Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Што е поточно ФЕИТ? Знам дека е кратенка од високообразовна институција, само незнам од која.
Јас сакав да кажам дека ако сака некој студент да научи на ФОН/ЕУРМ има повеќе можности и извори за да го направи тоа.

Ако сакаш да видиш зошто пишав дека ги одбираат најдобрите професори, едноставно можеш да го видиш тоа. Според тебе, кој се 2 најдобри професори на твојот факултет, ќе видиш дека имаат некаков ангажман на приватните универзитети. Менаџментот на приватните универзитете многу убаво знаат кој професори од државните се најквалитетни, и поради тоа што имаат финансиски средства, полесно ги ангажираат.
Полесното поминување на испитетите, едноставно е од самиот однос. Ако на државните факултети девизата е што помалку да поминат на испитот, засега девизата на приватните е што повеќе да поминат на испитот.

Цената не е превизока ???:tapp:
Уште еднаш прочитај што напишав. Покрај поголемиот број на солидни професори, имаат и професори кои со својата Д-р титула, обезбедуваат високообразовната институција да добие акредитација.
Вакви безвезе професори има секаде, не само во приватните универзитети.
Исто така распрдени детишта има секаде, само тука се во поголем процент. И не можеш да знаеш, затоа што требало да студираш на приватен, но не си студирал, така да си немал искуство да ги запознаеш или знаеш само некој мал дел од нив.

Не верувам дека многу се тие кои би одбрале државен пред приватен, ако имаат можност за избор. Сепак има и такви, а причината е онаа што ја кажа и ти дека во Македонија владее мислење дека ПРИВАТЕН ФАКС = Џаболебарење

Целиот мој пост го пишував за таа суета , со која професорите си ги образоваа своите студенти. Прашај кој сакаш студент и ќе ти каже дека неговиот универзитет е најдобар и најдобро рангиран, ...
А ФЕИТ, по основа на кој критериуми е највисоко рангиран факултет во регионот??
Кој го вршел тоа истражување??

Така имав прочитано негде ... не ме фаќај за збор - можда грешам ...

Феит - ех Електро

3.Би сакал да ми кажеш што подразбираш под тоа полесно поминување на испити ... јас горе напишав за тоа што ми кажуваат другариве што се 2-3 година на ЕУРМ (кажи ми 1причина зашто би ме лажеле?)

Ти кажувам од лично искуство ... ама па мене ... смерот ми е таков .. а ФЕИТ е највисоко рангиран факултет во регионов (као што знам)

Позз - and no flaming.

Za prvoto da, ima dosta ludje sto davaat negativni kritiki za privatnite, ludje koi studiraat tamu, ama na nekoi ne im se slusaat tie raboti, im se slusa samo sto se zboruva za drzavnite.

A za vtorovo...vo koj region, Balkan?

P.S
Do clenot koj prasa:
FEIT - fakultet za elektrotehnika i informaciski tehnologii.

Јас сум запишана на Европскиот на Арт и Дизајн, стварно е супер, ама без разлика штое е приватен сепак мораш да учиш. Инаку на Арт и Дизајн стварно повеке има практична работа и многу е занимливо. Гледам некој пишал зашто идат у униформа и патики :) па еве на Арт и Дизајн у Ателје позгодно е у патики :) и ако одиш пеш секое сабајле е позгодно а кога немаш многу обврски нормално си носиш штикили, а машките, па они се поубави у патики :) Читав некој пишувал таму дека се запишуваат само богаташи значи тоа воопшто не е точно, ако можеш да си дозволиш да идеш на приватен не значи дека треба са спиеш на пари...овде на приватните значи само немаш малтретирања од професори, а за учење ти е исто...за парите кога ке видиш тие што не се од друг град истите ке ги дадат без разлика дали е државен или приватен факултет...предност
на приватен факултет веке ти се платени книгите, не се замараш секое сабајле што да облечеш, не трчиш по професори за да бараш потписи за оцена...стварно е супер...ја сум на графички дизајн, а има и дизајн на ентериер и дизајн на мода на кој државен тоа го има? На шумарски или мажшински? Не е битно на кој ги има битно на државните ќе немаш шанса да соработуваш со Ношпал или да запознаеш познати модели и дизајнери....поздрав:pipi::helou:

Јас сум запишана на Европскиот на Арт и Дизајн, стварно е супер, ама без разлика штое е приватен сепак мораш да учиш. Инаку на Арт и Дизајн стварно повеке има практична работа и многу е занимливо. Гледам некој пишал зашто идат у униформа и патики :) па еве на Арт и Дизајн у Ателје позгодно е у патики :) и ако одиш пеш секое сабајле е позгодно а кога немаш многу обврски нормално си носиш штикили, а машките, па они се поубави у патики :) Читав некој пишувал таму дека се запишуваат само богаташи значи тоа воопшто не е точно, ако можеш да си дозволиш да идеш на приватен не значи дека треба са спиеш на пари...овде на приватните значи само немаш малтретирања од професори, а за учење ти е исто...за парите кога ке видиш тие што не се од друг град истите ке ги дадат без разлика дали е државен или приватен факултет...предност
на приватен факултет веке ти се платени книгите, не се замараш секое сабајле што да облечеш, не трчиш по професори за да бараш потписи за оцена...стварно е супер...ја сум на графички дизајн, а има и дизајн на ентериер и дизајн на мода на кој државен тоа го има? На шумарски или мажшински? Не е битно на кој ги има битно на државните ќе немаш шанса да соработуваш со Ношпал или да запознаеш познати модели и дизајнери....поздрав:pipi::helou:
Абе лепотичка... Јас сакам да студирам на факултетот за информатика можеш да ми дадеш некои информации. Затоа што едни ми викаат оди на ФОН едни на Европскиот...? Па сеа мислење од тебе?

Абе лепотичка... Јас сакам да студирам на факултетот за информатика можеш да ми дадеш некои информации. Затоа што едни ми викаат оди на ФОН едни на Европскиот...? Па сеа мислење од тебе?

Па вака ја сум прва година ама мислам дека поубаво ти е на Европскиот, најди го deXterche (или па тука во оваа тема за Европски читај се има мн. пишувано за Информатика) тој мислам дека дипломирал информатика на ЕУ па ке ти објасни нешто повеке баш за тој факултет. Инаку нема да се покаеш ако се запишеш!!! поздрав

Па вака ја сум прва година ама мислам дека поубаво ти е на Европскиот, најди го deXterche (или па тука во оваа тема за Европски читај се има мн. пишувано за Информатика) тој мислам дека дипломирал информатика на ЕУ па ке ти објасни нешто повеке баш за тој факултет. Инаку нема да се покаеш ако се запишеш!!! поздрав

изволте другарче кај мене на состанок...земи мсн има таму во профил...па што сакаш ќе ти објаснам...прва година сум информатика....
аа да ..одам во патики... :D:D и како што слушнав на медицина е 1000 евра година во приватна квота..така да разликата е само 500 евра...
и после состанок да и кажеш на оваа лепотичка да части кафе во Јаболко...ако не ништо од повеќе состаноци :D:D

...и после состанок да и кажеш на оваа лепотичка да части кафе во Јаболко...ако не ништо од повеќе состаноци :D:D

Зашто ја да частам баш у Јаболко????Може ке сакам на друго место :pos2: позз

Зашто ја да частам баш у Јаболко????Може ке сакам на друго место :pos2: позз

Па те видов во јаболко пиеш кафе....па најверојатно таму ќе сакаш да ме частиш...инаку не е проблем...не се бунам...кај и да е :D и дома ми одговара...највеќе :smir::smir::smir:

Па те видов во јаболко пиеш кафе....па најверојатно таму ќе сакаш да ме частиш...инаку не е проблем...не се бунам...кај и да е :D и дома ми одговара...највеќе :smir::smir::smir:

Си се препознал...до сга немам влезено во Јаболко....а за частењето...:pos2:ќе се договориме:helou:

И јас сум на Европски на информатика 1 година да прашам дали има стипендии нешо на европски?

И јас сум на Европски на информатика 1 година да прашам дали има стипендии нешо на европски?

Да, има стипедии. Стипендија Борис Трајковски мора се да ти се 10ки, и стипендија од МОН. Те две се сега за сега за додипломски студии.:helou:

брат кој си ти ....што прашуваш за стипендии мора многу да учиш...:D:D дај да седиме на колоквиум блиско еден до друг :vozbud:

брат кој си ти ....што прашуваш за стипендии мора многу да учиш...:D:D дај да седиме на колоквиум блиско еден до друг :vozbud:

Зашо бе на информатика не е мн тешко само слабо интерес имаат луѓето за учење.

п.с јас во денот учам по еден саат а има колеги што се мачат повеќе од мене а сепак ништо не направиле.

Да, има стипедии. Стипендија Борис Трајковски мора се да ти се 10ки, и стипендија од МОН. Те две се сега за сега за додипломски студии.:helou:

А минатата година немаше нешто ко 100 стипендии за информатика нешо?

Првиот Приватен Европски Универзитет ќе додели 1000 стипендии од по 500 евра за идните студенти во прва година на додипломски студии, и 500 стипендии од по 1000 евра за постдипломски студии.
Секој кандидат кој од среда 08/04/2009 до петок 10/04/2009 ќе склучи договор за студирање на Првиот Приватен Европски Универзитет ќе ја добие оваа стипендија.
Договорите ќе се потпишуваат во просториите на Првиот Приватен Европски Универзитет на бул. Св Климент Охридски бр 68, Скопје, во Депандансот во Охрид на бул. Македонски Просветители бб, како и на штандот на Првиот Приватен Европски Универзитет на Саемот за Високо Образование и Кариера.

За стипендијата може да се аплицира преку пополнување на следнава форма.

Првиот Приватен Европски Универзитет за заинтересираните матуранти организира и дополнителната настава за полагање на матурскиот испит.

http://eurm.edu.mk/Upis2008/Default.aspx

UpisiLogo.jpg

И пак нема стипендии за оние кои се втора или трета година...:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom