Сонував како летаат воени авиони, хеликоптери војуваа со некој, одеа на југ некои од нив гореа и паѓаа и
имав чуство дека не се бореа против нас, како да одеа некаде подалеку но паѓаа, потоа почнаа да
паѓаат бомби но не беа од нив.
Кога ќе паднеше бомбата се криевме јас и другар ми и после неколку секунди имаше силна
експлозија.
Потоа една бомба падна блиску но рипнавме во една мала дупка и имаше голема експлозија но некако куртуливме,
и на крај некој фрли бомба од земја блиску од мојата куќа кон нас и немаше време за бегање и само чекавме да експлодира.
Чуството за време на сонот не беше посебно страшно, освен на крајот, а отпрвен кога паѓаа воените летала чуство беше многу интересно како да се случува нешто големо.
... Se slucuva , i zatoa i go gledas, tuka imas razlicni raboti, prvo vlijanie na nekoi nebesni faktori vrz slucuvanjata so lugjeto na zemjata , znaci onie koi vlijaat , a ne dopiraat direktno i vlijanie na nekoi drugi faktori koi dopiraat direktno toa se bombite i pravat eksplozii , a toa se sudirite koi gi ima i gi gledame niz celiot svet , znaci ne se nasoceni direktno kon tebe , ne te dopiraat niti ti se zakanuva opasnost , ama gi gledas i ne ti e seedno , zatoa sto se daleku, zatoa ne se cuvstvuvas zagrozen , i ne treba da se cuvstvuvas zagrozen , na krajot mozebi poradi nekoj drug ke se pocuvstvuvas zagrozen , ama toa nema da ti e potrebno ...bombata ne eksplodira ....
... znaci seto ova e povrzano , nesto golemo vekje se slucuva , od ovaa slika mozes da vidis deka se e covecko , ona sto gi predizvikuva promenite avionite ,bombite, seto toa e nesto napraveno od lugjeto , taka da nisto sto se slucuvane e "slucajno" niti , "prirodno" katastrofite vo Japonija , vojnata vo Libija, se e delo na nekogo , toa i go gledas ... i go razbiras , a ona sto ne go razbiras , ona od prethodniot son , ili vizija ...so plavite formi i svetlina na neboto kako posmatras i si ispolnet so ubavo cuvstvo ... toa ne e covecko , zatoa ne go razbiras i ne o gledas dovolno jasno , a toa e ona sto ti pruza zastita , na tebe i na site nas.... nosis svetlina vo sebe coveku ... cuvaj ja taa iskra i neguvaj ja i napravi ja da bide plamen ....
pozdrav!
--- надополнето ---
Сонував дека некој ме на плажа не му го видов лицето ама целиот беше облечен во црно.
Да не знае некој што значи???
da , znae nekoj ...i ne e ubavo toa sto si go sonuvala , nemas detalji i zatoa nemam podolg odgovor
--- надополнето ---
Морав да го пишам сонов...се работи за една моја бивша шо сеуште ја сакам...пред некој ден се скарав со сегашната женска..па сега па сум опседнат со неа...ај да ми кажете шо значење има сонот..значи вака....Се договорив ја со неа..да ја чекам пред школо да се видиме..а таму беа само другарките нејзини..неа никаде ја немаше..а кога стасав дома..она седеше со еден мој другар учеше..и ја седнав ...по некое време си замина другаров..останавме сами..она ми рече дека сите и се 5кки у школо.а јас пак и реков дека саатот и е застанат...потоа останавме само..присилно ја залапав и не ми се противеше..и се беше океј....и реков дека е здебелена..она само се насмеа..потоа седна да јаде...и така се ни беше океј..нескав никад да се разбудам..али дај кажете шо значење има?
...te saka seuste ... samo napred