Парадоксот на Макрадули и СДСМ

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
From:
"Jovan Despotovski" <jovodes@******.mk>
Date:
Wed, 11 Jul 2007 13:26:22 +0200
To:
radmila.sekerinska@tufts.edu

Good morning,

Ima interesna kolumna vo cicko Ljupco Jordanovski vo Vreme. Go tera BC da napusti f-cija, so toa, demek, kje ovozmozel apsolutna vlast na Grujo i negov pad za 3 godini. Na kraj vika, ako ne, togas ti da go simnes ili da napustis f-cija (ne se razbira bas, ama mislam deka e prvoto).

Ne znam dali e pametno da mu kazam na Projko da go vikne na prevospituvanje malku (da mu pusti nekoja bubacka) ili da go ostavime da otpliva?

Rest is business as usual. Vcera Mincev uspea da go izvadi od takt onoj idioton Bocevski, pa pressot na Vladata licese na press na DPMNE (Bicikliski). Pocna da tropa, kumasinkata, kumot, deverusata... Bog da cuva. Im doprevme bolna tocka i reagiraat celosno bez takt.

Kako si ti?

J
Не е дека се смениле...Место како опозиција да работат на акции со кои ќе си го дигнат рејтингот кај граѓаните, тие целата енергија ја трошат на правење стратегија како да се вратат на власт...И Макрадули е прав пример за тоа...а што после??

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Не е дека се смениле...Место како опозиција да работат на акции со кои ќе си го дигнат рејтингот кај граѓаните, тие целата енергија ја трошат на правење стратегија како да се вратат на власт...И Макрадули е прав пример за тоа...а што после??
A be dzabe ovde se penime...ni edni ni drugi za suva sliva ne gi biva. ke se najde li bre veke normalen politicar koj znae da izodi 10 cekori...zaebi toa maratonot na Gruevski od 100...10 EDNOSTAVNI CEKORA koi bez mnogu filozofiranje samo so obicno podreduvanje na rabotite, malku red i domakinsko odnesuvanje ke pokaze podobruvanje od 200% vo odnos na postojnata sostojba. A toa posle pokrenuva lavina , zosto nisito na ovoj svet ne uspeva taka kako USPEHOT..!
Na edni Slovencite im e tesko da podignat 1-1.5%, tie se napregnati na granica na kapacitetite, za MKD skok od 300% duri sam ke se napravi , ako ovoj kup nedovetni politicari zadolzeni da go sotrat svojot narod barem probaat da ne se pletkaat vo toa sto ne go znaat....neka zemaat plata,neka nisaat vrata,neka se slikaat , ama neka ne vlecat diletantski potezi....vo seta mok,nemaat ni malku fantazija, ni decata soodvetno , bez da napravat skandal neznaat da si gi vrabotat.....
A toa sto Makraduli,Sekerinska se penat da se vratat na vlast...tolku im se kapacitetite.....drugo i neznaat...samo da bidat na vlast...site tie nasi vlastodrsci....od site vidovi i podvidovi....
A koga ke ja zaebat do balcak, se grabaat za Bugarsko ili Albansko ili neznam kakvo drzavjanstvo :):)!!! I dzada da gi nema....

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
го знам лично, и тој и Рада ми беа асистенти на факултет. не ги биваше ни тогаш не ги бива ни сега

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
A be dzabe ovde se penime...ni edni ni drugi za suva sliva ne gi biva. ke se najde li bre veke normalen politicar koj znae da izodi 10 cekori...zaebi toa maratonot na Gruevski od 100...10 EDNOSTAVNI CEKORA koi bez mnogu filozofiranje samo so obicno podreduvanje na rabotite, malku red i domakinsko odnesuvanje ke pokaze podobruvanje od 200% vo odnos na postojnata sostojba. A toa posle pokrenuva lavina , zosto nisito na ovoj svet ne uspeva taka kako USPEHOT..!
Na edni Slovencite im e tesko da podignat 1-1.5%, tie se napregnati na granica na kapacitetite, za MKD skok od 300% duri sam ke se napravi , ako ovoj kup nedovetni politicari zadolzeni da go sotrat svojot narod barem probaat da ne se pletkaat vo toa sto ne go znaat....neka zemaat plata,neka nisaat vrata,neka se slikaat , ama neka ne vlecat diletantski potezi....vo seta mok,nemaat ni malku fantazija, ni decata soodvetno , bez da napravat skandal neznaat da si gi vrabotat.....
A toa sto Makraduli,Sekerinska se penat da se vratat na vlast...tolku im se kapacitetite.....drugo i neznaat...samo da bidat na vlast...site tie nasi vlastodrsci....od site vidovi i podvidovi....
A koga ke ja zaebat do balcak, se grabaat za Bugarsko ili Albansko ili neznam kakvo drzavjanstvo :):)!!! I dzada da gi nema....
До ова сакав и јас да дојдам, дека мора граѓаните , посебно младите и образованите да дадат идеја и да ја употребат истата како да се натера владата да е најобичен СЕРВИС на граѓаните , како што се приватните фирми почнувајќи од CarWashите па до Веро.
Никој не дава идеја како да се врши коректив на една влада ако забегува. Сеуште најголем луѓе посебно постарите размислуваат како во минатото дека власт е нешто што мора да се слуша и не смее да се писне против неа, без разлика дали работи добро или лошо.
Селективни обвинувања само на едни или други се најконтрапродуктивни, затоа што се или пристрасни или по налог - партизански.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
го знам лично, и тој и Рада ми беа асистенти на факултет. не ги биваше ни тогаш не ги бива ни сега
Nema da gi bide ni utre,batali gi niv....nemaat poveke sansi, osven dibiduz da ja srozaat MKD so detinesto odnesuvanje, ako tolku im e a'klot...... problemot e i tie ..STO TREBA DA GI BIDE VO MOMENTOV ... ISTO NE GI BIVA.... postojano ili se IZNENADENI ili se penat da objasnat deka : t'zi dupka ne e dupka :):)!!...ili trcaat u krug 100 cekori :)!!
Se prasuvam da ne ecelta se zivo i divo da emigrira...pa posle vakumot da se popolnuva so Albanski,Kosovski populacioni viskovi i nadojdeni EU fekalii???

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Nema da gi bide ni utre,batali gi niv....nemaat poveke sansi, osven dibiduz da ja srozaat MKD so detinesto odnesuvanje, ako tolku im e a'klot...... problemot e i tie ..STO TREBA DA GI BIDE VO MOMENTOV ... ISTO NE GI BIVA.... postojano ili se IZNENADENI ili se penat da objasnat deka : t'zi dupka ne e dupka :):)!!...ili trcaat u krug 100 cekori :)!!
Se prasuvam da ne ecelta se zivo i divo da emigrira...pa posle vakumot da se popolnuva so Albanski,Kosovski populacioni viskovi i nadojdeni EU fekalii???
Тоа е Грчко-европска цел,која како што гледам според последните изјави на ЕУ-медијаторите и ќе се оствари,пред се затоа што ЕУ бара безлична држава без народ во своите редови барем според она што како последна вест пристигнува од Брисел:

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=54E175AA2AD66D49A27625053EAA978C

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Иако секогаш треба да се земат сите можности во предвид, оваа што ја наведе ти не ќе да е, бар мене не ми се ваерува е, и чинам шансите за да постои таква цел се миинимални, бидејќи сега за сега со општо гледано сеупте не доволно образованото албанско население во македонија има релативно добар позитивен природен прираст, па и да не се исселуваат македонците, ако не се стори нешто за да се издигне општото образование на албанците на исто ниво со македонците тогаш ќе продолжи еколошката сукцесија на на македонците од страна на албанците. Но нешто што не смее да се занемари е тоа и дека и голем број на албанци исто така истовремено емигрираат бидејќи кој е образован и си познава способностите без разлика на етничката припадност воглавно исто би постапил.

А инаку полека но сигурно почнува груевски да биде зрел за да му се мавне една заушка, бидејќи почнува да ја прифаќа играта што му ја наметнуваат тие кои поарди таа нивна игра паднаа од власт. Малце треба да ја олади главата, бидејќи изгледа почнува мнгоу да му станува жешка од секојдневните работи како премиер.

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Писмото е комично , сарказмот е многу голем, но дали е и продуктивен. Имено се отвора дилема:
1. Дали напишаните факти се барем 70% вистина?
2. Дали пратеникот Макрадули има морален кредибилитет да ја изнесе вистината и покрај тоа што лубеници летаа и пред 2006-та?
3. Дали актуелната власт би имала доблест да признае дека хипотетички 70% се вистина и дали би извршила корекција врз база на самокритичност?
Ќе се искршев од смеење ... да не ми се плачеше.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Иако секогаш треба да се земат сите можности во предвид, оваа што ја наведе ти не ќе да е, бар мене не ми се ваерува е, и чинам шансите за да постои таква цел се миинимални, бидејќи сега за сега со општо гледано сеупте не доволно образованото албанско население во македонија има релативно добар позитивен природен прираст, па и да не се исселуваат македонците, ако не се стори нешто за да се издигне општото образование на албанците на исто ниво со македонците тогаш ќе продолжи еколошката сукцесија на на македонците од страна на албанците. Но нешто што не смее да се занемари е тоа и дека и голем број на албанци исто така истовремено емигрираат бидејќи кој е образован и си познава способностите без разлика на етничката припадност воглавно исто би постапил.

А инаку полека но сигурно почнува груевски да биде зрел за да му се мавне една заушка, бидејќи почнува да ја прифаќа играта што му ја наметнуваат тие кои поарди таа нивна игра паднаа од власт. Малце треба да ја олади главата, бидејќи изгледа почнува мнгоу да му станува жешка од секојдневните работи како премиер.
Мислам дека главата му е вжештена уште од моментот кога го објави составот на владата,се сами експерти по "врти-сучи ама ништо не работи".

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Мислам дека главата му е вжештена уште од моментот кога го објави составот на владата,се сами експерти по "врти-сучи ама ништо не работи".
Премиер е ЦЕО на една влада и успешноста зависи пред се од него. Мислам дека капацитетот на министрите и не е пресуден ако народски кажано им се дава работа и ги контролираш.
Но за Грујо навистина некако делува дека компасот му е претешко да го следи и дека се повеќе работи му се наметнуваат од ЕУ (мајски догорор).
Се почесто вработени во општите служби во Цека раскажуваат дека после 17:00 започнувал со интензивно гледање на фамозната серија канал5 - сител - телма - а1-..... и не можел да се одвои од оваа шема. Т.е нормално ќе го фати 23:30 со крајот на А1 и Канал 5.
Можеби ова се рекла казала или контра напади од опозиција, но од различни места доаѓаат приказните...Да не излезе работата Љупчо 2 дел.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Морам да нагласам и покрај фактот што без политика за жал не се може (нешто како неопходна дрога) во Македонија сите политички опции и партии, и политичари покрај неколкуте многу мали доблести што ги имаат во принцип се исти.

Некултурни се, немаат апсолутно никакви морални вредности, недоволно се искусни и подготвени на секое поле за функциите што ги имаат, и на крајот на краиштата воопшто не им е грижа за нас( открив топла вода со ова).

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
абе од кај да знаеш можеби и гледа за да види што кажуваат медиумите, бидејќи очгледно е дека некогаш медиумите се поинформирани од властите.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Се почесто вработени во општите служби во Цека раскажуваат дека после 17:00 започнувал со интензивно гледање на фамозната серија канал5 - сител - телма - а1-..... и не можел да се одвои од оваа шема. Т.е нормално ќе го фати 23:30 со крајот на А1 и Канал 5.
Можеби ова се рекла казала или контра напади од опозиција, но од различни места доаѓаат приказните...Да не излезе работата Љупчо 2 дел.

LOL ej pa ova e stvarnooo pregolem grev,koj moze da zamisli premierot na drzavata da gleda TV posle rabotno vreme!?
Odma OSTAVKA,kako mozel da si go dozvoli toj luksiz,kakvo bezobrazie... pa ova e necueno lugje moi,gotovo e..mu padna rejtingot.. ABC moze mirno da nana!
:bip:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
LOL ej pa ova e stvarnooo pregolem grev,koj moze da zamisli premierot na drzavata da gleda TV posle rabotno vreme!?
Odma OSTAVKA,kako mozel da si go dozvoli toj luksiz,kakvo bezobrazie... pa ova e necueno lugje moi,gotovo e..mu padna rejtingot.. ABC moze mirno da nana!
:bip:
Абе поентата му беше демек како што љубчо си се гледал во огледало со генералска униформа, така груевски наводно се гледал на телевизија и си си го полнел егото или си ги лечел фрустрациите со тоа.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Абе поентата му беше демек како што љубчо си се гледал во огледало со генералска униформа, така груевски наводно се гледал на телевизија и си си го полнел егото или си ги лечел фрустрациите со тоа.
Ок нека гледа ТВ и нека се гледа себе како ги заебува Бранко, а Бичиклиски Рада и како се изнервирани од неговите финти :kez: , но тогаш нека не одат спотови дека се работи по 12 саати, пошто 2-ца од министрите се Аеродромци и ги гледам во тренерчиња низ населба кога се враќам од работа околу 17,18.Излага и јас сум дел од 12 саат тимот .

BTW од Цека исто така раскажуваат дека се подготвува ребаланс на буџетот и тоа средствата од делницата на автопатот Демир Капија - Гевгелија ќе се пренаменат за изградба на најавениот музеј, за рекламната кампања на Владата , платите на новите советници на Груевски и северна трибина на Градски Стадион.
Многу е јасно дека народот 100 пати повеќе поени ќе даде за музејот и стадионот, а со рекламата постојано на тоа ќе биде подсетуван.
Додека странските советници пизделе за ниски хонорари и тоа мора да се среди.
За еден глуп автопат кој му е гајле, СДС лигушите и така одат на Халкидики и по магистрален пат.
Јас и така ќе одам во Хрватска на одмор по одличен автопат и нема да ме секира ни оваа ни наредните години дали имало или немало автопат до Грција.

Затоа по десети пат поставувам прашање има ли начин да се влијае на демократски начин на лоши потези на власт (влада , собрание), а да не мора партија да стои позади тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom