Астрална проекција

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Interesna rabota , prv pat procitav pred godina i nesto za AP epten se zapaliv :) nabaviv literatura , cda i sve to :) se tripate ako mislite deka nema nikakva opasnost , sprotivno mozi jako da ja naebes , kolkumina umrele vo sonot ? Ne vikam deka zaglavile vo Astralniot Svet ama mozno e , ne ? ovoj so e vo Skopje maestroto covekon e zakon , od kaj nego nabaviv , ima opisano iskustva kako nekolku pati ke go papal :) Da se razberime vervam mnogu vo to za mene sigurno postoi takvo nesto , ali mans ti trebaat muda kolku Titanik golemi za da storis takvo nesto , ako se prefrlime malku na Biblijata - poznato vi e deka SAMOUBISTVOTO E NEOPROTLIV GREV t.e. brat si mu se poklonil na Gjavolot si mu skoknal pravo v race , znaci ako izlezis i ne se vratis - si se samoubil , zato so SVESNO po tvoja volja si go napustil teloto . Covekov mnogu dobro objasnuva deka ima golema opasnost da zaglavis tamu , treba mnogu spremanje za to , lugje nema zezanje postojat tuneli samo so vlez . nema izlez , te vlecat energii i nema nazad , kazuva covekot ne pikajte si go nosot kaj so ne mu e mestoto , pazete se od tuneli , i nekoj otvorcinja cudni :) ako nekoj mamerava da napraj takvo nesto ne ke e loso da se ubie od citanje za Astralnata Proekcija i da odi kaj nekoj so najmalku 1000 pati Astralno se proektiral :) ako sam sam na svoja gla si praj , neka si se proseta malce okolu kukjata neka dzirni so e kaj e niz doma i neka si se vrati nazad :) mala zabava i tolku ...

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Имам доста читано за астралната проекција.. Ме фасцинира тоа за што се способен да направи човечкиот ум.. Еве линк каде што можете повеќе да прочитате за тоа.. http://www.astralvoyage.com/projection/guide.html

Се смета дека способноста за астрална проекција е природна способност што ја поседува СЕКОЈ човек.. Сепак не е се толку едноставно: легни, спиј, проектирај се.. За ова треба да имаш голема желба и голема концентрација.. И што е многу важно да го имаш развиено третото око.. За ова е потребно прилично големо искуство во јогата и медитацијата..:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во една литература го викаат астрална проекција, додека во друга екстериоризација,ама сето тоа е прашање на поимите или зборовите.Воглавно е едно исто нешто.Инаку до оваа состојба можи да се дојди на два начина.Првиот е кога човек доживува некој голем шок или несреќа (бесвесност), па така имаме сведоштва од луѓе кои што се гледаат самите себеси (нивното тело) и околните луѓе од одредена дистанца.Оваа состојба е непожелна состојба.Вториот начин е човек сам да си го предизвика тоа единствено по сопствена волја (свесност), е тоа е нешто интересно и доста пожелно.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
prv pat slusam
ama ke studiram malku za ova

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Znaete sto?
Jas imam iskustvo so AP i znam kako e.
Znam i moi prijateli koi imaat vistinsko i mnogu pogolemo iskuistvo od moeto i navistina vezbaat za da go usovrsat toa.

Dosega sum patuval AP nesvesno samo vo son.Patuvam vo cudni svetovi.
Ne se opisuvaat zatoa sto toa e druga dimenzija.
Nema zbor za toa.Nesto novo dosega nevideno.
A koga ke sakam da se vratam ne moze sekogas po moja zelba.
Ima razni sustestv koi plovat po astralot.
A mnogu cesto koga se vrakam cuvstvuvam deka pagam i koga ke padnam se budam vo mojot krevet.I seuste cuvstvuvam,otkako ke se razbudam seuste cuvstvuvam deka sum pagal a nekogas imam i mesta kade me boli,zatoa sto patuvajki niz astralot sum se udril nekade.

VO dr post ke vi kazam eden takov AP son

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
abe mans aj ve molam kazete nekoj ako znae sto se slucuva so mene sekogas koga ke probam da vlezam vo trans so opustanje i tamu spored literaturata :) po edno vreme kako da mi se koci celo telo i da mi se stega disenjeto . Aj ve molam bidete malce seriozni :) ako znae nekoj neka mi kazi ve molam , sakam da znam blisku sum do stvarna astralna proekcija ili blisku sum do jabana ? :) kocenje na teloto i zemanje na zdivot e rabotava . Iskreno strav me fakja :) aj ve molam kazete ako znae nekoj so kur ke e ova :)

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Znaete sto?
Jas imam iskustvo so AP i znam kako e.
Znam i moi prijateli koi imaat vistinsko i mnogu pogolemo iskuistvo od moeto i navistina vezbaat za da go usovrsat toa.

Dosega sum patuval AP nesvesno samo vo son.Patuvam vo cudni svetovi.
Ne se opisuvaat zatoa sto toa e druga dimenzija.
Nema zbor za toa.Nesto novo dosega nevideno.
A koga ke sakam da se vratam ne moze sekogas po moja zelba.
Ima razni sustestv koi plovat po astralot.
A mnogu cesto koga se vrakam cuvstvuvam deka pagam i koga ke padnam se budam vo mojot krevet.I seuste cuvstvuvam,otkako ke se razbudam seuste cuvstvuvam deka sum pagal a nekogas imam i mesta kade me boli,zatoa sto patuvajki niz astralot sum se udril nekade.

VO dr post ke vi kazam eden takov AP son
Па јас не знам некој човек кој што сонува а сонот не го доживува како реалност. Си слушнал ли за кошмар некогаш ти. Колку пати си сонувал нешто страшно и сонот ти изгледал толку реално што од страв се будиш. Тоа што сонуваш чудни суштества и работи не значи дека доживуваш астрална проекција. :toe:

F

FallenHypaspist

Гостин
Астрална проекција не, но визуелна да.
Дека си бе смотан??? Колку пута треба да те банират па да се свестиш:D...не сум знал дека си се толку духовно унапреднал....еј дај препоручи ми некоја добра книшка оти сакам да се прошетам малце у 4тата димензија.....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
mans nikoj za dumite moj da kazi neso a ? :) daj be zborete koj znae nesto pred da zemam svoj cekori i da pojdam jabana :) znaci rabota e takva stvarno , oti zemav bajgi literatura i CDa se toa i probvam neso . Ali posle transot mi se koci celo telo i mi se zema zdivot . ne mozam da disam . Dali treba posledniot napor da go napram da stanam ili otidov jabana ? :) kazete ve molam . Blagodaram odnapred

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Zdravo:S:vozbud:gledam deka poveketo ne veruvaat pa mozete da otidete kaj pane vo skopje i dobro ke ve nauci da patuvate astralno.

PS:dobro znam sto e kosmar a sto AP.

Patuvam astralnoto telo e daleku vo druga dimenzija a fizickoto telo e tuka vo krevetot.I sonuvam so zatvoreni oci nekade patuvam a istovremeno i znaam sto se slucuva vo andvoresniot svet mislam vo ovaa dimenzija.Gledam dve ispomesani sliki.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Zdravo:S:vozbud:gledam deka poveketo ne veruvaat pa mozete da otidete kaj pane vo skopje i dobro ke ve nauci da patuvate astralno.

PS:dobro znam sto e kosmar a sto AP.

