Македонски специјални единици (полициски и воени)

S

Shellshock nam67

Гостин
или на пример Легионар 1000 евра месецно со првичен договор од 5 години
по мене најспремна единица на Свет после се разбира Руски Спецназ

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Пријателе овој ти е бивш легионер...и неможете да ги оцените единиците оваа од онаа по спремна...секоја си има своја примена....ајде ко сеа од кај нас од полкот волците да ги земеме и од полицијава тигрите..е ај спореди ги...различни намени си имаат!

P@tron

Bidi Tigar
Член од
18 јануари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дечки ае некој ако знае да ми ги каже критериумите за прием во Тигрите

F

Frankie Yale

Гостин
Човек се мисли по спремност бе не по бројност :toe:
Па тоа и прашав лол, линк има ли или само од чиста мира пукате вакви "факти"... Јас искрено би бил вчудоевиден кога тоа би било вистина, волци после спецназ, нејви силс и сас, а пред сбс, зелени беретки, гигн, гсг-9 и тако даље.

M

.:makedonec:.

Гостин

Уффффф првото милење па за Тигрите аааа браво браво нз ебем ли га и јас сакам да се запишам полициска академија а после тоа ако можам да ја поминам обуката за ЕСЗ- Тигар нз имам време ја едвај сум 16 уште 6 години има време :toe:

P.S -

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906

Вака иде...прво треба да имаш завршено било каков факултет..по можност полициска академија...одиш на обука за обичен полицаец...ако ја поминеш таа обука стануваш џандар нели..после тоа работиш 2 години како обичен полицаец..е тек потоа можеш да поднесеш барање за во специјалната единица...ама тешко верувам многу тешко....особено со ова полицискава единица..коа видов какви крипци примаат да ти се одмили работата..

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Уффффф првото милење па за Тигрите аааа браво браво нз ебем ли га и јас сакам да се запишам полициска академија а после тоа ако можам да ја поминам обуката за ЕСЗ- Тигар нз имам време ја едвај сум 16 уште 6 години има време :toe:

P.S -
за да влезес таму треба убаво да го загрееш столот и да бидеш спремен душата да ти ја извадат:toe:

С

Спенсер

Гостин
Го има некој гледано цивилниот конкурс за ЕСЗ,2001ва што беше... таму има доста работи кои треба да се видат... како за почеток,маршираа 100км,до полигонот... други детали незнам дали смеам да кажувам :)

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
uf sega go vidov forumot.pozdrav od ebr i prasajte sto sakate normalno ako e za na net.ebr postoi od 01.10 2001 so 60 pripadnici na pep sto najmnogu go jadevme vo 2001.sekoja cest za ESZ no tie rabotea od 7 do 15.00 a potoa pep pak si prodolzuvaa.i da vi ja otkrijam tajnata sto gledam ne ste ja znaele.ESZ site vo mvr gi vikaat macinja(hahahahah jebi ga toa e vistinata)vo ebr ima samo 10 procenti lavovi tie ednostavno ne mozat da se prilagodat na red i disciplina.ke se cudite tri dena navistina da znaete sto se ne raboti EBR.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
uf sega go vidov forumot.pozdrav od ebr i prasajte sto sakate normalno ako e za na net.ebr postoi od 01.10 2001 so 60 pripadnici na pep sto najmnogu go jadevme vo 2001.sekoja cest za ESZ no tie rabotea od 7 do 15.00 a potoa pep pak si prodolzuvaa.i da vi ja otkrijam tajnata sto gledam ne ste ja znaele.ESZ site vo mvr gi vikaat macinja(hahahahah jebi ga toa e vistinata)vo ebr ima samo 10 procenti lavovi tie ednostavno ne mozat da se prilagodat na red i disciplina.ke se cudite tri dena navistina da znaete sto se ne raboti EBR.
Поздрав и до тебе момче..се надевам ќе добиваме директни-свежи информации од тебе...иначе просветли не за ЕБР што работи..тоа што не знеме..(ако не е тајна)

С

Спенсер

Гостин
Значи вистина било... :pos2: ја знаев,само мислев ме зезаат мене :)

Што се работи ЕБР... ехеее... обезбедува,патролира,размена со алфи,тепа навивачи,апси криминалци... :) и што уште не... и да,календарчето за на биро (тоа како триаголник) ЕБР 2011 е закон :)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Коа ќе ти рипне сеа оваа што е мажена за Тигар, Луси Лу чинам беше...

Какво е искуството со Таворот? Споредба со М70 (или други а.п. ако сте користеле)? Кој пиштол го преферираат ЕБР?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
епа сигурно исто и како Тигрите ГЛОК 17 или 18

Kajgana Shop

На врв Bottom