Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
4та сум во Корчагин! Цела генерација освен оние што имаат пари вишок и се влечат со врски планираат на приватен! Тие што си учат од претходни искуства на браќа,сестри,пријатели и слично неќат да слушнат за приватен!Ако не идат на државен во МК , одат на државен во Бугарија или Словенија, Австрија и Германија. Не викам дека на приватен нема учење и слично, но да ме вреднуваат исто како некој кого тато го бутка цел живот и можам да му бидам професор е тоа нема шанси. Точно е дека приватните си имаат предности како што споменуваат достапност на професори коректен однос и слично, но факт е дека повеќе од 50% се разгалени деца што не учат и ЕУРМ и ФОН им служат само да си приберат дипломи. Не е лоша идеја дипломски на приватен , пост на државен, но сепак сметам дека е непотребно трошење за мама и тато, кој си учи ке успее секаде:helou:

4та сум во Корчагин! Цела генерација освен оние што имаат пари вишок и се влечат со врски планираат на приватен! Тие што си учат од претходни искуства на браќа,сестри,пријатели и слично неќат да слушнат за приватен!Ако не идат на државен во МК , одат на државен во Бугарија или Словенија, Австрија и Германија. Не викам дека на приватен нема учење и слично, но да ме вреднуваат исто како некој кого тато го бутка цел живот и можам да му бидам професор е тоа нема шанси. Точно е дека приватните си имаат предности како што споменуваат достапност на професори коректен однос и слично, но факт е дека повеќе од 50% се разгалени деца што не учат и ЕУРМ и ФОН им служат само да си приберат дипломи. Не е лоша идеја дипломски на приватен , пост на државен, но сепак сметам дека е непотребно трошење за мама и тато, кој си учи ке успее секаде:helou:

Сори ,ама незнам како можиш да споредиш државен и приватен кога не си бил ни на еден. Мислам кога ке се запишиш тогаш ке можиш да правиш споредби,а не од рекла казала.
А за ова со потемнативе букви, твојот така наречен факт баш не си во право,ако можеше да купиме диплома немаше да седиме по цел ден на факултет, а ако не учиш нема да полижиш , од искуство ти кажвам .:helou:

Грешка мислење имаш, ама не си само ти таков, сите кој не го искусиле приватниот факултет мислаат дека таму само плаќаш и добиваш диплома. Е не е така, и таму се бара знаење, а плус добиваш коректен однос со професорите, многу полесно се информираш и сл, за разлика од државен.

Грешка мислење имаш, ама не си само ти таков, сите кој не го искусиле приватниот факултет мислаат дека таму само плаќаш и добиваш диплома. Е не е така, и таму се бара знаење, а плус добиваш коректен однос со професорите, многу полесно се информираш и сл, за разлика од државен.

100пати сум го поставил ова прашање и никој не ми одговорил ... Кажи ми дали е ок на тие колоквиумски патувања да им даваат на студентите да препишуваат али онака АПЛА со книга на маса и да им поткажуваат .... Јас од луѓе кои го прават тоа го знам ... па бујрум - демантирај ме.

Така е бе.
Предности :

1.Полесно информирање - за сите принцови и принцези кои ги мрзи да идат до факс за да видат информации.
2.Коректен однос од професори - добивате екстра однос после платени 2000 евра т.н. "превентивно" мито (ги даваш сега,а на државен за коректен однос ги даваш можеби(клучниот збор) покасно)
3.Плаќаш 2000 евра пута 4,што ве води до бројка од 8.000 и ти бараат исто знаење како на другиот (н.з. државен) на кој плаќаш преку сила 2.400 во приватна,и 800 во државна.
Логика тука наоѓаат само нелогичните(плаќаш повеќе за да се мачиш исто),така да нешто смрди во точка број три.:helou:

Сето горенаведено,само на приватни универзитети!

@Dek0,џабе прашуваш,ќе ти речат дека поради финоста на професорите они повеќе учат,и после ќе ти речат дека не е така со препишувањето,и ќе ти бараат доказ.
Been on that road already!:helou:

100пати сум го поставил ова прашање и никој не ми одговорил ... Кажи ми дали е ок на тие колоквиумски патувања да им даваат на студентите да препишуваат али онака АПЛА со книга на маса и да им поткажуваат .... Јас од луѓе кои го прават тоа го знам ... па бујрум - демантирај ме.

За претходните генерации незнам, а сега кога јас прв пат бев на семинар не беше така како што велиш ти и како што повеќето зборуваат, еве пример пред да полагаме скоро сите колеги ги носевме учебниците, ама пред да ги поделат тестовите сите книги ги собраа, секој кој ќе беше фатен да препишува со ливчиња му беа земени, а имаше и случаеви кога ти го земаа тестот или пак се потпишуваа на него.

Еве и како доказ нека ти биде тоа што имаше голем број на студенти кои паднаа на некој од колоквиумите.

Па лани паднаа сите што беа на семинар втора година зашто прешишуваа, така да, да, порано се препишувало многу повеќе, сега многу е строго што е супер. Сите што препишуваат будно се пратат и после ќе си паднат нормално.

Па лани паднаа сите што беа на семинар втора година зашто прешишуваа, така да, да, порано се препишувало многу повеќе, сега многу е строго што е супер. Сите што препишуваат будно се пратат и после ќе си паднат нормално.

Имам искуство со семинарите (овој ми беше 5ти) и до сега немало поголемо контролирање и слично. Препис - никако (книги, ливчиња и секаков друг материјал за препишување). Богами стегнато беше, ама сепак за помалите, трета година си поминавме топ
040.gif
Реално.
А до тие што само мрчат, нека мрчат колку сакаат, ме заболе...имаат 5 денари од мене!
Јас сум пред диплома, заслужена!

И јас сум на европски и не бев на семинар и мразам што казна плаќав, меѓутоа убаво ми е и не го менам.

од прв колоквиум си останав на 2 испита ( за мерак ) ама верувам во себе си дека ќе поминам ( барем до септември ).

а веќе смачено ми е од тие што мрчат дека на приватен е лесно пердув. ако сакат нека си пукнаат, ме боли онаквото ( шо вика манс ).

нека си платат и нека си уживат и они ако викат дека е лесно. ај со здраве

Ме интересира дали има некој Детектив тука?

Од наредна година ќе почне факултетот за детективи сега за сега нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom