Македонски специјални единици (полициски и воени)

T

ToseFamilija

Гостин
Следно што ќе купувам се тие ракавиците со исечени прсти како што ги има овој. А да заборавив да напоменам дека кога беше денот на дрвото во ноември 2010 еден ден предтоа купив лопата иста како што ја користат маринците иста ваква

http://www.rothco.com/showpics/index.cfm/item/1170 исто од rotcho фирмата

--- надополнето ---

како 12000 јас истите оргинал ги купив 7 000, а иста копија прават и во една фабрика во Куманово и чинат 5000 ден пар

--- надополнето ---

И се исплати што сум ги купил

Па нема врска тоа не е assault rifle туку обрамбено оружје исто како мп 5 што го имаат за брзи акции на специјалци, за снајперисти и самоодбрана
Кажи ми од каде ја купи лопатката и од каде планираш да купуваш ракавици ?

С

Спенсер

Гостин
Кој тела на пат да им дојда бе?
Каде има војна и толкави масакри и убиства,
па и со апостолки да сум нема да ме спречи нешто у извршувањето на мисијата.:pos2:
Така е,не би требало ништо да те спречи... но не е етички мислам,војник/специјалец во патики/кондури и сл :)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
TOCNO BRAT

--- надополнето ---

E nesto za konkurs za ESZ koga ke ima:zver::zver

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
TOCNO BRAT

--- надополнето ---

E nesto za konkurs za ESZ koga ke ima:zver::zver
Зошто, да не мислиш да конкурираш?

Инаку, и голем дел од америчките специјалци по истекувањето на договорот се пријавуваат во фирмите за обезбедување, не само нашите.

M

.:makedonec:.

Гостин
Зошто, да не мислиш да конкурираш?

Инаку, и голем дел од америчките специјалци по истекувањето на договорот се пријавуваат во фирмите за обезбедување, не само нашите.

Аааааах ако сум се зафатил веќе за специјалец ќе одам до крај а не да се откажувам е ако ме набркаат од работа (како што им се случува на многу) тоа е веќе друга работа :toe:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Аааааах ако сум се зафатил веќе за специјалец ќе одам до крај а не да се откажувам е ако ме набркаат од работа (како што им се случува на многу) тоа е веќе друга работа :toe:
Мислам дека има старосна граница,а потоа ти даваат отказ.

M

Гостин
Мислам дека има старосна граница,а потоа ти даваат отказ.
Е баш тоа не е вред баш тоа ,...... ако еден специјалец на пример почнува да работи од 25 години да речеме еве и сеа човекот се борел во Македонија 2001 против Албанците, после 2-3 години го пратиле во Босна да речеме 1 година, па после 2 години го пратиле во Ирак на една годишна мисија па дошол пак поработил дома две години и пак заминал на мисија во Авганистан и после тоа да поработи дома уште 4-5 години и ќе го набркаат а ? Со 38-39 години колку што ќе има ќе го набркаат, епа неможе така јес дека после четириестата година човечкото тело ослабнува ама брат конкретно за примерот што ти го дадов ( а има многу како примерот што ти го опишав) овој човек има искуство бе брат претрпил се и сешто треба да биде инструктор , или пак некој што е поеќе искусен ќе биде некој потполковник, или командант не иди така и тие незнам што мислат во министерството за одбрана и внатрешни работи(делумно за тигрите само) ! :toe:

P

Princ

Гостин
i vo tetovo nemase samo mrtvi a da te prasam zosto Boskovski otide vo HAK zatoa sto nasite specijlci gi gazea Albancite bez naredba vo Lipkovsko i Ljubotenski Bacila
HAK не е исто како и Хаг.
И внимавај на речникот, потписот јас ќе ти го сменам веднаш, а на наредниот кикс нема да не дружиш повеќе.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Е баш тоа не е вред баш тоа ,...... ако еден специјалец на пример почнува да работи од 25 години да речеме еве и сеа човекот се борел во Македонија 2001 против Албанците, после 2-3 години го пратиле во Босна да речеме 1 година, па после 2 години го пратиле во Ирак на една годишна мисија па дошол пак поработил дома две години и пак заминал на мисија во Авганистан и после тоа да поработи дома уште 4-5 години и ќе го набркаат а ? Со 38-39 години колку што ќе има ќе го набркаат, епа неможе така јес дека после четириестата година човечкото тело ослабнува ама брат конкретно за примерот што ти го дадов ( а има многу како примерот што ти го опишав) овој човек има искуство бе брат претрпил се и сешто треба да биде инструктор , или пак некој што е поеќе искусен ќе биде некој потполковник, или командант не иди така и тие незнам што мислат во министерството за одбрана и внатрешни работи(делумно за тигрите само) ! :toe:
Eпа сега такви се правилата.Секаде во светот е така.И во британски SAS на околу 35 години ги отпуштаат.Ама пак откако ќе те отпуштат имаш каде да се вработиш и тоа за добра пара.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Eпа сега такви се правилата.Секаде во светот е така.И во британски SAS на околу 35 години ги отпуштаат.Ама пак откако ќе те отпуштат имаш каде да се вработиш и тоа за добра пара.
Најчесто нашите платеници работат за Британска приватна компанија за обезбедување која е во Авганистан

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Најчесто нашите платеници работат за Британска приватна компанија за обезбедување која е во Авганистан
Јеп.И растур прават тие приватните компании за обезбедување.Поспремни и поопремени се од војската.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
oliver-police, ако можеш да ми одговориш на прашањата, плс:

Какво е искуството со Таворот? Споредба со М70 (или други а.п. ако сте користеле)? Кој пиштол го преферираат ЕБР?

M

Гостин

Ок си е ама треба малку да се зголеми границата на 39 или 40 да речеме 35 е премалку тоа ти е едвај 12-13 години работа а после таму кај што ќе се вработиш нема да земаш толку пари како во единицата :toe:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ок си е ама треба малку да се зголеми границата на 39 или 40 да речеме 35 е премалку тоа ти е едвај 12-13 години работа а после таму кај што ќе се вработиш нема да земаш толку пари како во единицата :toe:
Во некој фирми се заработува добра пара.Едни британци земаа по 500-600 евра од акција.Пример да обезбедуваат некоја поважна личност која треба да помине низ поризично подрачје земаа огромни пари.А секоја вечер имаа работа и минимум 100 евра земаа.

Kajgana Shop

На врв Bottom