Kуќи опседнати од духови?

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Само у Штип ли нема духови бе ??? :toe:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Дефинитивно измислуваат, куќата во Црнице се распаѓа како резултат на имотни спорови помеѓу дузина наследници, нормално закарани и слично. Нема во неа духови но едно време беше опседната со наркоси.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
„ХОРОР“ КУЌАТА НА ПРОДАЖБА

Легендарната „хорор“ куќа од Амитвил, Њујорк, позната од филмот „The Amityville Horror“ од 1979. година, е понудена на продажба по цена од 1.150.000 долари.

Куќата има вкупно пет соби, а од вчера се најде на пазарот за недвижнини.

Имено, филмот „The Amityville Horror“ се базира врз вистинска приказна, односно се базира на краткиот престој во куќата на семејството Lutz во 1975. година, откако една година порано во истата таа куќа на спиење биле убиени шест членови на семејството DeFeo. Подоцна за убиствата осуден бил најстариот син од семејството, Ronald DeFeo Jr.

Грозоморните убиства станаа инспирација за објавување на книга и серија на филмови за разни натприродни појави.

Во првиот филм посветен на убиствата во куќата во Амитвил, улогите ги толкуваа James Brolin и Margot Kidder, додека во новата верзија на филмот од 2005. година таа чест им припадна на Ryan Reynolds и Melissa George.

Интересно:)

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
ја да ви кажам, живеам у една зграда, у скопје, за која што се мисли дека е проколната.колку што ја знам, од зградава се џитнале тројца, а може и појше...едната особа била постара женичка, со маж и поголеми деца, еден ден и се смачило и си се џитнала.другиот случај, некоја девојка се приклучила на некој секта, црна или сребрена ружа, нешо така, и од таму некако ја наговориле, и си се џитнала.третиот случај е најсмешен.некој дечко, дошол специјално кај нас, специјално од нашава зграда да си се џитне.иначе, единствената логична причина зошто би се џиткале луѓето е дека зградава има 15 ката.е сеа, може ли некој да ми објасни односно да ми даде логично објаснување зошто луѓево праат вака???
Сигурна смрт ... Шо мисилш колкави се шансите за преживување од 15-ти спрат ??:icon_lol:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
10 најстрашни места во светот опседнати од духови
10. Newstead Abbey, Велика Британија. Место каде живеел Лорд Барон, веќе неколку векови е место кое е опседнато со духови. Дури и самиот Лорд Барон кажувал за појавите на Блек Фрајар, кој се појавувал пред некој трагичен настан или смрт на член од семејството. Можела да се видат Белата дама како шета низ собите, а се спомнувала и Грдата дама и Кавалиер.

9. Ocean Avenue, САД

Куќата за која е снимен хорор филм е синоним за страшно место со паранормални појави. Во неа во 1974 година, Роберт ДеФео убил 6 члена на семејството, па тоа влијаело на сите наредни семејства кои живееле во таа куќа. Се зборува дека тие биле малтретирани од разни суштества со чудни очи и работи кои излегувале од нивните тела.

8. The House of the Seven Gables, САД

Куќата за која е напишан роман, се смета за дом во кој живеел писателот Натанаил Хаутом и неговиот син Џулијан. Нивните предци живееле во таа куќа во која во 1892 година имало судење за некоја вештерка. Се смета дека на семејството е фрлена клетва поради која тие неможе да заминат на другиот свет. Куќата денес е музеј, а Натаниел напишал дека таа била опседната откако била изградена.

7. South Shields, Велика Британија

Појавувањата на духови во оваа куќа биле документирани, а се смета дека ниту еден од нив не бил пријателски настроен. Се спомнувало дека од чешмата течело крв, а сите мажи кои живееле тука имале исекотини на прстите.

6. Белата куќа, САД

Најпознатата светска претседателска резиденција не е лишена од појавата на духови. Се верува дека духот на Абрахам Линколн сеуште шетал по собите, а се зборувало и за појава на духови и од други поранешни претседатели. Имало чудни звуци, тропање на вратите, чекори во ходниците и слично. Се верува дека меѓу духовите кои не ја напуштаат Белата куќа дека се и Абигејл Адамс и Доли Медисон.

5. Tivoli, Канада

Сеуште никој не успеал да открие како познатиот театарски магнет Амброус Смал мистериозно исчезнал во Торонто. Се верува дека неговиот дух сеуште го посетува омилениот театар Тиволи. Голем дел од вработените кажале дека го виделе облечен во викторијанскиот костим како шета низ театарот со препознатливите бркови на лицето.

4. Bachelors Grove, САД

Иако често се зборува дека гробиштата се опседнати, на овие гробишта биле видени над стотина духови. Уште во осумдесетите години светот беше шокиран од сликата на жена која седи на гроб, а сликата била направена од Џуди Фетз и токму поради тоа, овие гробишта гласат за едни од најстрашните во светот.

3. Fall River, САД

Куќата на Лизи Борден е една од ретките опседнати куќи отворена за посетители, каде може да преспиете и да добиете доручек, а може и лично да се сретнете со духовите кои таму живеат. Во 1892 година, Лизи во оваа куќа го убила својот татко и маќеата, па куќата станала позната по тоа што често можел да се слушне плач на жена. Меѓу разните појави се и светлата кои сами се палеле и гаселе.

2. Winchester Mystery Mansion. Калифорнија

Постојат многу приказни за градбата на оваа куќа. Една од нив е дека била изградена од духови за да претстојуваат во неа. Факт е дека оваа вила има врата која не води никаде, скали кои не се довршени и други чудни архитектонски додатоци. Според преданијата, била изградена од Сара Винчестер за да им пружи засолниште на душите кои ги убиле членовите на нејзиното семејство. Наводно во неа и ден денес може да се слушне музика или мирис на печено пилешно иако во кујната немало ништо.

1. Raynham Hall, Велика Британија

Тука е снимена една од најпознатите слики со духови. Приказната за смеѓата дама која овде се појавувала, била потврдена со фотографијата кога таа била сликана на скалите во 1936 година. Се верува дека тоа е Лејди Тоуншед, која овде живеела и починала во 18 век. Се зборувало дека таа често може да се забележа низ ходниците како шета во фустан од брокат.

Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Во Кавадарци немам ногу слушнано за нешто таква работа за опседнати куќи или било шо. Имам слушнато дека во месноста 12 ДРУГАРИ близу кавадарци имало нешто такви работи после 12 саатот. решивме да одиме со другарите па што ни се случи. стигнавме пред 12 . и од секаде се слушаа крекорење на жаби,, бидејки и реката е блиску. но со поминувањето на 12 часот жабите ги снема наеднаш се се стиши ,и за 1 мин почнаа кучиња да вијат. ---- како да плаче некој човек. ЈЕЗИВО
Точно е ова за 12те деца. Има многу луѓе што го направиле истото како и ти, отишле таму после 12, и се слушало плач на луѓе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Таа куќата во Црниче глупости живи, кумот мој ја поседува таа куќа ја има купено (од што си се расфрла сегде може и не му текнува дека е негова :uvo:), збиралиште на наркомани, нема никакви духови.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Iskreno, temava bese pricinata sto se zacleniv na forumov. imam slusano mnogu prikazni za duhovite pokraj prugi, na mostovi, za taksistot sto gi vozel babata i dedoto ili pak vo nekoj slucai toa e devojka ili desko...... ali vo sekoj slucaj veruvam vo duhovi, ne mi se ima pojaveno a se nadevam deka i nikogas nema da mi se pojavi, megutoa bas pred mesec dena edna drugarka od strumica mi raskaza za edna slucka vo nekoe selo vo strumica, ne se sekavam kako se vikase seloto inaku ona zivee vo toa selo. E vaka, pred vlezot vo toa selo imalo nekoja mnogu opasna krivina i tuka selanite od seloto mnogu vnimavaat, megutoa na taa krivina imaat zaginato decko i devojka, od prilika pred 10 godini. Vsushnost devojkata ne bila od toa selo i bila dojdena na gosti kaj tetkai, majka i na devojkata znaela deka taa ima decko od toa selo i i rekla na tetkava na devojkata da ne i dozvoli da izlaga. No uste prvata vecer devojkata bega niz prozor so deckovo i idat negde nadvor od seloto. Na vrakanje tocno na taa opasna krivina pravat soobrakajka i dvajcata zaginuvaat. Cesto se slucuvalo luge da kazuvaat deka gi videle deckoto i devojkata tamu megutoa nikoj ne obrakal pazna i se se sveduvalo na bujnata fantazija na lugeto. Lani cel avtobus so rabotnici koga se vrakale od rabota gi videle deckovo i devojkata na krivinata, znaci ne bile eden ili dvajca tuku bil cel avtobus so postari rabotnici. Lugevo vednas otisle vo crkva i mu raskazale na popot sto videle. Popot im kazal deka grobot na devojkata i deckoto ne se peeni od pop, no i toj neznael zosto ne se, (najcesto pop ne pee na grob na lige koi se samoubile) , vednas potoa se organizirale i zaedno so clenovi na semejstvoto se dogovorile da gi ispee pop grobovite.

A znam i za luge koi se maceni od senki, bliski luge moi, vikaat deka vsushnost gavolot gi maci ali zatoa nemozam da pisuvam :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Таа куќата во Црниче глупости живи, кумот мој ја поседува таа куќа ја има купено (од што си се расфрла сегде може и не му текнува дека е негова :uvo:), збиралиште на наркомани, нема никакви духови.
Тоа сериозно дека е на кумот ти?и дали е уредена?пошто кога гледав последен пат на слики,целата е запустена а и колку што имам разбрано дека во нејзе имало снимано спот на некоја македонска пејачка,само колку е точно не знам.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Тоа сериозно дека е на кумот ти?и дали е уредена?пошто кога гледав последен пат на слики,целата е запустена а и колку што имам разбрано дека во нејзе имало снимано спот на некоја македонска пејачка,само колку е точно не знам.
Не е уредена, крш е оставена, он ја има купено одамна :)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Јас за таа куќа па имам чуено дека е наводно проклетство за мажите, е ај сеа :toe:
Иначе вака за мене, една од најубави куќи на изглед е, да се среди би била милина за живеење, плус и локацијата не е лоша :icon_cool

elenche

ekonomist-informaticar
Член од
12 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
Veles , kukjata na germancite ili germanska kukja ! Tamu se srushil nekoj francuski avion na toa mesto , potoa bilo izgradena kukja od strana na germancite 1940 tamu gi nosele i gi ubivale ! Sega kukjata e iskrshena , napushtena , prepolna so jugoslovenski vesnici knigi ! Vo Veles vikaat deka imalo duhovi , ja lichno sum bil mn pati ali preku den ... ednash bef navecher i 4ca od decata shto befme vidofme chovek shto imaashe cigara vo ustata i sveteshe , ali mislime deka beshe narkoman...
Си ја дошлушнал приказната али не како што треба :))
Јас живеам во близина на таа куќа и не е точна воопште приказната што си ја објавил.
Правилата приказна звучи вака: Во куќата кои сите во велес ја нарекуваат куќата на духовите има наркомани еден тон со шприцеви а иначе порано за време на Втората Светска војна на едно метро од куќата има паднато германец со авион и му направиле споменик кој подоцна е изваден, а иначе имаат и закопувано и други мртви тела и точно пред 5години сите коски се извадени од почвата моментално има останато само еден крст од жена кој е пишуван на југословенски јазик :))

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Гуглав за оваа куќата од Амитивил и дојдов до овие информации

On August 17, 1987, Peter and Jeanne O'Neill purchased 108 Ocean Avenue for an unspecified amount. They lived in the house happily until 1997 when they were forced to sell the home because of the high taxes associated with the property ($8000+). According to friends, they chose to spend the money on their children's college education rather than pay the exorbitant taxes.

On June 10, 1997, Brian Wilson (no relation to the Beach Boys) purchased 108 Ocean Avenue for $310,000. He currently resides there with his wife and two children, who periodically leave for college. According to Mr. Wilson, he is extremely happy with the house. In fact, he has spent quite a bit of money restoring the property and scoffs at the notion the house was ever haunted. He asks only that he and his family are left alone to enjoy their property in peace.

--- надополнето ---

P.S. Дани има снимано спот таму :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ima ... kuka vo crnice...stv mn e strasno sum dzirnala vnatre i ima mn cudni neobjasnivi raboti...i obsednata e i zatoa nikoj ne ja kupuva, strav im e da ne se desi neso kako na prethodnite ziteli... ako nekoj ja kupi spored drzavata ne smee da ja rusi.....a sega za sea pripaga na nea....smee samo da se renovira i se vika deka site tamu sto ziveele zivotot ne im odel bas kako sto treba ...posledno sto znam e deka imalo pozar...... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom