Апокалипса Некогаш и Сега: Војните на балканот по распадот на Југославија

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
NEMOJ ZITI BOGA...!!! I smisli nekoja tehnika koga pravis MOORSKI GOOOLEMI postovi :):)!!

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Ke se ubijam zimi se...napisav tri strani post...dur go pisuvav avtomatski me odjavila kajganata...i postot padna a ne go zacuvav prethodno na com...Mrtov nervozen sum i ne moze da pisuvam sega pak...
KE SE UBIJAM!
zatoa jas vo kratki crti.....

N

n/a

Гостин
Ajde pak...
Lege`da o Gedi gluperdi.
Ovo je prica koju vrlo nerado pricam
To je prica o antihristu jednom i raspikuci
Gedi, takozvanom
Što je silnu zemlju nasledio od pokojnog tece
I sve spisk'o
Bilo je tih slucajova vec i ranije
Da je neko zemlju potrošio i razbuc'o
Al' da je neko našu zemlju razbuc'o
To još nismo doživljavali
E, tu smo se mi iz familije malko zamislili
I metili prst na celo
Mada je bilo i predloga
Da i Gedi prislonimo štagod na celo
Al' to nije prošlo
Mislim, još me nije prošlo

Ex Jugoslavija bese moken faktor na nadvoresno politickata scena...
i kako takov taa od sekogas bila meta na teorii za zagovori...
Od cia i kgb...do bnd i mosad...site imaat `flertuvano so vojnoto razuznavanje (KOS) i UDBA na vremeto...Prodlabocuvanjeto i analiziranjeto na ovie fakti koi sto gi napisav...ke vodi kon toa startno da ja promasam temata....
Za toa ke zborime vo nekoja druga prilika.

Ona sto e vazno,e da se svati deka nikoj ne smee da i se luti na BND sto svojski se zafati i definitivno i eba mater na ex Yuga(posto posle ovoj krvav pir iluzorno e vekje bilo koga da se prodava zaednistvo na ovoj prostor pod ista kapa...ma kako i taa da se vikala)...niv toa im bese rabotata...I kako svabi...i od levo i od desno...si ja zavrsija besprekorno.
Dvojna igra?I povekje od dvojna u.p.m.!U isto vreme togasna Zapadna Germanija bese najvazen ekonomski partner i zemja so koja sto ex Jugoslavija imase najgolema razmena(so suficit na nasa strana).

Klucot na raspadot na ex Jugoslavija go drzese vo race Geda...t.e Slobodan Milosevic.Dvoen igrac,spion kadrovik od eshalonot na UDBA,bankar od kariera(i toa dobar-prvo vo Beobanka pa posle i kako pretstavnik na SFRJ vo svetska banka...ovoj covek ja zaboravi prvata i osnovna lekcija koja sto sekoj politicar treba da ja znae:Ekonomijata ja pravi politikata,a ne obratno!I temelejki ja svojata `politika` bazirana na negovata nagla samobendisanost i samouverenost,ovoj tip uspea da dozvoli elementite instalirani (so godini unapred se vrbuvani i plakjani lugje od vojniot,politickiot i razuznavackiot vrv na ex YU) vnatre vo hierarhijata vo praviot moment da si ja zavrsat svojata rabota.
Veruvam...deka on duri i do smrtta ne razbra ustvari kade se bese namesten.Posto bese amater.Sto apsolutno ne go amnestira....hehehe,negova rabota kako i na sekoj politicar bese da moze da znae i da predvidi opasnost i da dejstvuva vo sklad so nea,i da moze i da znae da gi predvidi slednite potezi na sah-tablata na megjunarodnata politika...megjutoa on iskoci prilicno glupav i neuk kadar na UDBA...koj sto sekogas greshno tipuvase.I sekogas zgresi...I sekogas kontra..Vo isto vreme belosvetskite zveri namirisuvajki go mestoto na sledniot pir...ispratija lavovi(samo videte gi denesnite pozicii na site diplomati na USA,U.K,France,Russia koj sto po vreme na krizite bea na tloto na ex YU) koj sto vo isto vreme go tapsaa po ramo i go gordeeaja deka e opasen...i mu mestea zaseda po zaseda...so samoto toa rusejki go ne nego(odma ke go eleminiraa ako sakaa)...nego drzavata koja sto toj ja predstavuvase...
Geda e jasen...neuk i naiven tip vo opasno vreme!Nisto povekje od toa....
Vo celokupnata istorija na Srbija nema polos vladar od Slobodan Milosevic...

Mene drugo ne mi e jasno....i verovatno nema nikogas da mi se razjasni...
Kako site onie silni politicari...akademici...generali...i biznismeni ne razbraa so kogo imaat rabota i se stavija vo sluzba na negoviot `aparat`???
Tolku nemase eden silen i pameten sto znae da napravi proekcija vo glavata na varijanta...a sto posle...u.p.m.???
Prilicno nezdrava mi izgleda `vrskata` recimo megju eden Dobrica Cosic i doticniot Geda...?
Sto bese toa sto gi stavi site ovie `lugje` vo sluzba na diktatorot???Dali vo prasanje bea:
1.Matni zdelki i dobri sumi na pari?
2.Ili se rabotese za (barem za mene) dobropoznatiot i barem od mene nikogas nedorazbran cetnicki nacionalizam?
3.Ili groto od site tie `silni` politicari,akademici,vojnici,policajci, bea `saka jada` koja sto svojata neukost i nekadarnost ja zadskrivaa imeno zad epoletite,ordenite i tunikite koi sto tuku-taka gi dobile?
4.Ili bese po malku od se pogore nabrojano?:pos2: :bip:

Sledese...samo realizacijata na teren na site tie `opcii` koja sto nas(site do eden na tloto na ex Juga bez Slovenija...samo i samo zosto oni imaa eden heroj,eden prav politicar i nazemen covek za drzaven glava vo toa vreme,alal da mu e) ne dovede do ova deredje na koe sto sme sega!
p.s Poucen od prethodniot pat(koga ne mi go isprati i otide jabana) ke go skratam postot na dve...a boga mi i ke pijam edna :pos2: pa ke produzam!
Nemoj nekoj da mi pisal izmegju dva posta...Hasan seckati ke igra!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Im's mali propusti...no malite propusti se bitni, a baska delot koj nikogas nema da ti se razjasni :)..... ama ajde, ke pocekame da go zavrsis deloto..:)!!

Kajgana Shop

На врв Bottom