Најубав јазик според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата ANDZI
  • Време на започнување Време на започнување
Италијанскиот според мене. Сега и почнав да го учам, ептен ми се допаѓа. Јас пак францускиот ич не го сакам, дали како резултат на забеган професор од основно, или нешто друго...

Јас не знам што убаво гледаат некои во германскиот јазик :uvo: Кога зборат швабиве мислиш дека шлајм ќе ти извадат...
Најубави и најмилозвучни според мене се јазиците од романската група (италијански, француски, шпански...) :wub:
Англискиот Бритиш ме живцира, америчкиот е 100 пути боље, тоа британците премногу ми се фураат и плус снобовски звучи и воопшто не е секси... мн поинтересно ми звучи америчкиот гето англиски :baeh:

Omilen mi e Angliskiot , no naj simpaticen za slusanje mi e Italijanskiot

Англиски како прв ќе го стаем пошо ми е омилен.Шпанскиот мие интересен и италијанскиот.

Англиски...Германски..па после Италијански :toe::toe:

Го сакам германсикиот јазик најмногу и ми е интересен, незнам зошто.
Го учев 7 години и ми е стануваше се поинтересен.

паааа прв јазик ми е македонски, а втор англиски

Ruski zosto e najmek i portugalski zosto e najpevliv!!! ili moze i ne se ama mene taka mi zvucat!!:helou:

Мене јапонскиот, кинескиот и финскиот јазик ми се свиѓаат :) онака најинтересни се за слушање. А и рускиот не е лош :baeh:
Едит: Латинскиот исто така владее :) тежок тежок ама интересен за учење и за читање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom