Добро вака значи најдов самиот па еве нека му послужи на некој друг ако заглави со истата работа, доколку во ИЗЈАВАТА за основање на ДООЕЛ го имате вметнато тогаш треба да ја смените и изјавата и да приложите нова изменета
1. Одлука за отповикување по чл.242 од ЗТД и извор на нов управител
2. Изјава по чл.32 од ЗТД од стар упоравител - заверена на нотар ( во исклучителни случаеви се прима и од нов управител).
3. Доказ од нов управител дека не му е изречена мерка забрана за вршење на дејност (од Суд за прекршоци)
4. ЗП - Образец заверен кај нотар
5. Фотокопија од лична карта или пасош за нов управител
6. Одлука за измена на актот на друштвото ( договор или изјава) по чл.252 од ЗТД - треба да има штембил со деловен број
7. Прочистен текст од актот за основање - заверен кај нотар
8. Изјава по чл.183 од нов управител заверен кај нотар
9. Пополнет ППЗ образец кој можете да го најдете на страната на Централниот Регистат ( втората страна се пополнува во 2 примероци, во првиот се брише а во вториот се запишува новиот управител)
10. Доказ за уплатен надоместок
Поздрав
--- надополнето ---
mecho напиша:
Добро вака значи најдов самиот па еве нека му послужи на некој друг ако заглави со истата работа, доколку во ИЗЈАВАТА за основање на ДООЕЛ го имате вметнато тогаш треба да ја смените и изјавата и да приложите нова изменета
1. Одлука за отповикување по чл.242 од ЗТД и извор на нов управител
2. Изјава по чл.32 од ЗТД од стар упоравител - заверена на нотар ( во исклучителни случаеви се прима и од нов управител).
3. Доказ од нов управител дека не му е изречена мерка забрана за вршење на дејност (од Суд за прекршоци)
4. ЗП - Образец заверен кај нотар
5. Фотокопија од лична карта или пасош за нов управител
6. Одлука за измена на актот на друштвото ( договор или изјава) по чл.252 од ЗТД - треба да има штембил со деловен број
7. Прочистен текст од актот за основање - заверен кај нотар
8. Изјава по чл.183 од нов управител заверен кај нотар
9. Пополнет ППЗ образец кој можете да го најдете на страната на Централниот Регистат ( втората страна се пополнува во 2 примероци, во првиот се брише а во вториот се запишува новиот управител)
10. Доказ за уплатен надоместок
Поздрав
Здраво
Потребно ми е доклку има некој да ми прати пример за промена на управител на ДООЕЛ и именување на нов, доколку има такви можи да ми ги пратите на е-mail:
mecho_1987@hotmail.com или насочете ме каде да се обрарам и која е процедурата и колку време трае
Поздрав