Patuvam astralnoto telo e daleku vo druga dimenzija a fizickoto telo e tuka vo krevetot.I sonuvam so zatvoreni oci nekade patuvam a istovremeno i znaam sto se slucuva vo andvoresniot svet mislam vo ovaa dimenzija.Gledam dve ispomesani sliki.
Togas ti si fenomen . Si gi sjebal i Dalaj Lama i Pane od Skopje , sve si sjebal totalno :) kutriot Pane od Skopje Maestro po astralna proekcija uspeva samo mal del od svesta da ostavi vo fizickoto telo za vo slucaj da ne se obide nekoj da go probudi a ti care moj na dve ekrancinja si gledas so se slucva i vo astralot i vo fizickiot svet . Cestitam . Totalno si gi sjebal maestrive po astralna proekcija . Ti se voshituvam na tvojte cudesni sposobnosti :)

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Во една друга тема напишав дека го имам доживеано тоа ... беше во сон, но чувството ми беше повеќе од реално. Ми се случило повеќе пати и се плашам секоја вечер пред спиење да не ми се случи повторно. Баш поради тоа што ми се повторува, кажав на неколку луѓе, онака општо од рекла-казала да не знаат нешто и да се утешам. Тогаш дознав дека има луѓе со таква способност, што ако ја имаат треба да ја усовршат, и со преголема концентрација да си го прават тоа почесто. Незнам што е потребата од тоа ама ај ... иначе Наташа, и јас така разбрав дека е многу опасно ... ако за миг се изгуби концентрацијата може да настане смрт. Параноично ... ама ете герард, јас сум потенцијален астро-проект :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Нема некој што не може да го направи тоа.
Сите можеме.
Прашањето е колку сме развиени.

Човек што е сврзан за способности или за материјалното и духовното е опасно да практицира астрална проекција.Астрална проекција е понапредна работа.

Пред се,сите треба да почнеме со чистење на телото и душата преку универзална и безгранична љубов кон се’, па потоа да преминеме на медитација.Кога внатрешно ќе се успокоиме,ќе можеме и да патуваме астрално.

Медитацијата се користи за да се влезе во состојба на божественото,а астралната проекција се користи за земски цели.

Ако ме прашувате мене,бирам медитација.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
.

Гледам некои размислувања дека ако некој доживеи ап може да дојде до смрт.
Ова не е точно, може да се помине низ некои лоши искуства но не и до смрт.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во една друга тема напишав дека го имам доживеано тоа ... беше во сон, но чувството ми беше повеќе од реално. Ми се случило повеќе пати и се плашам секоја вечер пред спиење да не ми се случи повторно. Баш поради тоа што ми се повторува, кажав на неколку луѓе, онака општо од рекла-казала да не знаат нешто и да се утешам. Тогаш дознав дека има луѓе со таква способност, што ако ја имаат треба да ја усовршат, и со преголема концентрација да си го прават тоа почесто. Незнам што е потребата од тоа ама ај ... иначе Наташа, и јас така разбрав дека е многу опасно ... ако за миг се изгуби концентрацијата може да настане смрт. Параноично ... ама ете герард, јас сум потенцијален астро-проект :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Тоа што се случува во сон е сон и ништо повеќе. И јас го сонував Фреди Кругер и сега пошто типот убиваше во сон, си врзав еден добар шамар за да се разбудам :icon_lol:. Во моментот не ми изгледаше многу смешно, се ми зуеше едно 45 минути.
Второ можи да ти побегни физичкото тело и ти да трчаш по него :icon_lol::icon_lol:. Не е тоа така и не можи да биди, се знае природниот закон за смрт, треба човек сам тешко да се повреди или да го повреди нешто друго ( болест, друго живо суштество, или некоја временска непогода).

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Togas ti si fenomen . Si gi sjebal i Dalaj Lama i Pane od Skopje , sve si sjebal totalno :) kutriot Pane od Skopje Maestro po astralna proekcija uspeva samo mal del od svesta da ostavi vo fizickoto telo za vo slucaj da ne se obide nekoj da go probudi a ti care moj na dve ekrancinja si gledas so se slucva i vo astralot i vo fizickiot svet . Cestitam . Totalno si gi sjebal maestrive po astralna proekcija . Ti se voshituvam na tvojte cudesni sposobnosti :)
Колку што имам читано астралната проекција е природна способност на секој човек. Што значи и ти можеш да се проектираш.. А дефинитивно постои голема разлика помеѓу астрална проекција и сонување..Сонот не можеш да го контролираш меѓутоа можеш да контролираш каде сакаш да се проектираш..:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom