Зашто страдаме?

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Страдаме зошто се појавил во нашиот живот некој што не воздигнал и не однел на место што никогаш претходно не сме го доживеале, а потоа не вратил назад „доле“ и ни ги „убил“ сите соништа. :)
Секогаш боли кога ќе ни биде одземено нешто што, меѓу другото, ни ја оформувало смислата на животот. Дали ќе биде тоа среќата, дали соништата, дали човекот што го сакаш... Не е ни важно. :)

Страдаме тогаш кога се свестиме дека до сега само сме сонувале, и кога добиеме реална слика за она што се случува околу нас. И ем страдаме затоа што ја сфаќаме вистината, ем затоа што сфаќаме колку сме биле глупи што не сме си дозволувале да ја согледаме.

Се сложувам со леандра ... страдаме само кога сме оставени затоа што ни е уништено егото, не сме го планирале тоа па остануваме сами без секојдневните "обврски" со партнерот, не мачи мислата како ќе кажеме на сите на кои сме се фалеле пред тоа итн итн итн. Може и дека веќе не сме со тој/таа што го/ја сакаме, ама па ако не остави токму таква личност, тогаш не сме се труделе доволно околу неа ... затоа ја тргам на страна таа ситуација.
И да, не страдаме кога оставаме, освен ако оставаме од причини кои немаат врска со љубовта, а тоа видиш, го прават само слабите кои и со тоа и без тоа страдаат.
И така ...

SCORPIO__20 напиша:
Кога ке научиш да страдаш ке научиш и да сакаш !

Сепак нешто не ми штима со мислата. Ова би значело од кога ќе не остават тогаш учиме да сакаме:toe:

Stradame za da bideme poslini ponatamu vo zivotot ,bidejki vo zivotot sledat mn loso no i mn dobri momenti...

Bolkata e prisutna, koga sme tazni ili bez razlika ne ni e se kako sto treba, koga odredena nasa poterba bila potisnata i neispolneta. E sega, ne strada sekoj, zavisi ako licnosta e emotivec, nostalgicen toj izbira da strada, a dodeka licnosta ne e tolku osetliva taa preferira da i ja zadrzi bolkata vo sebe i da ja potisne. Stradaat skoro site zasto ziveeeme vo stresovi i lugeto ja nemaat taa sila da sokrijat nesto i toa izleguva na videlina. Stradaat onie koi izbiraat da stradaat i koi nemozat a da gi pottisnat cuvstvata vnatre vo sebe.

зошто страдаме...? мн убаво прашање... страдаме затоа ние така сакаме.. страдаме затоа што 90% од луѓето све си сваќаат при срце и дека мора така да биде... па љубовта е како песна.. а секоја песна има крај... така да... тоа од мене :)

Нема човек што не страда , едноставно тоа е дел од животот .

зошто страдаме...? мн убаво прашање... страдаме затоа ние така сакаме.. страдаме затоа што 90% од луѓето све си сваќаат при срце и дека мора така да биде... па љубовта е како песна.. а секоја песна има крај... така да... тоа од мене :)
Освен ако не ја ставиш на repeat, до крајот на животот.:)

Не страдаме само за љубовта. Страдаме за се кон кое сме биле приврзани, а не е веќе дел од нашиот живот.
Тешко е да се сфати дека нешто поминало, иако додека тоа нешто било присутно во секојдневието, не исполнувало и не правело среќни. Тешко е да се соочиме со реалноста и со фактот дека без разлика колку сме биле повредувани и сме страдале, срцето треба да остане отворено за нови прекрасни моменти. Уште потешко е да се живее со мислата дека нештата нема да бидат како порано, мислејќи дека се ќе биде полошо. Но не е секогаш така.
Нормално, потребно е време да се навикнеме на промената, па полесно е да се пушти солза, да се изолираш себеси на одредено време...но во никој случај тоа не треба да остане трајна состојба на умот.

Заради глупавоста наша....зашо дозволуваме некој да не повреди....ама кога не би страдале не би знаеле како да ги цениме убавите моменти....

Stradame zatoa sto veruvame vo LJUBOV.. Nesto sto ne postoi.. Se e iluzija.. I vo eden moment ke se srusi se toa 0k?
I want to be a little kid again.. Broken knees are easier to heal than broken hearts.. :cry:

Stradame zasto nie izbirame taka, toa e se vo vrska so potsvesta, ama ja sekogas izbiram da stradam druga opcija ne gledam, stradam vo sebe i koga mislis deka sum najsrekna jas stradam

Stradame zasto nie izbirame taka, toa e se vo vrska so potsvesta, ava ja sekogas izbiram da stradam druga opcija ne gledam, stradam vo sebe i koga mislis deka sum najsrekna jas stradam
Како може да е избор, кога сите имаат една опција-да страдаат. Некои можеби подобро го кријат тоа, но после загуба нема човек што не страда.

Сепак нешто не ми штима со мислата. Ова би значело од кога ќе не остават тогаш учиме да сакаме:toe:

што не ти е јасно ?

Љубовта е болка - кога ја немаме покрај себе не боли, кога ја имаме покрај себе се плашиме да не ја изгубиме а тоа е болка. Љубовта е слатка мала болка која те тера да сакаш и мразиш, да бидеш срекен и да страдаш.
Кога ке научиш да страдаш тогаш ке научиш и да сакаш :smir:

Многу од нас кога ке изгубат скапоцени вредности кај една особа...сфакаат колку значеле тие вредности..и уште повеке ги сакаат...но пред повторно да дојдеме до нив..ние страдаме поради нив.

Како може да е избор, кога сите имаат една опција-да страдаат. Некои можеби подобро го кријат тоа, но после загуба нема човек што не страда.

Bolkata e sekogas prisutna a so samata potsvest izbiras da stradas, imalo periodi na bolka no ne na stradanje a dodeka imalo i koga stradas. Sradas zaradi nesto pogolemo nesto po emocionalno povrzano so tebe.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom