С
Спенсер
Гостин
до нова година ќе нема ништо
па едниот помина за друг незнам кога
хмммм....мене ми кажаа дека летово ке има конкурс за ЕБР и ЕСЗ...ти да не мислиш за обични полицајци??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
до нова година ќе нема ништо
па едниот помина за друг незнам кога
Ова наш форум е или...?
не не...ова е странски форум,за војнички/полициски дискусии...
Се слагам со се........... значи сите акции им се снимени и јас имам погледнато некои од акциите на волците и некои обуки кои ги имаат поминато....... Дефинитивно најспремни се волците, потоа се тигрите на мвр и најпоследни се скорпионите на арм и ренџерите чие седиште е во Штип во касараната.....Инаку можам да ви кажам дека пред 3-4 години бев лично на нивното преживување..... значи имаа 21 ден да стигнат од Крива паланка од тој дел на Осогово до Струмица до Беласица..... со нив имаа само нож и од оние матарките за вода ништо друго и секако беа облечени во маскирни униформи........но за да се стигне до тоа значи да се влезе во единицата мора прво да се трча 45 км без никакво ограничување, се препливува треска реката во зимо гол, се качува на највисокиот далновод за струја тие шо се без никаква опрема во тренерки при што доле се потпишува дека никој не сноси одговорност ако паднеш.......... тоа е пред да се влезе во касарната....... по влегувањето секој ден се трча по 20-30 км со полна опрема од 50 кг, цело време се на штрек за акција и ја изведуваат секогаш кога ке наредат командантите некогаш не се спие по 4-5 дена а не добиваат јадење по 2-3 и понатака тоа што го добивааат е минимално во вистинска смисла на зборот.......... значи се случува да ги кренат да трчаат 30 км на 2 залак од јадењето и ако не се јадени 3-4 дена...... тоа е мал дел од обуката за да се влезе во единицата............. статусот после варира бидејќи секој месец имаат физички и психички тестови , ако некој падне на тие тестови оди од волците во алфите, па после оди во скорпионите и на крај ако ни тамо не задоволува добива отказ шо ретко се случува................... тоа е накратко од прилика
спремај сеова го копирав од еден форум,да не праам реклами сеа....
ова го кажаа во тема иста како оваа,за специјални единици...ако е стварно вака,а верувам дека е,стварно е тешко...мноогу тешко...

спремај се
и нема да ја имаш сатисфакцијата која се нарекува никотин:kesa:

Викаш јако спремање а.... па не многу, само што ќе ти треба црн појас во некоја боречка вештина... минимум 1.85 да си висок и едно 90 кила во мускули минимум... а тоа ти е 4-5 години спремање преку теретана...мислиш на цигарите или?? така и така не пушам...има време за спремање али ке треба јакооо спремање...