Акција на владата за ослободување од придонеси на странски инвеститори

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Коч Масон?? WoW.....

Ебате, знаеш ли ти воопшто кој е Коч? Неговите внуци живеат во Сарај :):):) Масон, ЛОЛ...Коч е албанец од Македонија. Неговата фамилија кидна во турска како емигранти во 50тите години. Масон бе...што све нема да слушнеш
Ne palamudi...Koc ne e albanec..Turcin so skorni...ET onoj od 6-tata planeta na 3064KW e albanec obavezitelno , ama Koc ne e :), a tie sto velat deka mu se vnuci neka ti kazat po koja linija,.......pa javi na pm...da ti doobjasnam :):)!! I ne kidna vo Turska....tuku se odseta ..elegantno :)!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ти го потенцирам болдираново...е сега...

На самава страна, пази го моментот ...

[THIS IS A LIST OF THE BILLIONAIRES IN THE WORLD WHO DON'T MIND BEING LISTED IN A PUBLIC FORUM] [ALTHOUGH SOME OF MY GUESSES MAYBE WRONG AS TO WHO IS OR IS NOT JEWISH, I'D GARNER THAT THE MAJORITY OF MY GUESSES ARE CORRECT, AND THAT I HAVE MISSED A FEW ON THIS LIST TOO] LIST OF BILLIONAIRE JEWS AND SOME NON-JEWS...

Koc, Rahmi and family, Turkey, 2.8, Koc Holding [GOY-FRONTS]

Не пишува еверин нешо у заграда...ко прво
а ко второ, евреи не мора да се Масони...
ко трето, албанец никогаш не може да биде евреин, а и самиот призна дека знаеш дека потеклото на Коч е од Македонија, Албанец...

Ај сумирај сеа колку е 2+2...
Чоек, на баба ми вујко е типот, не ми кажуј барем немој за него :)
Aбе иако темава не е баш за тоа па да не ја расипеме,отвори една за потеклото на Албанците и ќе ти кажам дали Албанец не може да биде евреин па и тоа каква е врската со евреите.
Што пак се однесува до тоа што е во заграда кај Коч тоа ти е GOY-FRONTS = (напреден слуга на евреите),по некоја масонска класификација.Инаку и Ататурк бил масон и потекнувал од Македонија ама како и Коч бил Турчин.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ne palamudi...Koc ne e albanec..Turcin so skorni...ET onoj od 6-tata planeta na 3064KW e albanec obavezitelno , ama Koc ne e :), a tie sto velat deka mu se vnuci neka ti kazat po koja linija,.......pa javi na pm...da ti doobjasnam :):)!! I ne kidna vo Turska....tuku se odseta ..elegantno :)!!!
Добро :) Онака од куртоазија да те прашам, ти знаеш подобро за потеклото на моите роднини од мене?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Процедурално:
Немаше ли за масоните една тема, некаде во некој друг подфорум? Некако офтопик како да оди темата?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Ja vidov listata prilozena i mislam deka e fasisticka.
Zgora na se i netocna.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Добро :) Онака од куртоазија да те прашам, ти знаеш подобро за потеклото на моите роднини од мене?
Izgleda....ili ne ti se rodnini...ili nekoi podalecni...se POALBANCILE...:)!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Tуку кажете нешто окулу ослободувањето на странците да плаќаат данок а плус ние да им плаќаме социјални давачки за вработените.И после ќе се фалат од УЈП дека затвориле 100тици објекти затоа што не издавале фискална сметка за масика,па ова ни во Норвешка го нема,бе!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sto se bunis bre ABC, dobro e uste sto ne pobarale na uska da gi nosis, pa posle i da ti go bapnat ako im kefne...toa stranskite "investitori".:):)!!!
A..... ova inspektorive , za da pokazat deka nesto rabotat uste malku i za dobar den fiskalna ke baraat....od obicnite luge, SVETITE KRAVI ne smeat ni da gi pipnat :):)!!

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Прл запечати муабет:)

Ми се чини, прва работа што се случува кога ќе се спомне странски инвестиции, е асоцијација-пари, многу пари, профит.
По мене, голема стартна грешка.
Ние во овој момент не треба да мислиме како да заработиме и преку ноќ да се обогатиме, туку да почнеме да работиме. Кога се инвестира во нешто, прво се вложува време и труд и се работи, после се мисли на заработката. Нека значи тоа и дека ќе бидеме искористени.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Прл запечати муабет:)

Ми се чини, прва работа што се случува кога ќе се спомне странски инвестиции, е асоцијација-пари, многу пари, профит.
Точно. А сеуште има персони на кои првата асоцијација кога ќе го чујат терминот им се чичковци од странство во одела кои делат пари по улица.

Ние во овој момент не треба да мислиме како да заработиме и преку ноќ да се обогатиме, туку да почнеме да работиме. Кога се инвестира во нешто, прво се вложува време и труд и се работи, после се мисли на заработката. Нека значи тоа и дека ќе бидеме искористени.
Епа токму затоа е потребно да им се понудат олеснувања, треба да се почне.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Mistik i Jasmin mali ste ne razbirate.

Najvazni se domasnite.Eve jas splet na okolnosti,a i redno bese zadnava g. se otepav pari zemanje,7 cifri.
Sega treba drzavata da kazi ti Pero si pameten,subvencija,ova-ona,za da napravam uste tolku i tie da zemat pojce danok.

Ama tie razmisluvaat vo epp,Sutki,koli i dnevnici,a ne vo pari.Pa ce umrat od maka sto tie kako ministri napravile pomalu od mene.Pa pocnuva suetata,vi teknuva?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Точно. А сеуште има персони на кои првата асоцијација кога ќе го чујат терминот им се чичковци од странство во одела кои делат пари по улица.

Епа токму затоа е потребно да им се понудат олеснувања, треба да се почне.
Проблемот е мистичен што имаш луѓе како АБЦ и конкретен кои се против ова.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Mistik i Jasmin mali ste ne razbirate.

Najvazni se domasnite.Eve jas splet na okolnosti,a i redno bese zadnava g. se otepav pari zemanje,7 cifri.
Sega treba drzavata da kazi ti Pero si pameten,subvencija,ova-ona,za da napravam uste tolku i tie da zemat pojce danok.

Ama tie razmisluvaat vo epp,Sutki,koli i dnevnici,a ne vo pari.Pa ce umrat od maka sto tie kako ministri napravile pomalu od mene.Pa pocnuva suetata,vi teknuva?
Лол, 7 цифри викаш а? Абе чоек, на некој од нас 7 цифри им се годишна плата, од идење и дремење пред компјутер... ПЛАТА зборам, а ти си се трудел да ги праиш. Абе седи мирен.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
перо чим тебе ти тргнал бизнисот нема што да се жалиш, бидејќи и покрај даноците правиш профит кој соодветствува на твоите очекувања. Освен тоа ти неможеш да се споредиш со некој од страна кој ќе инвестира во бизнис кој ќе вработи 10 пати повеќе луѓе од тебе и ќе прави не 7 туку осум а можеби и 9 цифрени и тоа во евра профити, така да од таму владата иако им дава повластени даночни стапки, ќе исползува многу поголеми суми него од тебе. Треба да гледаш на тоа како на тоа со даноците како на начин како да стимулирам да се создаваат даночни обврзници кои ќе му носат на буџетот многу пари.
И мистичен дефинитивно не е мал.

Kajgana Shop

На врв Bottom