СДСМ обинува: министерот за финансии го вработил својот син во Македонска берза

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Uste edna glupost i to bez vrska.Nikolce ako saka da nauci berza,poarno neka mu kupi tato bestnet ili neka stazira vo nekoj brokeraj,oti na berza kako berza nisto ne se pravi ionaka,bilo nekad.

Nego zacuduva kako MSE go zele za stazant ko se privatna firma,a i onaka nema mesto.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
За децата на министрите секогаш има место.:(

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Трајко убаво си кажа има завршен факс, дека догурал до професор, дека се утепал од борба против олигарсите (изгледа Макпетрол кидна од бандата на олигарси) и нормално бар ако ништо друго може својата фамилија која ја „оформил“ во меѓувреме да ја спастри затоа што и така е создадена од експерт до експерт.
Се сеќавам дека Рубин 2002 кога ја запосли женатаму во клинички , приказната беше потполно иста.
Непотизам означува доколку вашиот сакан(а) или потомок е макар и Никола Тесла Вие ако сте носител на јавна функција не смеете по никакви услови и цена да ја злоупотребите и да влијаете на вработување на истиот во јавни институции што се под ваша ингеренција, а се финансираат од јавни давачки.
Кратко кажано ова што го направија досега Грујо со братучедите, Кондолиза Рајс фром Струмица со мажот, Трајко со деците, Гога ФБИ со фраерот е потполно исти к.р како СДС 4 години претходно. Значи нема разлика, нема место за никакво алиби или освета, ако сака некој да добие оценка дека е подобар во областа на корупција и непотизам едноставно треба сево ова да го расчисти, ако не се работи за сјаши Курто, да узјаше Мурто.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
ohoo me iskrsivte a jas najiskreno si dadov mislenje :)

Mislata mi bese deka covekot mu doslo vremeto da se vraboti i se vraboti bez ogled dali ke bese SDS ili VMRO na vlast.. duri i vo najredvna procedura da se prijavele pedigreto ke zavrselo rabota apsolutno bez javuvanja urgencii i sl. Sto bi rekol ABC za deca na ministri sekogas ke ima mesto.
Enostavno prostor za mnogu politika vo konkretniov slucaj nema. Ali i te kako ima prostor generalno ako si zborime. veke pisuvavme i vo temata za nepotizam i nesto prethodno koga stanuvase zbor za ramkovcite.. tamu nesto pisav i za slucki sto sum bilsvedok.. Pred nekoj den (pak ramkovcive, a i uste sum besen najiskreno) eden pretstavnik na negovoto visocestvo ramkoven dogovor, dali ne razbral, dali ne procital, dali ne znael da procita neznam najiskreno ednostavno dosla situacija koga sednal na rabotnoto mesto (obicno setkaat slusaat nekoi cudni mp3 pesnicki od mobilen i cekaat plata) pogresno izrabotil eden dokument za cija popravka ili storniranje za mene, Vas ili sinot na Slavevski ke im bide potrebno od 2-4 minuti. E arno ama kopukov em neznae kako em neznae sto em prodaval sila i go zaglavil covekot 2 dena na granica :( mislam najiskreno da zaev deka tepanjeto nema da zavrsi so prijava i moe otpustanje od rabota pretstavnikot na negovoto visocestvo ke go raspostelev vo poveke parcinja otkolku sto bea popisani na falc popisot od severna do juzna granica.
Se razbirame neli?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Во ред доколку така мислиш,само ако јас го постирав истото ќе беше пак,она:-еве овој АБЦ го напаѓа само ВМРО оти е од кај СДСМ.:)

lol, Pa da ne ne e taka slucajno?
:helou:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
sekogas se slucuvalo toa vo Makedonija ne treba da ne cudi

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
lol, Pa da ne ne e taka slucajno?
:helou:

Не само што не е туку е ептен обратно,се сеќавам како пред само година дена симпатизери на СДСМ ми лепеа слични етикети дека сум бил окорели ВМРО-ец.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom