Дијанетика и Скиентологија

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
дијанетика и скиентологиија е книгата напишана ОД Л.рон хабард-библија за скиентолозите.

анонимус се поранешни членови или пак роднини на одредени членови

инаку има и правец во филозофијата сајнстологизм
ЛОЛ... Дијанетика е книгата на Хабард во која се напишани основите на Скиентологијата... инаку Скиентологија е религијата која си пишал и како правец во философијата, исто така развиен и протуркуван од хабард... и така :)

S

smart ass

Гостин
ама јас ја видов книгата на штанд и пушуваше дијанетика и скиентологија...добро сум згрешил

но зарем сајнтолошкиот правец во филозофијата е основан од витгенштајн и нема врска со хабардовата филозофија каква и да е

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ама јас ја видов книгата на штанд и пушуваше дијанетика и скиентологија...добро сум згрешил

но зарем сајнтолошкиот правец во филозофијата е основан од витгенштајн и нема врска со хабардовата филозофија каква и да е
Се додека поимите еруптивно мислење и клиер се спомнуваат во која било философија... таа е, една та иста :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ја стварно не знам како наоѓаат начини нивните „промотивни материјали„ да се наоѓаат кај мене во мејл секој божји ден, и покрај сите обиди да се отарасам од нив.
Смешно е што има луѓе што екшли инвестираат (бидуваат пљачкани) за „религија“ заснована на забегани каприци на некој си амерички серко.
Мајка ми пред 4-5 години се излажа да ја купи „Дијанетика“ од саем на книга, само зошто мислеше дека е за психичко здравје, пустата. Прочита некоја глава и ја батали, а и јас асистирав малку во тоа, просветлувајќи ја за што се работи.
Среќа што не е во големи размери ова кај нас, на светско ниво е потрагична статистиката.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
А јас да ви кажам што е причата у скиентологија и дијанетика. Финтата е за еден ванземаљев кој имал секс со девица али оваа уште останала девица после тоа....очигледно бутал во погрешна дупка :uvo:. Е и нивниот син умрел и станал пол-човек-пол-ванземаљец зомби. Е иако ги :cuc:купуваш неговите сувенири кога ќе умреш и ти ќе станеш зомби и ќе одиш на неговата планета Хјцѕзјмел и ќе кркаш многу јадење без да се здебелиш. А, ако не си фан на пол-човек-пол-ванземаљец зомбито тогаш татко му ќе те шутне на некоја планета кај што е многу топло загушливо и има многу вулкани :nerv:,најверојано е Венера во прашање. Капиш?

Ова беше Скиентологија и Дијанетика или некој друг секта а другарчиња мои ? :tapp:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А јас да ви кажам што е причата у скиентологија и дијанетика. Финтата е за еден ванземаљев кој имал секс со девица али оваа уште останала девица после тоа....очигледно бутал во погрешна дупка :uvo:. Е и нивниот син умрел и станал пол-човек-пол-ванземаљец зомби. Е иако ги :cuc:купуваш неговите сувенири кога ќе умреш и ти ќе станеш зомби и ќе одиш на неговата планета Хјцѕзјмел и ќе кркаш многу јадење без да се здебелиш. А, ако не си фан на пол-човек-пол-ванземаљец зомбито тогаш татко му ќе те шутне на некоја планета кај што е многу топло загушливо и има многу вулкани :nerv:,најверојано е Венера во прашање. Капиш?

Ова беше Скиентологија и Дијанетика или некој друг секта а другарчиња мои ? :tapp:
Веројатно е друга, и оваа е доста забегана, ама не верувам да е до толку плус си испуштил куп детали за Ксену и бродот негов итн итн...

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16

:pos2::pos2::pos2:.Inaku mnogu se dosadni ovie skientolozive gnjavat nenormalno:jaj: Edna ne se otkaci od mene me ubeduvase nesto

и така загубените овци си го најдоа патот до пеколот кој стефи им го осветли ..упс :se_ molam

:pos::pos::zver:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Kako sto gledam site bi se priklucile na Anonymous grupata i bi odele na protest????

S

smart ass

Гостин
јас сабајлво бев во општина да се пријавам за војска и сретнав скиентолог,всушност администраторка беше,почна да ми објаснува за правила на животот за супресивните луѓе пола саат ми објаснуваше но сепак не најдов нешто негативно напротив комуникативна особа знае да те ислуша но не мора да значи дека сите скинтолози се такви....нејсе едвај го пополнив доброволното барање за војска.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
јас сабајлво бев во општина да се пријавам за војска и сретнав скиентолог,всушност администраторка беше,почна да ми објаснува за правила на животот за супресивните луѓе пола саат ми објаснуваше но сепак не најдов нешто негативно напротив комуникативна особа знае да те ислуша но не мора да значи дека сите скинтолози се такви....нејсе едвај го пополнив доброволното барање за војска.

Од пола саат ке стане саат па со денови ке ти обесуваат и нема да можеш да се откачиш од нив(од искуство).А тоа дека се со добра намера не се. На почеток сите се фини додека ти влезе чивијата а после....

• Ми се допаѓа
Reactions: Ne0
S

smart ass

Гостин
ми кажа дека имала петти степен курс завршено и ми спомна некој жаре кој по желба на татко му завршил медицина но сега успешно лекувал со дијанетиката,госпоѓата ми рече дека книгата и ми ја покажа на македонски е бестселер број еден пишуваше,јас и спомнав за анонимус и ми рече дека тие биле супресивни,исто и нарконон го спомна во конопиште,јас не верував дека применуваат такви методи а тој жаре се откажал од медицина за скиентологија,потоа ми препорача и книги,ме праша како учам и ми ја препорача технологија на учењето тоа е како прирачник.

ама навистина не приметив ништо негативно и ми кажа дека имало во македонија еден клиер ми објасни дека тој бил како исчистен ум нешто како идеално суштество.

и ми објасни дека лугето се разболувале од слики а не од реални болести и дека за џабе се дебелите медицински дијагнози(така ги нарече).:helou:

П.С ова ми беше прв контакт со скиентолог имала пети степен госпоѓата.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
:pos: :pos: ....лекувал со Скиентологија... и сме се разболувале од слики, хмм колку е само скиентолошко ова :D

Па вака, во глобала скиентолозите се против употреба на лекарства и тоа толку фанатични како и јеховините сведоци кога станува збор за употребата на крв и крвни продукти ако тоа и живот значи. И сега за она дека сме се разболувале од слики.... според нив се што примаме преку сетилото за вид се слики на нереалноста која не разболува и уништува а за да почнеме да гледаме како што треба треба да посетуваме курсови... првиот е околу 1500 денари, вториот е х2 третиот х2 од вториот и така натака... верувам дека после посетата на овие курсеви и фрлањето на брдо пари и навистина ќе почнеме да гледаме реални слики...

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
ми кажа дека имала петти степен курс завршено и ми спомна некој жаре кој по желба на татко му завршил медицина но сега успешно лекувал со дијанетиката,
Дијанетиката не те лечи, туку ти пере памет. Повеќе луѓе имаат умрено од "успешното лекување со дијанетика."
госпоѓата ми рече дека книгата и ми ја покажа на македонски е бестселер број еден пишуваше,
Бестселер број еден каде ? Лажги со опашки. Лудакот Л.Рон Хабард(основачот на скиентологијата), значи не лудак како навредлив збор туку како медицински термин(for the record пробал еден од синовите да го абортира со закачалка и мамбо џамбо молитви) има напишано повеќе книги што лично јас не би трошел време да ги прочитам.
јас и спомнав за анонимус и ми рече дека тие биле супресивни,
Баш така. За скиентолозите е супресивен исто ко за регуларните религии е сатана. Супресивните може да се тужат, да им се саботира животот, може да им подметнеш дрога, да извадиш скандал дека се хомосексуалци. У кратки црти се е дозволено да се уништат супресивните личности. Не е многу фино нели.
а тој жаре се откажал од медицина за скиентологија,потоа ми препорача и книги,ме праша како учам и ми ја препорача технологија на учењето тоа е како прирачник.
Значи има ненормална личност Жаре што е член на скиентологија. Доброооо...
Скиентологија е секта не е правец во филозофија и таква глупост. Затоа си имаат црква на Скиентологијата.
ама навистина не приметив ништо негативно и ми кажа дека имало во македонија еден клиер ми објасни дека тој бил како исчистен ум нешто како идеално суштество.
Во почеток се ептен љубезни, ама ако си било каква опасност за "црквата" ќе постанат екстремно непријателски настроени. Имало во Македонија еден клиар... во мој жаргон преведно "Има во Македонија една неизлечива будала што потрошил купишта пари за да се лаже самиот дека е совршен и со тоа да биде уште поголема будала." Ова на кратко
и ми објасни дека лугето се разболувале од слики а не од реални болести и дека за џабе се дебелите медицински дијагнози(така ги нарече).:helou:
Ова да му го кажеш на некој што барем има завршено средно медицинско ќе ти се изнасмее во фаца. Значи викаат дека не се разболуваш од бактерии туку од слики во главата. Пациенти...:uvo:

Едит: Секта што цица пари и те вовлекува со квази-психологија. Си играат со приватниот живот на луѓето и со нивната психа. Подалеку од нив.

• Ми се допаѓа
Reactions: Ne0
S

smart ass

Гостин
:pos: :pos: ....лекувал со Скиентологија... и сме се разболувале од слики, хмм колку е само скиентолошко ова :D

Па вака, во глобала скиентолозите се против употреба на лекарства и тоа толку фанатични како и јеховините сведоци кога станува збор за употребата на крв и крвни продукти ако тоа и живот значи. И сега за она дека сме се разболувале од слики.... според нив се што примаме преку сетилото за вид се слики на нереалноста која не разболува и уништува а за да почнеме да гледаме како што треба треба да посетуваме курсови... првиот е околу 1500 денари, вториот е х2 третиот х2 од вториот и така натака... верувам дека после посетата на овие курсеви и фрлањето на брдо пари и навистина ќе почнеме да гледаме реални слики...
госпоѓата постојано велеше дека кај луѓето владее егоизам а на книгата на хабард пишуваше наука за ментално здравје па малце и се исконтрав остро ги нападна психијатрите демек убивале со антидепресанти-јас лично ги жалам психијатрите колку ли само очајно се трудат да ја вратат хемијата во мозокот во нормала.

исто ми кажа дека ако еднаш ти се случила лоша работа на одредено место и ако ти повторно отидеш таму и притоа температурата биде иста ке ја осетиш истата лоша работа:tapp::tapp::tapp:

ама наајјј шо ми здосади ми објасни дека уште при оплодувањето кога се спојува сперматозоидот со јајцеклетката има микрокамера над главата и тоа пазете таа е на челото кај секој човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom