметно исполнето со спремање испити отоклку гледање парламент на телевизија.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Прво не сум во Македонија моментално, ко второ времето ми е многу попаметно исполнето со спремање испити отоклку гледање парламент на телевизија.
Ајде ајде имаш на сателит МРТ1 не се вади :helou: . Се шалам и јас мислам подебилна работа од гледање парламент е единствено да ги гледаш по скалите кога се симнуваат од големата сала.
Ти го постав тоа како некаков доказ дека не сакам да провоцирам никого и ничии лични чуства со споменатите факти туку дека ваков план навистина постои и е предвиден од страна на мин за фин и премиерот знае комплетно се за него.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ок нека гледа ТВ и нека се гледа себе како ги заебува Бранко, а Бичиклиски Рада и како се изнервирани од неговите финти :kez: , но тогаш нека не одат спотови дека се работи по 12 саати, пошто 2-ца од министрите се Аеродромци и ги гледам во тренерчиња низ населба кога се враќам од работа околу 17,18.Излага и јас сум дел од 12 саат тимот .

BTW од Цека исто така раскажуваат дека се подготвува ребаланс на буџетот и тоа средствата од делницата на автопатот Демир Капија - Гевгелија ќе се пренаменат за изградба на најавениот музеј, за рекламната кампања на Владата , платите на новите советници на Груевски и северна трибина на Градски Стадион.
Многу е јасно дека народот 100 пати повеќе поени ќе даде за музејот и стадионот, а со рекламата постојано на тоа ќе биде подсетуван.
Додека странските советници пизделе за ниски хонорари и тоа мора да се среди.
За еден глуп автопат кој му е гајле, СДС лигушите и така одат на Халкидики и по магистрален пат.
Јас и така ќе одам во Хрватска на одмор по одличен автопат и нема да ме секира ни оваа ни наредните години дали имало или немало автопат до Грција.

Затоа по десети пат поставувам прашање има ли начин да се влијае на демократски начин на лоши потези на власт (влада , собрание), а да не мора партија да стои позади тоа.
Е како го кажа ова болдираното...Знаеш ли колку ми треба автопат? Тргни од Струмица накај Штип на пр...По патот од калдрма...несигурен, коцка целиот...Или тргни накај Удово...Ќе му се мочам у музеи, а колата ќе си уништувам, т.е. мои пари ќе уништувам за да стигнам во Скопје да видам музеј...Убавини, нема што.
Мене ми е многу гајле за инфраструктурата, ако некому не му е. Кај мене веднаш добиваат „црвенко“ за таков ребаланс.
Поарно цела македонија со модерна и безбедна патна мрежа, отколку со музеј и советници чии дела сеуште не сме ги виделе.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Premnogu raboti ni trebaat ocigledno :nesum:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Glupi Hrvati, mesto muzej na Ante Pavelic da mu napravat oni frlaat pari za odlicni patista. :toe:

Член од
6 март 2007
Мислења
72
Поени од реакции
0
Па дфааа, хрватите надалеку се познати по својата глупост.
Меѓутоа, одредени, да кажам, национаљности од Македонија и блиската околина, пак, се познати по својата култура, образование, богатство и сјај.
Па хрватите да пукнат од мака!
Инаку, Јани Мерак Крадули одсекогаш си беше кловн, дури и пред широките маси да го прочитаат.
Додуша, крадлив кловн!

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Е како го кажа ова болдираното...Знаеш ли колку ми треба автопат? Тргни од Струмица накај Штип на пр...По патот од калдрма...несигурен, коцка целиот...Или тргни накај Удово...Ќе му се мочам у музеи, а колата ќе си уништувам, т.е. мои пари ќе уништувам за да стигнам во Скопје да видам музеј...Убавини, нема што.
Мене ми е многу гајле за инфраструктурата, ако некому не му е. Кај мене веднаш добиваат „црвенко“ за таков ребаланс.
Поарно цела македонија со модерна и безбедна патна мрежа, отколку со музеј и советници чии дела сеуште не сме ги виделе.
Хрватите изградија автопат низ оној крш од Велебит, Динара , на висина од 1500м, најголем дел од автопатот се мостови или оди на носачи, многу мал дел од теренот е искористен. И Хрватите се задолжија за тоа, но изградија 600км автопатод Загреб кон Риека 200км и Загреб - Задар - Сплит 350км а работат и да го пробијат до Дубровник.
Но бенефит им се милиони туристи што можат од просечен Германски град до Сплит да стигнат за помалку од 10 саати вожња по автопат. Јас од Скопје имам повеќе до истата дестинација.
Автопат е стратегиска работа и со тоа нема играње и заебанција, без разлика дали некому му носело тоа поени, си игра со држава ако ги запоставува овие работи.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Како бе така?Па нели треба да се знае кој биле војводи а кој кодоши во оваа оваа држава?Мораме да си ја знаеме трагичната историја на овој народ во последниве 20тина века.А за патишта,па тие и онака не им биле многу потребни на комитите оти го поминувале времето во планини за да ни ја донесат оваа ГЕТО состојба во која денес живееме.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Како бе така?Па нели треба да се знае кој биле војводи а кој кодоши во оваа оваа држава?Мораме да си ја знаеме трагичната историја на овој народ во последниве 20тина века.А за патишта,па тие и онака не им биле многу потребни на комитите оти го поминувале времето во планини за да ни ја донесат оваа ГЕТО состојба во која денес живееме.
:pos2: :pos2: :pos2: :pos: :icon_lol: :aplauz: :eek:lee: :pijan: :dudlac:
Gluposta ti nema dno !

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е па сега кога не гледам баш ептен патишта,а има најави за музеи,театри и слични работи тогаш морам да констатирам дека на оваа земја не и требаат патни инфраструктури туку само култуно-научни установи.

Kajgana Shop

На врв Bottom